Uncover Skincare moisturizer

Uncover Skincare moisturizer

Ruim een jaar geleden ontdekte ik de website van Jetske Ultee. Jetske Ultee is arts-onderzoekster cosmetische dermatologie. Ook is zij werkzaam bij de Velthuiskliniek, heeft ze vorig jaar een boek uitgebracht en heeft ze haar eigen huidverzorgingslijn: Uncover skincare!

Haar blog en boek zijn erg verhelderend geweest voor mij, en hierdoor ben ik zelf kritisch gaan kijken naar huidverzorgingsproducten en naar de ingrediënten die erin zitten. Als je meer wilt weten over ‘the thruth‘ over skincare is haar website zeker een bezoekje waard.

Deze moisturizer heb ik de afgelopen twee maanden zowel als dag-en nachtcrème gebruikt.  Een pluspunt is dat de creme in een pompflacon zit. Hier geef ik zelf de voorkeur aan. Het werkt hygiënischer als in een potje, doseert gemakkelijk, en er kan geen lucht bij het product komen. Ook is het erg zuinig in gebruik. Aan één pompje heb ik genoeg voor mijn hele gezicht en hals.

De creme voelt lekker licht aan op mijn huid en trekt snel in. Hierdoor hoef ik niet lang te wachten met make-up op doen. Ik heb zelf een gecombineerde huid met wat drogere wangen en een vettere t-zone. Deze crème hydrateert mijn gezicht goed, en laat het lekker zacht achter.

Hieronder de ingrediëntenlijst en wat Jetske zelf over de crème zegt:

Er zitten geen irriterende ingrediënten in zoals alcohol en parfum. Verder zitten er veel werkzame stoffen in zoals: Niancinamide (5%), vitamine C (5%), zoethoutwortel extract, vitamine E (1%) en hyaluronzuur, evodia rutaecarpa extract en ergothioneine. Er zit geen SPF in de crème. Dus een zonnebrand is een must om er nog over aan te brengen. Dit vind ik zelf geen probleem, maar het had erg handig geweest als dit er al had ingezeten.

De prijs vind ik wel één groot minpuntje, want die is maar liefst €49,95 voor een flacon van 50ml. Daarom ga ik toch liever voor een goedkoper alternatief. De rest van de producten kun je bekijken op de website van Undercover Skincare.

Zijn jullie al bekend met de producten van Uncover Skincare?

liefsmarloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: