Too Faced Chocolate Bar Palette

too faced chocolate bar palette

Too Faced Chocolate Bar Palette

Een palette die al ruime tijd op mijn wishlist stond is het Too Faced Chocolate Bar palette. Een veelzijdig palette met goed gepigmenteerde kleuren, en de geur van chocolade. Dat klinkt goddelijk lekker! Een paar weken terug in Barcelona kocht ik het palette bij Sephora. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Inmiddels gebruik ik het palette iedere dag, en heb ik alle andere paletten opzij geschoven! Give me chocolate please!

too faced chocolate bar palette
too faced chocolate bar palette
Over het chocolate bar palette is erg leuk nagedacht. Een palette in de vorm van een chocoladereep, en dan ook nog eens naar chocolade ruiken. Heerlijk! Iedere keer wanneer ik het palette openmaak komt de heerlijke zoete geur van chocolade je tegemoet. Yum! Op de achterkant van de kartonnen verpakking staan de kleuren weergegeven die in het palette zitten. Alle kleuren uit het palette hebben een leuke naam, wat ook weer met chocolade te maken heeft.

too faced chocolate bar palette
Het enige nadeel vind ik dat de kleuren niet op het palette staan gedrukt, maar op een transparant folie die over de oogschaduws heen liggen. Die heb ik er hier op de foto al vanaf gehaald. Bij het nieuwe semi chocolate bar palette van Too Faced die pas is uitgekomen staan de namen van de kleuren oogschaduw wel op het palette zelf gedrukt. Verder is het erg handig dat er een lekkere grote spiegel in het palette zit. Dit is toch wel een must! Zeker als je het palette graag mee op reis wilt nemen.

toofacedchocolatebar8
De kleuren uit het Too Faced Chocolate Bar palette bestaat grotendeels uit koele tinten met genoeg variatie. Zo vind je er paarse tinten, bruin/cranberry tinten, en veel verschillende soorten bruin tinten. Je kunt er genoeg verschillende looks mee maken. Erg leuk! Laten we eens snel gaan kijken naar de pigmentatie!

Swatches

toofacedchocolatebar9
Ik begin met de swatches uit de onderste rij van het palette. Van links naar rechts zie je:

Hazelnut – shimmery bruine kleur 
Creme Brûlée –  mooie gouden shimmery kleur
Haute Chocolate –  shimmery donkerbruine kleur
Cherry Cordial – bijzondere bordeaux bruine tint met subtiele shimmers
Champagne Truffle – bijzondere, mooie champagne/lila highlighter met shimmers

 

toofacedchocolatebar10
De middelste rij met oogschaduws bestaat uit de kleuren:

Salted Caramel – matte lichtbruine kleur met oranje ondertoon
Marzipan – lichtroze shimmery/metallic kleur
Semi-sweet – donkerbruine matte kleur
Strawberry Bon Bon – matte lichtroze zoete kleur
Candied Violet – paarse kleur met grove glitters en lichte shimmers, erg mooi!
Amaretto – donkere metallic bordeaux kleur met veel glans. Een van mijn favorieten uit het palette!

 

toofacedchocolatebar11
De bovenste rij met oogschaduws bevat de kleuren

Gilded Ganache – bijzonder mosgroene/bruine kleur met gouden shimmers en glitters
White Chocolate – matte gebroken witte highlighter, de kleur valt iets weg op mijn huid
Milk Chocolate – matte caramel kleur
Black Forrest Truffle – paars/bruine kleur met veel grove glitters en shimmers
Triple Fudge – donkerbruine kleur met hele lichte shimmers die je haast niet ziet

 Make-up Look met Too Faced Chocolate Bar palette

toofacedchocolatebar13

toofacedchocolatebar12
Dit is de uiteindelijke make-up look die ik met het Chocolate Bar palette heb gemaakt. Ik heb de look vrij simpel gehouden. Marzipan heb ik aangebracht op mijn bewegend ooglid en Amaretto en Black Forrest in mijn buitenste ooghoek en in de crease. Op mijn onderste wimperrand heb ik de kleur Triple Fudge aangebracht.

 

Conclusie

Ik ben erg tevreden over dit palette. Fijn dat er niet alleen maar bruin tinten in zitten maar ook mooie paarse/groene en bordeaux rode tinten. Zo kun je gelijk wat meer kanten op met je look. En hem juist wat koeler, of warmer maken. Het grotendeels van de kleuren heeft een goede pigmentatie en voelt lekker zacht en creamy aan. Sommige oogschaduws veroorzaken wat fall out, en zijn net iets te poederig. Ze blenden stuk voor stuk erg makkelijk, en dekken goed. Strawberry Bon Bon is de kleur met de slechtste pigmentatie. Deze moet je dan ook wat meer opbouwen in kleur!Jullie kunnen nog een hoop make-up looks gaan verwachten met dit mooie palette. Ik kan in ieder geval niet meer zonder, hihi! Het Chocolate Bar palette kost €48,20 en hier krijg je 16 mooie en goed gepigmenteerde kleuren voor terug. Oja, en niet te vergeten…een heerlijke zoete chocolade geur :)!

 

Het Too Faced Chocolate Bar palette is verkrijgbaar bij o.a. Beautybay en natuurlijk Sephora. Maar die zit helaas niet meer in Nederland. Sinds kort is ook het nieuwe Semi Sweet Chocolate Bar palette verkrijgbaar. Die staat ook zeker op mijn wishlist.


Volg mij via Instagram, Facebook, Bloglovin en Twitter

liefsmarloes

lank

28 Reacties

 1. 7 maart 2015 / 09:53

  Ik heb allebei de paletten en ik gebruik bijna niks anders meer haha ! Love it!

 2. 7 maart 2015 / 10:11

  De pigment is echt perfect <3 En inderdaad tof dat er naast bruin ook een paar andere tinten in het palette zitten! Mooi zwoele look heb je ook gemaakt, so pretty!

 3. 7 maart 2015 / 10:24

  Hele fijne review! Dit is echt een van mijn all time favorite paletten! Die geur is echt geweldig!

 4. 7 maart 2015 / 10:26

  Oh wat een parel is dit toch he, ik zou dit palette ook graag willen hebben!

 5. 7 maart 2015 / 10:27

  Wat een prachtig palette! Inderdaad super dat je met dit palette zoveel kanten op kunt. Goede review 🙂

 6. 7 maart 2015 / 10:33

  Zo mooi. Mijn zusje heeft het palette. Die geur is echt goddelijk haha. Ik heb het zelf niet gekocht toen ik laatst in een Sephora was, maar ik ga eind van de maand naar Barcelona. Nu ga ik na deze mooie review toch weer twijfelen haha

 7. 7 maart 2015 / 10:35

  Wat een mooie look heb je met dit palette gemaakt! Hij is op dit moment ook echt een favoriet van mij! Je kan zoveel kanten op met dit palette <3!

 8. 7 maart 2015 / 10:42

  Prachtige review Marloes! Ik vind het inderdaad een heel mooi palette!

 9. 7 maart 2015 / 10:54

  Het is echt een pareltje en op zulke momenten baal ik enorm dan wij geen Sephora meer hebben.. De look die ke hebt gemaakt is ook erg mooi, wat een prachtige kleuren!

 10. 7 maart 2015 / 11:07

  Oh zo mooi! <3 Hij staat écht heel hoog op mijn lijstje, samen met het Semi-Sweet palette. Maar ik heb vorige week het UD Electric Palette toch aangeschaft, haha! Ik loop een beetje achter, maar kom er uiteindelijk wel 😀

 11. 7 maart 2015 / 11:20

  Prachtig palette, deze vind ik zelf ook nog altijd erg mooi. Gebruik ‘m bijna dagelijks!

 12. 7 maart 2015 / 12:01

  wat een prachtig palette! hij staat al heel lang op mijn wishlist en ik hoop hem binnenkort te kunnen kopen!

 13. 7 maart 2015 / 12:54

  Ik heb de dupe van dit palette een tijdje geleden gewonnen: Makeup Revolution I heart Chocolate. Die is ook erg goed en heel sterk gepigmenteerd! Enne, kost geen drol. 😉

 14. 7 maart 2015 / 13:28

  Ik heb dit palette ook en vind hem zo mooi! Mooie look heb je er trouwens mee gemaakt!

 15. 7 maart 2015 / 14:10

  Prachtig palette! Hier kan je inderdaad alle kanten mee op, super handig.

 16. 7 maart 2015 / 15:22

  Prettyyy!!! Heel veel mooie basiskleurtjes! Loveit!

 17. 7 maart 2015 / 15:59

  Wauw wat een plaatje! Vind de look ook erg mooi 🙂

 18. 7 maart 2015 / 19:30

  Prachtige pallete! Die bovenste bruine tinten en die mos groene kleur vind ik erg mooi ♥

 19. 7 maart 2015 / 19:53

  Wat een prachtige foto’s weer meis, echt top! Ik zou deze graag nog aan mijn stash willen toevoegen.

 20. 7 maart 2015 / 20:08

  Dit palette is echt prachtig, zou hem graag willen.

 21. 7 maart 2015 / 23:41

  Ik blijf dit een prachtig palette vinden, alleen al die verpakking. Is volgens mij een echte eyecatcher in je stash 🙂

 22. 9 maart 2015 / 22:40

  Oh wat een mooi palette is dit toch! En je look is super leuk geworden, love it!

 23. 23 maart 2015 / 15:27

  Ik heb hem ook en vind hem echt prachtig! Wat een mooie full face en ooglook foto’s! Ze zijn heel duidelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: