The Body Shop – Nutriganics Smoothing Eye Cream


Oogcrèmes, ik heb er een beetje een haat-liefdes verhouding mee. Ik ben al-tijd op zoek naar de perfecte oogcrème. Ik heb er dan ook al veel uitgeprobeerd. Mijn probleem is ook een beetje, dat ik (bijna) iedere ochtend last heb van vocht ophopingen onder mijn ogen. Ik baal hier ontzettend van, en ik hoop nog steeds dat er een oogcrème bestaat die dit in no-time weg laat slinken, haha! Dat zou natuurlijk perfect zijn.

Toen ik een tijdje terug bij ‘The Body Shop’ aan het rondneuzen was, stuitte ik op de Smoothing Eye Cream van Nutriganics. Ik had nog nooit eerder een oogcrème van The Body Shop uitgeprobeerd, dus na een snelle blik op de ingrediëntenlijst die de verkoopster mij liet zien, besloot ik de oogcrème te kopen en te testen.

Beloftes van de Nutriganics Smoothing Eye Cream:
Een milde, vederlichte crème om de tere huid van de oogcontour zachter en gladder te maken. Maakt lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar. Oftalmologisch getest.

Oftalmologisch? Seriously? Dat woord moest ik even googelen. Maar dit betekent dus ‘oogkundig getest‘. Aha..klinkt vrij logisch natuurlijk. Ik heb hem zelf natuurlijk ook even uitgebreid oogkundig getest. Kijk snel mee naar de review!


De oogcrème zit verpakt in een mooi strak, plastic flesje. In het flesje zit 15ml product, en het werkt door middel van een heel handig pomp systeem. Dit is voor oogcrème echt super fijn. Zo pak je nooit teveel, en kun je door een klein pompje allebei je oogleden verzorgen met oogcrème. Voor een flesje van 15ml betaal je €17,00. Dit is vrij aan de prijs, maar oogcrème is nu vaak éénmaal duurder dan een dag- of nachtcrème.

De Ingrediëntenlijst heb ik van de website af gehaald. Deze staat niet op het flesje zelf. In de winkel had de verkoopster het ook voor mij op een papiertje staan, zodat ik toch nog even snel kon kijken wat er allemaal in zit.


Aqua (water), Centaurea Cyanus Flower Water (korenbloemenwater), Glycerin (glycerine), Undecane, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojoba-olie), Cetearyl Alcohol, Candelilla Cera (candelillawas), Tridecane, Stearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Mica, Benzyl Alcohol, Titanium Dioxide (titaniumdioxide), Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Myristyl Glucoside, Orbignya Oleifera Seed Oil (babassu-olie), p-Anisic Acid, Salicylic Acid (salicylzuur), Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Aloe Barbadensis Leaf Juice (aloë-veragel), Sodium Phytate, Tocopherol (vitamine E), Parfum, Medicago Sativa Extract (alfalfa-extract), Linalool, Citronellol, Buddleja Davidii Extract (buddleja-extract), Plantago Lanceolata Leaf Extract (weegbree-extract), Sambucus Nigra Flower Extract (vlierbloesemextract), Thymus Vulgaris Extract (tijmextract), Malva Sylvestris Flower Extract (groot-kaasjeskruidextract), Sodium Benzoate, Vitis Vinifera Bud Extract (rode-druifextract), Limonene, Alcohol, Arginine.

Wat mijn als eerste opvalt aan de ingrediëntenlijst is dat er veel verzorgende bestandsdelen inzitten zoals: glycerine, jojoba-olie, babussa olie, aloë veragel, vitamine E, alfafa extract. Helaas zit er ook wat parfum en pure alcohol in. De pure alcohol staat (gelukkig) helemaal onderaan de lijst. Hier zit dus echt maar heel weinig van in. Parfum staat net over de helft van de ingrediëntenlijst, dus hier zit wel wat meer van in. Parfum vind ik eigenlijk echt een no-go in een oogcrème. Maar toch zit het juist wel in veel oogcrèmes. Ga maar eens op zoek naar een oogcrème zonder parfum erin. Die zijn er namelijk niet zoveel!


De oogcrème aangebracht op mijn hand. Zoals je ziet is de structuur lekker dik en verzorgend. Op de rechterfoto heb ik hem uitgesmeerd.

Ik breng de oogcrème aan met een kloppende beweging, vanuit mijn binnenste ooghoek naar buiten toe, tot net onder mijn wenkbrauwbot. Ik hou eigenlijk een C-vorm aan, alleen dan de omgekeerde C. De oogcrème breng ik ook aan na mijn dagcrème. Deze laat ik vervolgens even tien minuutjes goed intrekken. De huid onder mijn ogen voelt dan ook gelijk lekker zacht en verzorgend aan. Droogtelijntjes zijn een stuk minder zichtbaar, en het is veel makkelijker om concealer aan te brengen onder mijn ogen. Het gaat ook niet zo snel in de lijntjes zitten, als ik een oogcrème eronder gebruik.

Ik gebruik de oogcrème wel alleen maar ‘s morgens. Als ik ‘s avonds oogcrème onder mijn ogen smeer, is het te verzorgend waardoor ik JUIST vochtophopingen krijg, en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Conclusie:
Ik vind het een dik pluspunt dat de Nutriganics Smoothing Eye Cream in een pompje zit. Dit werkt hygiënisch en doseert makkelijk op deze manier. De oogcreme is lekker verzorgend voor de huid onder je ogen, en zorgt ervoor dat droogtelijntjes minder zichtbaar zijn. Een prima basic oogcrème. Van de parfum die in de crème zit heb ik gelukkig na één maand nog geen last gehad. Toch ga ik de volgende keer op zoek naar een oogcrème waar het ‘niet’ in zit. Ik vind het jammer dat ik de oogcrème niet ‘s avonds kan gebruiken. Daar is ie ‘te’ verzorgend voor en daar worden mijn ‘puffy eyes’ alleen maar erger van. Ik blijf gewoon lekker verder zoeken naar de perfecte oogcrème voor mij! Als jullie aanraders hebben, let me know!

De Nutriganics Smoothing Eye Cream is verkrijgbaar bij The Body Shop en kost €17,00 voor een flesje van 15ml. Hier doe je echt wel lang mee, aangezien je er maar heel weinig van nodig hebt.

 

Gebruiken jullie een oogcrème? Zoja, welke?

 

liefsmarloes

lank

8 Reacties

 1. 28 november 2013 / 06:46

  ik gebruik zelf de oogcreme uit de vitamine e lijn van the body shop!

 2. 28 november 2013 / 07:18

  Hmm ik gebruik eigenlijk nooit oogcreme maar ik moet nog steeds opzoek naar een fijne. Vind het zo lastig!
  X

 3. 28 november 2013 / 08:23

  Klinkt als een goede oogcrème, wel jammer van de parfum inderdaad. Zelf gebruik ik er een van Murad, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik me er niet echt in verdiept heb.

  Het blijft jammer dat overal parfum aan wordt toegevoegd, alsof je ogen lekker moeten ruiken haha.

 4. 28 november 2013 / 09:11

  Ik heb zelf nog nooit een oogcreme gehad! Klinkt wel erg goed!

 5. 28 november 2013 / 16:59

  Uh toevallig (nou ja, nav tip van jou;) Ik heb deze echt net gekocht. Ik ben benieuwd hoe die mij gaat bevallen. En ik zal eens opletten met het ‘s avonds opbrengen. Er is nu trouwens tweede product halve prijs bij TBS 🙂

 6. 28 november 2013 / 20:02

  Ik gebruik zelf geen oogcrème. Ik hoop dat je gauw de perfecte vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: