Waarom citroenwater gezond is!

citroen2

Waarom citroenwater gezond is!

Iedere ochtend begin ik mijn dag met een glas lauwwarm water met citroen erin. Ik pers ongeveer een 1/2 citroen uit in een glas met water. Wanneer je begint met een gezonde(re) leefstijl, kan ik iedereen aanraden om te beginnen met het drinken van een glas citroen water. Maar waarom is dit nou zo gezond voor je? Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

citroen1

– Citroensap helpt je spijsvertering op gang te komen. Hierdoor krijg je minder snel last van een opgeblazen gevoel in je buik.

– Citroenen bevatten vitamine C, vitamine B complex, calcium, magnesium en vezels. Vitamine C is goed voor je immuunsysteem en zorgt voor een verbeterde weerstand.

– Naast het hydrateren van je lichaam zorgt citroensap ook nog eens voor een stralende huid. Vitamine C werkt hier ook heel erg aan mee. Oneffenheden in de huid worden hierdoor een stuk minder.

– ‘s Ochtends ruikt niet iedereen altijd even fris uit de mond. Hier kun je natuurlijk niets aan doen, maar je kunt je morning breath wel een handje helpen met een glas citroensap. Dit verfrist je adem namelijk!

– Citroensap draagt een steentje bij als je wat af wilt vallen. Het geeft je namelijk een voller gevoel, en helpt bij het tegengaan van hongeraanvallen. Hierdoor zul je ook minder snel gaan snaaien en tussendoortjes pakken.

– Citroensap heeft een reinigende detox werking, en helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

– Wanneer je veel stress ervaart, heb je een lagere weerstand en word je sneller ziek. Wanneer je last hebt van stress, is het goed mogelijk dat je vitamine C tekort komt. Het drinken van citroensap is hier een goede oplossing voor.

– Last but not least; citroenwater geeft je direct een stoot energie en het verbetert je humeur aan het begin van de dag.

 

Wacht na het drinken van je citroensap even een kwartiertje voordat je aan je ontbijt begint. Zo heeft je lichaam de tijd om het citroensap haar werk te laten doen. Ook is het verstandig om citroensap met een rietje te drinken. Het zuur van een citroen kan namelijk het tandglazuur aantasten.

Drink jij regelmatig een glas citroenwater in de ochtend?

 


Volg mij via Instagram, Facebook, Bloglovin en Twitter

liefsmarloes

lank

25 Reacties

 1. 4 juni 2015 / 06:48

  Ik deed het vorig jaar zomer, maar heb het daarna niet meer gedronken. Goede tip ook van het rietje!

 2. 4 juni 2015 / 07:39

  Shit, ik moet echt weer citroensap gaan drinken. Goede reminder!

 3. 4 juni 2015 / 09:09

  Ik wist niet dat het voor zoveel dingen goed was! Ik hou er zelf niet zo van, maar op z’n tijd kan het wel lekker zijn!

 4. 4 juni 2015 / 09:21

  Ik heb het nog nooit zo gedronken. Misschien toch maar eens doen!

 5. 4 juni 2015 / 09:31

  Ik deed dit vroeger altijd, maar het is er nmiddels echt bij in geschoten. Ik zou het weer moeten oppakken! 🙂

 6. 4 juni 2015 / 10:47

  Goed om te weten! Ik dronk het vroeger ook regelmatig, maar eigenlijk nooit voor mijn ontbijt. Ik heb toevallig nog citroenen liggen, dus ga het morgen weer eens maken 🙂

 7. 4 juni 2015 / 10:54

  Ik ben dol op water met citroen! Ik heb standaard een kan water met schijfjes citroen in de koelkast staan! In de ochtend begin ik ook altijd met een groot glas citroen water, heerlijk <3 In de zomer vind ik het ook zo heerlijk verfrissend!

 8. 4 juni 2015 / 11:32

  Toevallig heb ik maandag een hele zak citroenen gehaald om ook weer citroen water te gaan drinken, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen. Je begrijpt wel wat ik nu als eerst ga doen 😉

 9. 4 juni 2015 / 11:51

  Hmm best een goede dorstlesser. en gezien ik veel te weinig water drink zou dit misschien een goede oplossing zijn

 10. 4 juni 2015 / 11:54

  Ik drink de hele dag door water met daarin een citroentje (een partje dan gewoon). Ik vind kraanwater alleen zo saai en met een beetje citroen erin smaakt het toch een stuk frisser. Mooie foto’s weer. xoxo

 11. 4 juni 2015 / 13:38

  Bedankt voor deze reminder!
  Ik ga me er toch maar eens aan wagen.
  Liefs Lonneke

 12. 4 juni 2015 / 14:50

  Dit heb ik altijd al eens willen drinken, maar het is er nooit van gekomen haha. Van het weekend ga ik citroenen inslaan en lekker citroen water maken. liefs

 13. 4 juni 2015 / 15:08

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn dagen met een glas citroensap begon. Snel weer beginnen!

 14. 4 juni 2015 / 16:38

  Ah ik vind citroen water zo lekker en verfrissend. Drink het vaak als het heel warm is!

 15. 4 juni 2015 / 18:41

  Ik drink het af en toe, het voelt wel heel reinigend!

 16. 4 juni 2015 / 19:37

  Jaaaa!! hele goede tip. Ik ga zaterdag lekker naar de markt en ga een aantal citroenen halen. Lijkt me zo fijn om in de ochtend zo wakker te worden dit kan ik dan mooi drinken terwijl ik mijn make-up aan mijn kaptafel aanbreng.

 17. 4 juni 2015 / 20:01

  Ik vind citroenen opzicht niet erg lekker, zo zuur! Maar misschien in combinatie met water is dit beter? :p

 18. 4 juni 2015 / 21:12

  Gisteravond toevallig weer geprobeerd. Wegens gebrek aan citroenen in huis, nam ik water met een spuitflesje citroen. Ik was iets te enthousiast en heb alles opgedronken met een zuur kijkend gezicht….. Haha!

 19. 4 juni 2015 / 22:41

  Citroensap is echt mijn holy grail haha. Het heeft voor mij gewoon echt zo’n verschil gemaakt op velen fronten. Dus ja ik drink regelmatig een glas citroenwater hihi 😉 X

 20. 4 juni 2015 / 23:05

  Ik neem de laatste tijd een fles met citroenwater mee naar mijn werk. Erg lekker, maar idd, niet zo best voor je tanden. Soms voelen mijn tanden na het drinken van citroenwater een beetje gevoelig aan.

 21. 5 juni 2015 / 00:37

  Heel erg fijn dat het zoveel goeds voor je lichaam doet, naast dat het heel erg lekker is! Ik begin ook ieder dag met een lauw glaasje water met citroen, ik vind het een heerlijke start van de dag <3

 22. 5 juni 2015 / 23:14

  Sinds 3 weken ben ik hier ook aan begonnen alleen wel met een theelepel honing erin. Dit was n.a.v. een artikel wat ik erover had gelezen dat o.a. de punten van jou versie liet zien en dat je de dag met meer energie zou starten heeft mijn doen beslissen dit te gaan doen. Ondanks de honing zit ik toch met een zuur gezicht voor het glas 🙂 ik ben nog steeds niet echt fan, maar ik zet door!

 23. 7 juni 2015 / 16:07

  Het klinkt allemaal erg fijn. Ik zal het eens gaan proberen! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: