The Body Shop Drops of Youth – Youth Concentrate

thebodyshopserum9

The Body Shop Drops of Youth – Youth Concentrate

The Body Shop heeft sinds kort de vernieuwde Drops of Youth collectie in de winkels liggen. De nieuwe verpakkingen zien er een stukje sjieker uit dan de oude. Vandaag review ik de Drops of Youth – Youth Concentrate uit deze collectie. Benieuwd wat dit goedje doet? Lees dan snel mee!

thebodyshopserum7
De Youth Concentrate zit verpakt in een glazen flesje, die lekker opvalt door de kikker groene kleur. In het flesje zit een pipetje waarmee je het serum makkelijk kunt doseren. Dit werkt hygiënisch en prettig! Het serum is iets anders van substantie dan dat je gewend bent. Het serum lijkt een beetje op gel. Een wat dikkere substantie die een beetje plakkerig aanvoelt.

Het serum is verrijkt met 3 krachtige stamcellen afkomstig van 3 weerbare planten. Elke plant dankt haar vermogen tot vernieuwing aan stamcellen. Het zijn deze cellen die aan de basis staan van de sterkste kracht van Moeder Natuur: het keer op keer laten groeien en bloeien van alles wat leeft. De planten die in het Youth Concentrate zijn gebruikt zijn; Edelweiss, Blauwe Zeedistel en Zeevenkel. De Drops of Youth lijn richt zich op mensen vanaf 30, die wat extra verzorging kunnen gebruiken.

thebodyshopserum3

thebodyshopserum4
Het serum smeert makkelijk uit en trekt ook lekker snel in de huid. Het plakkerige gevoel verdwijnt gelukkig snel. De geur is wel vrij heftig aanwezig. Ik ruik ook heel sterk een alcohol geur er in terug. Aii..dat is minder! Ik pak 2 a 3 druppels voor mijn hele gezicht. Dit is meer dan genoeg! Na het serum breng ik vrijwel gelijk een verzorgende dagcrème aan.

thebodyshopserum11
Helaas zat het serum wat ik had ontvangen niet in een doosje, waardoor ik de ingrediënten niet kan zien. Nu heb ik ze ook niet kunnen vinden op de website van The Body Shop. Wel weet ik inmiddels dat alcohol denat en parfum hoog in de lijst staan. Jammer, want dit houd mij stiekem wel een beetje tegen om het product te gebruiken. Een product waar veel alcohol denat in zit vind ik zeker op mijn gezicht niet prettig om te gebruiken.

Conclusie
Het serum werkt prettig, en laat mijn huid lekker zacht aanvoelen. Toch vind ik het idee van een verzorgend serum met zoveel alcohol denat erin een groot minpunt. Ik heb het serum een maandje gebruikt en merkte niet heel veel verschil. Een serum wat ik een stuk prettiger in gebruik vind is het Oils of Life serum.

De Drops of Youth is verkrijgbaar bij The Body Shop en kost €39,-

15 Reacties

 1. 25 februari 2016 / 06:26

  Ah jammer dat het uiteindelijk niet veel bij jou doet… Vind ik voor die prijs toch wel een tegenvaller! Wel mooie en duidelijke foto’s! 🙂

 2. 25 februari 2016 / 06:44

  Jammer dat dit serum wat tegenvalt. Ik had eerder vrij enthousiaste reviews gelezen maar daar kon ik niets teruglezen over de ingrediënten en al helemaal niet over de alcohol.

 3. 25 februari 2016 / 08:19

  Wat gek dat de ingrediëntenlijst lastig te vinden is. Jammer dat het niet erg veel doet, maar ik verwacht ook geen wonderen.

 4. 25 februari 2016 / 08:42

  Jammer dat er zoveel alcohol inzit, dat zou voor mij ook een reden zijn om hem niet aan te schaffen. Verder klinkt de verzorging wel fijn :).

 5. 25 februari 2016 / 08:55

  Klinkt in principe als een fijn serum! Maar ik vind het inderdaad ook altijd zonde als alcohol zo hoog op de ingrediënten lijst staat! Daarnaast kan mijn gevoelige huid dat vaak niet zo waarderen!

 6. 25 februari 2016 / 09:25

  Wat jammer van de alcohol, het moet inderdaad wel echt wat doen voor je huid!

 7. 25 februari 2016 / 10:10

  Jammer dat hij zoveel alcohol bevat en dat je weinig verschil merkte. Het serum uit de Oils of Life lijn sprak me inderdaad al meer aan!

 8. 25 februari 2016 / 12:08

  Erg jammer dat er zoveel alcohol in zit, ik zou dit product ook niet gebruiken voor mijn huid.

 9. 25 februari 2016 / 12:41

  Hm ik vind het inderdaad wel heel vreemd dat er dan zo veel alcohol in zit. Ik ga zo ook gelijk even kijken naar het serum dat ik gebruik.. Heb er helemaal nooit over nagedacht.
  Het andere serum van TBS staat toch wel hoog op mijn wishlist..

  • Marloes
   Auteur
   25 februari 2016 / 22:59

   Ja het serum van Oils of Life is echt een aanrader. Die is ook nog een stukje verzorgender!

 10. 25 februari 2016 / 17:11

  Ah wat jammer dat je zo goed ruikt dat er parfum in zit! En ook dat er alcohol in zit, vind ik niet zo prettig

  • Marloes
   Auteur
   25 februari 2016 / 22:58

   Nee id, super jammer!

 11. 25 februari 2016 / 21:16

  Jammer dat het uiteindelijk niet zoveel doet! Ik denk alleen dat de ingrediënten niet echt het fijnste zijn voor een serum.

 12. Hilke
  15 februari 2017 / 16:17

  Super fijn dat je ook de ingrediënten nakijkt. Geeft een duidelijke kijk op het gehele product. Nu vroeg ik me wel af welk huidtype je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: