Zo houd je je haar mooi asblond

Zo houd je je haar mooi asblond

Hi iedereen! Regelmatig krijg ik vragen over mijn haarkleur. Hoe blijft mijn haar mooi asblond en koel van kleur? Vandaag vertel ik je er meer over. Allereerst kost het enorm veel tijd om je blonde lokken assig te houden. De kleur loopt al vrij snel terug naar een warme blondtint. Wanneer je platinablond van jezelf bent zal het wellicht iets makkelijker zijn om een assige tint mooi te houden in het haar. Ik verf mijn haar 2x per jaar bij de kapper. Dan ga ik voor een volledige balayage met mijn eigen haarkleur als basis, die overloopt naar een mooie koele, asblonde tint. Dat is nu inmiddels alweer 7 maanden geleden! Tijdens de wintermaanden vind ik een donkere aanzet mooier dan bijna helemaal asblond. Een tijd terug probeerde ik de Igora Expert Mousse uit. Dit is een toner die ervoor zorgt dat je haar weer een stuk assiger wordt. Deze verzorgende mousse geeft je haar een hele mooie glans, is niet schadelijk voor het haar en blijft tot zo’n 8 wasbeurten zitten.


Het is een semi-permanente mousse die makkelijk zelf aan te brengen is en binnen 25 minuten het goede resultaat bereikt. Ik breng dit zelf 1x in de 2 maanden aan wanneer ik met zilvershampoo niet meer het gewenste resultaat krijg. De kleur 9,5-12 Moonstone is een mooie assige/grijze kleur die je blonde coupe weer omtovert tot een koele asblonde tint.

zo houd je je haar mooi asblond
Dit is mijn haar voor het aanbrengen van de mousse. Nog steeds redelijk koel van kleur maar toch met een warme gloed eroverheen. Van nature ben ik donkerblond met een warme ondertoon in het haar. Ik heb altijd een beetje een warme gloed van mijzelf. Deze foto maakte ik een weekje geleden voordat ik de haarmousse ging gebruiken. In die week tijd is mijn haar ook geknipt. Vandaar het lengteverschil in de foto’s.


De foam heeft een lichtpaarse koele tint. Het is een fijne mousse die je gemakkelijk over het haar kunt verdelen. Ik breng de mousse alleen op mijn geblondeerde lokken aan. Daarna verdeel ik de mousse nog goed met een kam door het haar.


De mousse laat ik ruim 25 minuten inwerken. Je ziet het haar langzaam koeler van kleur worden. Na het inwerken spoel ik de mousse uit mijn haar met lauwwarm water en shampoo.

zo houd je je haar mooi asblond
Dit is het resultaat na het gebruik van de Igora Expert Mousse. De toner geeft een mooie koele en assige gloed over mijn haar. Love it! Omdat de mousse werkt als een verzorgend product voelt mijn haar na gebruik ook nog eens lekker zacht aan. Fijn! De ideale manier om je haar tussen verfbeurten wat op te frissen. Met een busje doe je ook nog eens erg lang omdat je iedere keer maar een klein beetje haarmousse nodig hebt.

Voor de assige ladies onder ons, hoe houd jij jouw haar mooi asblond?

De Igora Expert Mousse is o.a. verkrijgbaar bij de kapperswinkel en online in de webshop van Haarshop. Voor een busje betaal je rond de €15,-

Share:

10 Reacties

 1. Marcella
  8 november 2017 / 11:51

  Fudge clean blonde al eens geprobeerd? Geweldig spul. Ik kan niet meer zonder ?

 2. 8 november 2017 / 12:15

  Ik gebruikte toen ik nog as blonde highlights had jaar of 2 geleden een keune zilvershampoo 🙂

 3. 8 november 2017 / 12:41

  Goed artikel! Je blog is superleuk en mooi, heel inspirerend! Liefs, Rosan

  • Marloes
   Auteur
   8 november 2017 / 22:31

   Wat super lief! Dankje Rosan! X

 4. 8 november 2017 / 13:37

  Inderdaad: Fudge Clean Blonde! Superspul. Echt maar paar minuten inwerken! Schwarzkopf BC Freeze Silver shampoo vind ik ook goed. Deze is ook prima voor dagelijks gebruik. De Fudge voor elke week of elke 2 weken (net hoe vaak je het wast).

  • Marloes
   Auteur
   8 november 2017 / 22:31

   Bedankt voor de tip! Die ga ik zeker even uittesten!

 5. 8 november 2017 / 20:56

  Werkt zo te zien goed!! Voor mijn haar is deze denk ik te heftig, mijn haar is vrij poreus en denk dat hij snel paars doorslaat. Ik meng altijd gewone shampoo met zilvershampoo van Ivy om de kleur mooi koel te houden!

  • Marloes
   Auteur
   8 november 2017 / 22:30

   Deze kun je ook eventueel wat korter in laten trekken. Dat scheelt ook een hoop! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: