Zo haal je het voorjaar in huis

Zo haal je het voorjaar in huis

Zo haal je het voorjaar in huis

Good morning! De eerste maand van 2018 zit er alweer op. Het is februari en ik kan niet wachten totdat het voorjaar begint. Zijn jullie ook zo toe aan vitamine D? Ik ben wel een beetje klaar met die grijze, grauwe dagen. Bij de start van de lente is het ook fijn om het voorjaarsgevoel een beetje in huis te halen. Maar hoe doe je dit? Vandaag geef ik je in dit artikel een aantal handige tips!

Zo haal je het voorjaar in huis

Grote schoonmaak

Allereerst begin je met de minst leuke klus: de grote voorjaarsschoonmaak. Tijd om afscheid te nemen van alle gebreide kleden, bontjes en donkere kleuren in huis. Altijd fijn om met een schoon en opgeruimd huis te beginnen.

Bloemen in huis

Bij het voorjaar mag een mooie bos met bloemen natuurlijk niet ontbreken. Kies voor een mooie bos tulpen of rozen. Of wat dacht je van een fris en kleurrijk lenteboeket. Zo haal je ook gelijk wat meer kleur in huis. Ik word hier zelf altijd heel vrolijk van en zorg dat er iedere week een kleurrijk boeket op tafel staat. Zelf ben ik ook dol op gipskruid. Het matcht lekker met de rest van mijn interieur: wit, haha!

Zo haal je het voorjaar in huis

Planten

Ook kun je meer groen in huis halen om de boel wat op te frissen. Zelf ben ik dol op de bananenplant en de Monstera. In de hal heb ik gekozen voor een mooi blad van de Monstera plant en in de woonkamer staat een grote Monstera. Zo leuk! De tekst op de lightbox moet ik trouwens nog aanpassen ;-).

Posters

Als je lijsten met posters aan de muur hebt hangen, kun je er ook voor kiezen om posters te vervangen. Misschien heb je wel een leuke vrolijke print gezien die heel goed bij de lente past. Dit kan een kleurrijke print zijn of een mooie afbeelding die goed bij het voorjaar past. Zelf vind ik de posters van Desenio altijd erg mooi. Een aanrader!

Zo haal je het voorjaar in huis

Kussenhoezen vervangen

Verwissel ook zeker je kussenhoezen in de bank! Door te kiezen voor lichte pastel tinten of een vrolijke print krijgt je woonkamer gelijk een andere look. Hello spring!

Geurstokjes

Ook vind ik een lekkere geur in huis een must. Wat dacht je van de geur van pas gewassen linnen of misschien een bloemige geur? Zelf vind ik Fresh Linnen van de Hema erg lekker of verbena & petitgrain van Rituals. Wat zijn jouw favoriete geurstokjes?

Hoe haal jij het voorjaar in huis?

4 Reacties

 1. 1 februari 2018 / 07:07

  Mooie tips! Ik kan niet wachten om ons huisje lenteproof te maken. Bloemen haal ik altijd in huis en ik heb vorige week de kussenhoezen al vervangen (mintgroen en okergeel). Nu de rest nog 🙂

 2. 1 februari 2018 / 09:58

  Leuke tips!! Al moet je de tekst op de lightbox inderdaad nog even aanpassen, hihi 😉

 3. 1 februari 2018 / 10:55

  Wat vind ik je huisje er toch geweldig uitzien! Hele mooie tips; zo geef je het allemaal toch weer een kleine ‘twist’ (wat juist al heeel veel kan doen!)

 4. 7 februari 2018 / 20:44

  Heel erg leuk en sfeervol. Ik vind inderdaad de posters van Desenio ook zò mooi. Ze hebben ook mega veel keus. Jou huisje is net een pinterest picture, super mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: