Update van de verbouwing #1

update van de verbouwing

Update van de verbouwing #1

Vandaag is het hoog tijd voor de eerste update van de verbouwing. Wij zijn inmiddels alweer vier weken geleden verhuisd naar onze nieuwe woning. Vanaf dat moment is de verbouwing officieel van start gegaan. Vandaag is het tijd voor de eerste update. Lezen jullie mee?

Dennis en ik hebben ervoor gekozen om gelijk in de woning te gaan wonen, tijdens de verbouwing. Één van de grootste redenen is dat we niet met dubbele hypotheeklasten zitten en zo hoef je niet op en neer te rijden tussen twee huizen. Nog een pluspunt is dat je net even wat meer kunt klussen in de avonduren. Omdat het huis groot genoeg is, slapen we tijdelijk in een aparte ruimte in het huis.

De dag nadat we de sleutel hebben gekregen, zijn we verhuisd. De eerste week waren we vrij en konden we dozen uitpakken en de kledingkast inruimen. Dennis is begonnen met het slopen van de plafonds. We willen namelijk eerst op de eerste verdieping alles afmaken, voordat we beneden aan de slag gaan. Boven moest ook de muur van het toilet verplaatst worden. We konden namelijk niet eens fatsoenlijk op de toilet zitten, haha. De laminaat plafonds zijn er inmiddels uit, gipsplaten zijn geplaatst en dichtgesmeerd en Dennis heeft het kozijn in de gang eruit gehaald en de doorgang breder gemaakt. Dit is nu al zo mooi geworden!

Ik ben vooral druk geweest met het schuren van alle kozijnen. Inmiddels ben ik klaar met het schuren en gaan we komende week verder met de laatste gipsplaten aansmeren. Verder staat er nog een ritje Ikea op de planning om de vloer voor boven te halen. Daarna kunnen we aan de slag met het verven van de muren en kozijnen. Deze week moeten we nog werken en vanaf vrijdag hebben we drie weken vakantie.

Hoe gaat het met jullie? Gaan jullie nog op vakantie?

Share:

4 Reacties

 1. 15 juli 2019 / 15:27

  Oh, ik vind dit soort updates altijd ontzettend leuk om te zien. Wat een rot werk dat schuren, hé? Ik vind dat altijd heel demotiverend omdat je eigenlijk weinig vooruitgang ziet. De vooruitgang is er natuurlijk wel, maar heel opvallend is het in eerste instantie niet. Maar zodra je eenmaal kunt gaan verven et cetera gaat het dan wel opeens extra hard. Ik ben heel erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat! 🙂

  • Marloes
   Auteur
   15 juli 2019 / 15:29

   Leuk om te horen! Haha en dat is zo waar. Het lijkt helemaal niet op te schieten inderdaad en van tevoren maak je een schatting hoelang je ongeveer bezig bent en dat loopt al-tijd uit, haha ;-)! Hoe gaat het met jouw?

 2. 18 juli 2019 / 17:08

  Pfiew wat lekker bezig Marloes! Wij krijgen woensdag onze meubels geleverd.. de meeste in ieder geval. En we moeten zaterdag nog de laminaat vloer gaan halen. Dan zitten alle vloeren erin en hopelijk ook snel de plinten! Ik hoop dat alle meubels bij elkaar passen.

  • Marloes
   Auteur
   18 juli 2019 / 22:44

   Ohh wat spannend zeg! Ik ben heel benieuwd naar de meubels die je hebt uitgezocht. Succes met de laatste loodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: