Treaclemoon Bath & Shower Gel – Warm Cinnamon Nights & Her Mango Thoughts


Na ongeveer twee maanden zoeken, ben ik ze dan eindelijk tegen het lijf gelopen. De bath & shower gel van Treaclemoon. En nog gewoon bij onze eigen Albert Heijn ook. De vrolijke flessen vielen mijn gelijk op. Super leuk zien ze eruit! Ik kocht de de geuren ‘Warm Cinnamon Nights‘ en ‘Her Mango Thoughts‘.


De flessen vallen gelijk op door hun opvallende letters, vrolijke kleuren, en door de grootte van de flessen. Ze doen mijn wat betreft uitstraling een beetje denken aan ‘Philosophy’. Een fles bevat 500ml bath & shower gel. Hier kun je een hele poos mee doen. ‘Warm Cinnamon Nights’ is een geur die overduidelijk naar kaneel ruikt. Ook is ie een beetje zoet van geur. Heel erg lekker. De geur doet me echt denken aan de herfst. Warm Cinnamon Nights is een special edition en is dus alleen in de herfst en winter verkrijgbaar. Ben je gek op de geur van kaneel? Dan zou ik deze bath & shower gel zeker eens uitproberen!

Her Mango Thoughts‘ is juist een hele lekkere en frisse, zoete zomergeur. Die ook echt naar mango ruikt. Hmm..lekker! Als ik deze geur ruik, dan krijg ik ook echt veel zin in de zon en de zomer. Yay! Ik word vrolijk bij het zien van deze producten!


De Treaclemoon douchegels hebben een handige klik dop met een kleine ronde opening. Je kunt het product op deze manier makkelijk doseren, zonder dat er teveel douchegel uit de fles komt.


Please don’t eat this product…It’s for your skin only!

Waar ik alleen iets minder ‘happy’ van word is de ingrediëntenlijst. Die ziet er namelijk niet heel goed uit. Als tweede ingrediënt zie je gelijk ‘sodium laureth sulphate‘ staan. Oftewel SLES. Dit ingrediënt staat erom bekend om olie en vet op te lossen. SLES zorgt er dus voor dat je huid word gereinigd. Door de SLES ontstaat er schuim, zodat het makkelijker over je huid te verdelen is. Maar het probleem van deze SLES is dat ze natuurlijk huidvet ook oplossen. Hierdoor word je huidbarrière verstoord en krijg je dus last van een droge, vochtarme en schilferige huid. Verder staat parfum ook hoog aan de lijst. Dat betekent dat er dus genoeg van in zit. Dit ruik je ook wel, want de producten hebben een hele sterke geur. Heel lekker hoor, maar je huid is er minder blij mee.

Verder zitten er maar weinig verzorgende bestanddelen in, jammer. Maar wat wel weer een pluspunt is, is dat de producten van Treaclemoon niet op dieren worden getest. Wohoo!

De Bath & Shower Gels zijn verkrijgbaar in 9 verschillende geuren
– The Vanilla Moment
– The Raspberry Kiss
– One Ginger Morning
– My Coconut Island
– Those Lemonade Days
– Her Mango Thoughts
– Iced Strawberry Dreams
– Warm Cinnamon Nights (special edition)
– The Lavender Story

Nog even wat swatches van beide douchegels. De douchegel is lekker dik van structuur en als ik ze uitwrijf op mijn hand met een klein beetje water erbij, zie je dat het product lichtjes begint te schuimen.

Conclusie:
Omg.. op de verpakking ben ik echt verliefd. De flessen zien er zo gaaf uit. Een heel vrolijk zicht in je badkamer! Ook beide geuren zijn erg lekker. Zo past Warm Cinnamon Nights helemaal bij het seizoen van nu. Een hele lekkere, zoete kaneel geur. De geur komt dicht in de buurt bij die van zelfgebakken cinnamon rolls, yum! Her Mango Thoughts vind ik ook erg lekker. Dit is wel een echte zomergeur. Heel fruitig en zoet. Ik vind het alleen wel ontzettend jammer van de SLES die erin zit. Dit zorgt ervoor dat mijn huid een stuk droger aan voelt na gebruik. Een verzorgende bodybutter na het badderen is dus een must! Een douchegel die ik dus zeker niet dagelijks gebruik, maar af en toe voor in bad vind ik ze heerlijk. En in de badkamer staan de flessen er leuk bij, en zorgen ze voor een vrolijk gezicht!

De Bath & Shower Gels van Treaclemoon zijn verkrijgbaar in 9 verschillende soorten geuren. Je betaalt voor een fles van 500ml €4,95, en ze zijn verkrijgbaar bij de grotere filialen van Albert Heijn.

Zijn jullie al bekend met de Bath & Shower Gel van Treaclemoon? En welke geur lijkt jou het lekkerst?

liefsmarloes

lank


23 Reacties

 1. 16 januari 2014 / 08:09

  Ik wist niet dat je dit ook gewoon bij AH kon kopen. Leuk! Super uitgebreide review ook :).

 2. 16 januari 2014 / 08:11

  De Warm Cinnamon Nights staat momenteel in mijn douche, heb m al een tijdje, maar ik doe er ontzettend lang mee. Droge huid krijg ik er wel van, maar daar heb ik ook weer bodylotion voor.

 3. 16 januari 2014 / 08:25

  De verpakking is erg leuk en volgens mij ruiken ze ook heerlijk! Helaas zijn ze hier niet te koop.

 4. 16 januari 2014 / 08:48

  Jammer dat de ingrediënten niet echt verzorgend zijn, ben toch wel benieuwd naar de geuren

 5. 16 januari 2014 / 08:54

  vind zelf de cinnamon ook erg lekker gelukkig heb ik zelf geen extreme last van de droogheid maar het kan misschien nog komen.

 6. 16 januari 2014 / 09:14

  Ik ben wel heel erg benieuwd naar de geuren! Helaas zijn ze bij mij nergens te verkrijgen!

 7. 16 januari 2014 / 09:22

  Ik wil ze ook nog dolgraag; ze zien er zo vrolijk uit! Dierproefvrij vind ik dan wel weer heel goed!

 8. 16 januari 2014 / 10:08

  Mijn complimenten voor de review! Echt super duidelijk, goed geschreven en mooie foto’s! Ik wil deze flessen ook!

 9. 16 januari 2014 / 11:02

  Zelf kocht ik ze al ruim voor ze naar Nederland kwamen altijd in Duitsland, daar hebben ze bij de DM ook een ruime keuze. En zelf ben ik erg fan van one ginger morning, een heerlijke geur om mee wakker te worden. En die droge huid, tja dan komen mijn body butters ook eens op 😉

 10. 16 januari 2014 / 11:21

  Ik heb zelf Warm Cinnamon Nights ook in mijn bezit, ik wil graag Her Mango Thoughts ook nog aanschaffen. Heerlijk.

 11. 16 januari 2014 / 14:51

  Die flessen zien er alleen al zo leuk uit! en wat heb je prachtige fotos ervan gemaakt!

 12. 16 januari 2014 / 16:53

  Ik vind ze zoooo fijn! Daar zet ik graag die ingredienten even voor op zij. 😉 En daarna lekker smeren met een body butter, hihi.

 13. 16 januari 2014 / 17:20

  Ik ben er wel al bekend mee omdat veel bloggers ze hebben. Zelf nog nooit geprobeerd helaas.

 14. 16 januari 2014 / 20:10

  Huh? Gewoon bij de AH! Dat verwacht je ook niet. Lijken me super lekkere producten. Geniet er maar van in je badje *jaloers want ik heb geen bad*

  Liefs,

  Maria

 15. 16 januari 2014 / 20:12

  Ik heb that vanille moment en vind hem echt lekker, ben ook benieuwd naar deze geuren.

 16. 16 januari 2014 / 21:34

  Ze lijken mij erg fijn vooral cinemon nights.

 17. 18 januari 2014 / 06:38

  Mooie foto’s, ik was eerst alleen abonnee en raakte gefascineerd door je make-up look in je laatste video! Je hebt een mooie blog, ook lekker veelzijdig! Ik ga je opslaan 🙂

 18. 20 januari 2014 / 14:28

  Ik vind de producten van Treacle Moon ook erg lekker, maar de ingrediënten zijn inderdaad iets minder! Gelukkig heb ik momenteel niet zo snel last van een droge huid, maar ik moet ze niet te veel of te vaak gebruiken dan. Ik ben trouwens heel benieuwd naar de geur van Her Mango Thoughts! Zelf heb ik Those Lemonade Days en Her Lavender Story en die ruiken in ieder geval héérlijk 🙂

 19. 20 januari 2014 / 21:04

  Leuk artikel en mooie foto’s! Ik vind ze heerlijk! Wij geven er trouwens 3 weg :):)

 20. 25 januari 2014 / 09:22

  Jaa deze zijn fijn! Mijn twee favorieten showergels van Treacle Moon! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: