Waarom Valencia de moeite waard is

DSC_0850

Waarom Valencia de moeite waard is

Eind juni bracht ik een weekje door in het mooie Valencia. Ik was er nog nooit eerder geweest, en hoorde al van veel mensen om mijn heen dat het er ontzettend leuk was. Via Ryanair boekte ik voor een leuk prijsje een ticket en boekte ik een AirBnb om een weekje te verblijven.

Valencia is maar een uurtje of 2 vliegen, ideaal! Wij verbleven in het oude gedeelte van de stad, middenin het bruisende centrum van Valencia. De restaurantjes zaten op iedere hoek van de straat, en ook de winkels waren op een kleine loopafstand. Wat zo leuk is aan Valencia is dat je er zowel een stedentrip- als strandvakantie van kunt maken.

Zeker wanneer je in de periode van april t/m september reist, heb je een grote kans dat je lekker kunt genieten van de zon op het mooie, brede zandstrand van Valencia. Verder kun je in Valencia ook heerlijk slenteren over de gezellige pleintjes, cultuur snuiven en leuke bezienswaardigheden bezoeken zoals Ciutat de les Arts, Mercado Central of Plaza de Toros.

lamasbonita8
Ook als je van lekker eten houd, ben je in Valencia op de goede plek. Wij hebben er die week echt onzettend lekker gegeten. Natuurlijk heel veel tapas, maar ook een aantal hele leuke hotspots die de moeite waard zijn. Vandaag deel ik een aantal van deze fijne hotspots met jullie.

lamasbonita1

Las Mas Bonitas

Recht aan het strand vind je de leuke strandtent Las Mas Bonitas. Hip, modern en een ontzettend lekkere menukaart (en ja het eten zelf is natuurlijk ook erg goed!). Hier zijn we wel een keer of drie geweest. Grote kans dat je even moet wachten op een plaatsje, maar dat is niet zo erg. Wanneer je door het restaurant loopt naar buiten kom je in een gezellige tuin terecht, waar je heerlijk in alle rust kunt zitten.

lamasbonita3
Ik bestelde o.a. deze heerlijke tosti sandwich met gerookte zalm en avocado.

lamasbonita5
waarom valencia de moeite waard is
Naast een ontbijt- en lunchkaart hebben ze ook genoeg zoete lekkernijen op de kaart staan. Ik moest natuurlijk de Carrot cake even uitproberen, en die was zo lekker! Zeker weten de beste die ik ooit gehad heb.

Las Mas Bonitas heeft twee vestigingen in Valencia. De vestiging aan het strand vind je op Passeig Marítim de la Patacona, 11

lamasbonita6

Bar & Kitchen

Om de hoek van ons appartement zat het leuke tentje Bar & Kitchen. Op aanraden van onze AirBnB host gingen we hiernaartoe. Bar & Kitchen zit op een rustig en gezellig pleintje waar ze heerlijke tapas serveren.

waarom valencia de moeite waard is
Als voorafje namen we toast met hummus en aioli. En verder bestelde we nog de gekruide kippenkluifjes en patatas bravas met saus. Zo lekker! Naast dat je lekker buiten kunt zitten, hebben ze bij Bar & Kitchen ook een verkoelend terras met nevel.

Heerlijk wanneer het bloedje heet is! Ook de prijs van het eten in Valencia vind ik reuze meevallen. Voor een paar tapas gerechtjes en ieder twee drankjes waren we zo’n €25,- kwijt. Ook zijn de tapas porties een stukje groter als bij ons in NL bij een tapas restaurant.

Bar & Kitchen zit op Plaça d’Ibanyes, 7

DSC_0910

Almalibre Acai Bar

Mijn favoriete plekje voor een healthy ontbijtje was toch wel de Almalibre Acai Bar. Hier kon je heerlijke Acai Bowls eten, en ook zelf helemaal samen stellen. Almalibre Acai Bar zit verstopt in een klein steegje, die je echt eventjes moet zoeken. Maar zeker weten het zoeken waard. Yum! Ik krijg er spontaan weer zin in!

De Almalibre Acai Bar vind je aan de Carrer del Repés, 3

DSC_0966

Cappuccino Café

Cappuccino is een keten die op meerdere plaatsen in Spanje zit. Vorig jaar zijn we er een paar keer geweest toen we in Mallorca zaten, maar ook in Valencia zat er ééntje om de hoek van ons appartement. Cappuccino heeft goed eten, maar is wel vrij prijzig voor de hoeveelheid die je krijgt. Ik heb er twee keer ontbeten met Ricotta Pancakes. Heerlijk waren ze!

Cappuccino zit gevestigd aan het mooie Plaça de la Reina

DSC_0886

La Petite Brioche

Een ander leuk plekje om een ontbijtje te nuttigen is het schattige bakkerijtje La Petite Brioche. Hier kun je buiten in het zonnetje genieten van heerlijke Nutella Pancakes, yoghurtjes, gebakken eitjes of zoete broodjes. Genoeg keuze in ieder geval! Ook is het lekker goedkoop. Ik geloof dat wij voor dit ontbijt rond de 15 euro kwijt waren. De inrichting is er ook leuk en hip. Zeker een aanrader!

La Petite Brioche vind je aan de Carrer de Sorní, 28

Dit waren mijn aanraders en hotspots in Valencia. Vooral veel tentjes voor ontbijt-of lunch. Tapas kun je bijna overal wel erg lekker eten in Valencia. Mocht je nog vragen hebben n.a.v. dit artikel, stel ze gerust!

Hebben jullie nog leuke aanraders voor Valencia?

13 Reacties

 1. Britt
  12 augustus 2016 / 06:36

  Hmm, ik krijg helemaal honger door dit bericht! Fijn dat je een mooie vakantie hebt gehad en lekker van deze dingen hebt genoten, want zo te zien was het allemaal heerlijk, ik ga ze onthouden!

 2. 12 augustus 2016 / 06:43

  Ik ben nog nooit in Valencia geweest maar ik zet deze stad wel op mijn lijstje! Ik hou wel van de combi stad + strand

 3. 12 augustus 2016 / 06:47

  Ik ben nog nooit in Valencia geweest, deze stad staat zeker op mijn wishlist! Fijne hotspots :-)!

 4. 12 augustus 2016 / 08:11

  Wauw, Valencia is zo te zien echt een foodwalhalla! Wat zien al die foodfoto’s er te lekker uit Marloes <3 En de restaurantjes zien er ook heel cute en verzorgd uit. Ik ben zelf nog nooit in Valencia geweest maar de combinatie van cultuur en strand lijkt mij ook heel erg ideaal!

 5. 12 augustus 2016 / 09:26

  Oh wat een práchtige foto’s allemaal! Echt, ik wil alles eten, haha! Ik ben er nog nooit geweest, maar staat wel zeker op mijn lijstje!

 6. 12 augustus 2016 / 11:09

  Ook hier ben ik nog nooit geweest, maar ik wil er zeker nog een keer heen! Wat een heerlijke foto’s!

 7. 12 augustus 2016 / 16:28

  Mijn complimenten voor je prachtige foto’s! Ik heb gelijk zin gekregen om een stedentrip te maken.

 8. 13 augustus 2016 / 15:09

  Geweldige foodfoto’s! Ik heb ook zin in vakantie 😀

  • Marloes
   Auteur
   15 augustus 2016 / 23:26

   Dankjewel! Ja dat snap ik! Het weer hier is helaas niet veel!

 9. 18 augustus 2016 / 11:49

  Ah wat leuk! Ik zou heeeel graag nog een keer naar Valencia willen. Lijkt me echt een toffe stad! Zodra het zzover is, dan neem ik je tips er weer bij <3

 10. 19 april 2017 / 04:35

  Exactly.But they really think that the legitimacy of an organization representing a minority group depends on its subscription to liberal idWeyogl.ehon even liberal Jewish organizations are forced to break with them in self-defense, they lash out with ugly bigotry, or accuse the organizations of bigotry.But how can any group be expected to sign on to its persecution.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: