Tips om een gezonde leefstijl vol te houden

tips om een gezonde leefstijl vol te houden

Tips om een gezonde leefstijl vol te houden

Een gezonde leefstijl volhouden is niet altijd even makkelijk. Daarom is het belangrijk om ‘lief’ voor jezelf te blijven. Houd een bepaald doel voor ogen en kijk wat bij jouw past. In dit artikel geef ik je handige tips om een gezonde leefstijl vol te houden. Lezen jullie mee?

Stel jezelf de vraag waarom je een gezonde leefstijl wilt nastreven. Wat is jouw doel en wanneer wil je dit doel bereikt hebben. Gezond eten is goed voor je lichaam en geest en kan de kans op ziekten verminderen. Voor mij zijn dit al genoeg redenen om er een gezonde leefstijl op na te houden.

gezonde leefstijl

Maak een boodschappenlijstje van groente en fruit die je lekker vind

Het gaat je gemakkelijker om te starten met gezonde voeding, wanneer je een goede voorraad van groente en fruit in huis hebt. Het is belangrijk om minimaal 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag te eten. Wanneer je moeite hebt om aan deze aantallen te komen, kun je er voor kiezen om rauwe groente te eten bij de maaltijd. Denk hierbij aan cherrytomaten, komkommer of een salade. Tevens is een groente smoothie met fruit een goede optie.

Haal geen ongezonde voeding in huis en kies voor gezonde tussendoortjes

Hoe verleidelijk het ook is, haal geen ongezonde voeding in huis. Wanneer het er niet is, kun je het ook niet pakken. Laat de zakken chips, borrelnootjes en M&M’s voor wat het is en kies voor gezonde tussendoortjes. Wat dacht je van zelfgemaakte havermoutkoekjes met pure chocolade, mijn favoriete gezonde snack als ik zin heb in iets ‘zoets’. Het vult goed en geeft een verzadigd gevoel. Bananenbrood is ook een lekkere snack voor tussendoor en makkelijk te maken.

Vitaminen

Wanneer je twijfels hebt of je lichaam wel genoeg vitaminen binnenkrijgt, kun je eventuele tekorten aanvullen met Multivitamine, zo krijg je voldoende voedingsstoffen binnen als aanvulling op de gezonde voeding.

Doe het stap voor stap

Wees reëel en werk met kleine stapjes. Je kunt niet van jezelf verwachten dat je alles in één keer aanpast. Wanneer je met kleine stapjes vooruit gaat, voeg je er weer een stap aan toe. Zo is het voor jezelf ook een stuk gemakkelijker vol te houden.

Cheat moment

Gun jezelf een cheat moment met iets wat jij lekker vind. Dit is erg belangrijk en zorgt ervoor dat je een gezonde leefstijl makkelijker volhoud. Plan 1-2 cheat momenten per week in.

Beweging

Beweging is naast voeding één van de belangrijkste dingen die je toepast bij een gezonde leefstijl. Je hoeft niet meteen te denken aan urenlang zweten in de sportschool, er zijn genoeg manieren om aan je beweging te komen. Denk hierbij aan een wandeling die je maakt tijdens de middagpauze. Dit vind ik zelf één van de leukste manieren om aan mijn dagelijkse portie beweging te komen.

Probeer te ontspannen en slaap voldoende

Ontspanning is ontzettend belangrijk wanneer je een gezonde leefstijl vol wilt houden. Je bent de hele dag druk in de weer en daarom is het belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden en je rust te pakken. Een goed boek lezen of Yoga is een voorbeeld van ontspanning.

Slaap is ook ontzettend belangrijk. De gemiddelde mens heeft 7-9 uur slaap per nacht nodig. Je lichaam herstelt hierbij en komt tot rust. Ook krijgen de hersenen tijdens het slapen, de mogelijkheid om alle indrukken van de dag te verwerken.

Heb jij nog tips om een gezonde leefstijl vol te houden?

3 Reacties

 1. 11 juni 2019 / 09:49

  Goede tips vind ik! Ik vind gezond leven zó belangrijk en ben gelukkig gek op sporten. Naast mijn krachttraining vind ik ook beweging in het dagelijks leven, zoals wandelen, ook heel belangrijk.

 2. 14 juni 2019 / 23:05

  Goede tips. Vroeger wilde ik het nooit geloven, maar ik merk nu echt dat goed slapen zo belangrijk is ook voor mijn eetgewoonten. Wanneer ik slecht slaap krijg ik zo veel sterkere sugar cravings.

  • Marloes
   Auteur
   18 juni 2019 / 13:37

   Hi Nicole, nou zeker weten! Slaap is ontzettend belangrijk, daar ben ik me nu ik ouder ben ook van bewust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: