Mijn vakantieplannen voor deze zomer

Pixabay Mykonos

Mijn vakantieplannen voor deze zomer

Normaal gesproken maken wij in januari een planning, voor de reizen die we dat jaar willen maken. Dit jaar liep het anders. Eind januari kochten we ons droomhuis en nu krijgen we deze week eindelijk de sleutel. Toch hebben wij besloten om nog een paar dagen op vakantie te gaan. Benieuwd naar mijn vakantieplannen voor deze zomer? Lees dan hieronder verder.

Zeeland Pixabay rechtenvrije foto rebel1965

Weekend Vlissingen 

Een paar weken geleden kreeg ik een mail binnen, met een leuke uitnodiging voor mijn blog. Dennis en ik mogen een weekend in een strandvilla doorbrengen in Vlissingen. Uiteraard ga ik na dit weekend nog een blog schrijven over ons verblijf in de strandvilla. De locatie is namelijk top! Wij hebben er ontzettend veel zin in. 

Parijs

In juli ga ik samen met mijn moeder drie dagen naar Parijs. We hebben de tickets voor de Thalys al in huis en het hotel is ook geboekt. Parijs blijft een geweldige stad, dit wordt alweer mijn 6e keer. We gaan erheen om mooie foto’s te maken en lekker rond te lopen in de stad.

Dit jaar ging ik er vanuit dat we niet op vakantie zouden gaan. Als wij ons huis niet hadden gekocht, wilde we deze zomer graag drie weken rondreizen in Thailand. Dit lijkt ons erg leuk! Thailand lijkt me een heel bijzonder land met een geweldige cultuur en lekker eten. Wellicht dat we deze reis volgend jaar nog gaan maken. Een grote reis richting Azië moet je van tevoren goed voorbereiden. Je zult je namelijk moeten inenten en je reisdocumenten in orde maken, lees vooral verder want je leest hieronder hoe je een desbetreffend reisdocument aanvraagt. 

ESTA online aanvragen 

Tegenwoordig kun je heel simpel een visum of ESTA online aanvragen. Voor onze reis naar New York afgelopen jaar konden we een ESTA aanvragen met IDEAL, dit werkt zo handig. Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je een kijkje nemen bij het kopje ‘veelgestelde vragen op het ESTA formulier‘ op de website van eVisa. Een ESTA is een elektronisch systeem voor reistoestemming en een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Het is handig om van tevoren uit te zoeken of je een ESTA of visum nodig hebt. 

rechtenvrije foto mykonos

Mykonos

In oktober gaan we een paar dagen naar het Griekse eiland Mykonos. Dit is voor ons echt een vakantie, om de batterij na de verbouwing weer op te laden. Griekenland is geweldig en wij zijn beide dol op de Griekse keuken. Twee jaar geleden bezochten we Santorini, vorig jaar Samos en dit jaar voor de eerste keer Mykonos. Zijn jullie hier al weleens geweest?

 

Wat zijn jullie vakantieplannen voor deze zomer? 

 

Dit artikel heb ik geschreven op verzoek van eVisa application services €

Bron afbeeldingen: Pixabay

 

7 Reacties

 1. 12 juni 2019 / 06:31

  Mooie plannen! Ik ben heel benieuwd naar de strandvilla, het lijkt mij ook een keer leuk om dat te boeken. En Mykonos lijkt me prachtig. Heel veel succes met jullie nieuwe huis en de verbouwing!

 2. 12 juni 2019 / 09:06

  Wat een fijne plannen. Mykonos staat hoog op mijn lijstje!

  • Marloes
   Auteur
   18 juni 2019 / 13:38

   Wat lief, dankjewel!

 3. 12 juni 2019 / 14:47

  Wat een fijne plannen! Mykonos lijkt me heel mooi, maar ben er nooit geweest! Ik heb een beetje hetzelfde dit jaar, normaal gesproken ligt de vakantie al heel lang vast, maar dit jaar staat er eigenlijk nog niks gepland.

  • Marloes
   Auteur
   18 juni 2019 / 13:38

   Stiekem ook wel lekker! Dan kun je juist iets heel spontaans plannen.

 4. 18 juni 2019 / 16:22

  Je hebt mooie reizen in het vooruitzicht. Geniet ervan en kom met mooie herinneringen terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: