Wat je moet weten over een visum in het buitenland

Wat je moet weten over een visum in het buitenland

We gaan alweer langzaam richting het voorjaar. Met deze temperaturen voelt het al alsof het lente is, heerlijk! Veel mensen zijn alweer bezig met het uitzoeken of zelfs boeken van hun zomervakantie. Het is inmiddels ook alweer februari, dus als je tijdens de zomermaanden op vakantie wilt kun je beter nu al boeken. Wanneer je ruim van tevoren boekt, heb je nog veel meer keus en kun je ook beter prijzen met elkaar vergelijken.

Zelf weet ik nog niet of wij op vakantie gaan deze zomer. Dennis en ik hebben net een huis gekocht en aangezien wij ons nieuwe huis ook nog gaan verbouwen, blijven we waarschijnlijk thuis.

In januari toen er nog geen sprake was van een huis, wilde we graag naar Canada in juli. Dit lijkt me zo ontzettend mooi! Ik heb er al veel goede verhalen over gehoord. Het lijkt mij echt zo tof om 2-3 weken door Canada rond te trekken met een camper en de natuur te verkennen. Zo kom je op alle mooie plekken en het lijkt mij een hele bijzondere manier van vakantie vieren. Als je naar Canada reist moet je een eTa aanvragen. Ik ben hier inmiddels redelijk bekend mee aangezien we voor onze reis naar New York eerst een ESTA aan moesten vragen. Een eTa of ESTA is trouwens weer iets anders dan een visum.

Dit soort reistoestemmingen moet je altijd vooraf aanvragen om Amerika of Canada binnen te komen. Een ESTA is verplicht om zonder visum naar Amerika te mogen vliegen en een eTa is verplicht om zonder visum naar Canada te mogen vliegen. Nadat het land de aanvraag heeft goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met de luchtvaartmaatschappij en autoriteiten.

Naast Canada staan Thailand en Indonesië ook hoog op mijn wishlist. Deze landen lijken me geweldig mooi! Alleen al om het eten zou ik hier graag een keer naartoe willen, haha. I’m a real food lover! En Thailand en Indonesië staan natuurlijk bekend om het lekkere eten! Wist je dat je voor Thailand en Indonesië ook een visum nodig hebt?

Het is van tevoren altijd verstandig om uit te zoeken of je een visum nodig hebt voor je reis. Veel mensen vergeten dit nog steeds en komen er op het vliegveld pas achter. Niet heel handig en zo veroorzaak je ook onnodige stress. Zelf pluis ik van tevoren ook alles uit. Ik vind het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan zodat ik niet voor verassingen kom te staan. Ook belangrijk om van tevoren te checken of je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is, vanaf het moment van aankomst.

Als je op reis gaat naar landen buiten de EU heb je bijna altijd een visum of reistoestemming nodig. Een visum wordt afgegeven door het land waar je naartoe reist. Door dit document uit te geven kan het land controle uitoefenen wie wel of niet het land binnenkomt. Via VisumBuitenland kun je visum aanvragen voor Nederlanders en visum aanvragen voor Belgen.

Landen waarvoor je een visum, eTa of Esta nodig hebt zijn: Turkije, Egypte, Myanmar, Cuba, Amerika, Australië, Cambodja, Indonesië, Canada, Sri Lanka, China, Thailand, India, Kenia en Rusland.

Een visum, ESTA of eTa kun je tegenwoordig heel gemakkelijk online aanvragen. Je vult je gegevens in, betaalt online en via de mail krijg je het officiële reisdocument toegestuurd. Ideaal om op deze manier onbezorgd op reis te gaan!

Hebben jullie al plannen gemaakt voor de zomervakantie? En zoja, waar gaat jouw reis naartoe dit jaar?

Share:

4 Reacties

 1. 20 februari 2019 / 14:39

  Voor mijn mooiste reis had ik ook een visum nodig. Een roadtrip door Californië. Het plan is dat we deze zomer lekker naar Frankrijk gaan. Ik vind een vakantie boeken heel leuk, maar ook lastig!

  • Marloes
   Auteur
   20 februari 2019 / 15:57

   Oh wat ontzettend gaaf! Lijkt me ook zo mooi daar. En leuk dat je naar Frankrijk gaat!

 2. 28 februari 2019 / 11:16

  Ohhh, wat een handig artikel, dit! Voorlopig is het nog niet nodig, maar het gaat vast eens van pas komen!

  • Marloes
   Auteur
   28 februari 2019 / 21:53

   Dankjewel Larissa! Zeker handig om te weten inderdaad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: