Redken Extreme Shampoo en Conditioner


Sinds mijn laatste bezoekje aan kapsalon Rob Peetoom in Den Haag, was ik erg nieuwsgierig geworden naar de producten van Redken. Bij Rob Peetoom word er alleen maar gewerkt met de producten van Redken. En Iris, de kapster die mijn haar heeft geknipt en geverfd, adviseerde mij de extreme repair lijn van Redken. Deze shampoo en conditioner zorgen ervoor dat beschadigd haar word hersteld en versterkt word. Ik bestelde de shampoo en conditioner gelijk na mijn bezoekje via haarshop.nl. Inmiddels gebruik ik de shampoo en conditioner nu 6 weken. Benieuwd naar wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!


Haar dat beschadigd is heeft een tekort aan proteïne. Belangrijk is dat het proteïne gehalte in je haar weer op pijl word gebracht. De extreme shampoo en conditioner zit boordevol met proteïnen, en vullen het tekort weer aan. Waardoor je haar vanuit de haarvezel herstelt en versterkt word.

Allereerst de verpakking van de Redken shampoo en conditioner. De flessen zien er mooi, strak, en vrij simpel uit. De shampoo bevat 300ml product en kost €19,95. De conditioner bevat 250ml product en kost €20,10. Een flinke duit voor een shampoo en conditioner. Maar hey.. als ie echt zijn werk goed doet, heb ik het er graag voor over. Everything for the hair!


De shampoo en conditioner zitten in een handige, stevige knijpfles met een klikdop erop. Dit werkt het makkelijkst bij shampoos en conditioners. Zo kun je het product makkelijk doseren. Dan de geur…mja daar ben ik niet zo tevreden over. Ik verwacht van een duur merk als Redken dat het product zo lekker ruikt alsof je zo de kapsalon komt uitgelopen. Want ja..dan ruikt je haar gewoon HEERLIJK! De geur kan ik het beste omschrijven als een hele zoete kauwgomballen geur. Je moet ervan houden. Mijn vriend vind het echt helemaal niks, haha! Gelukkig is de geur al vrij snel na het wassen verdwenen.


Dan ook nog even de ingrediënten op een rijtje. De bovenste lijst is van de shampoo en de onderste van de conditioner. Helaas zit er wel SLS in de shampoo. Dit vind ik erg jammer, want zeker voor een duur product als dit, hoeft het eigenlijk niet. Ik kies zelf vaak liever voor een mildere variant zonder SLS. Maar volgens mij heeft Redken wel een sulfaatvrije variant in het assortiment zitten. Volgende keer even iets beter kijken dus! De rest van de lijst is veel abracadabra voor mij. Parfum staat hoog aan de lijst, maar dat is ook niet zo gek bij een shampoo. Verder zitten er veel proteïnen in de shampoo en ook in de conditioner.


Links de shampoo en rechts de conditioner. Op de rechter foto zie je dat de shampoo lichtjes opschuimt en de conditioner blijft dikker van structuur.

Toen ik voor de eerste keer mijn haren had gewassen met de Redken extreme shampoo voelde mijn haar net aan als touw. Hmm..dit kan toch niet bedoeling zijn? Maar het schijnt dat dit de beginfase is van het herstellen van je haar. Na een aantal keer gebruik, werd dit touw-gevoel ook al een stukje minder. Schoon word je haar er in ieder geval wel van, want de shampoo schuimt genoeg. De conditioner werkt wel heel prettig. Ik breng de conditioner vooral aan op de punten van mijn haar en werk het een klein beetje naar boven toe. Na het uitspoelen van de conditioner voelt mijn haar heerlijk glad en zacht aan. I like it!

Als ik klaar ben met het wassen van mijn haren, laat ik het zoveel mogelijk natuurlijk opdrogen. Het laatste stukje föhn ik droog, en dan breng ik mijn haar gelijk in model. Wat ik merk na gebruik van de shampoo en conditioner? Mijn haar voelt zachter en gladder aan. En het ziet er zeker gezonder uit dan eerst. Zo blijven de punten er langer, mooier uitzien. En ik heb het idee dat ze minder snel splijten. Ook ziet het geblondeerde gedeelte van mijn haar er glanzend, en minder dof uit.

Conclusie:
Eerlijk is eerlijk, ik had meer wonderen van de shampoo en conditioner van Redken verwacht. Maar dat kwam ook meer omdat iedereen zo lyrisch is/was over de producten van Redken. Misschien dat een andere shampoo of conditioner uit de Redken lijn mij beter bevalt…wie weet! Of mijn haar is gewoon hopeloos, haha. Dat zou natuurlijk ook nog kunnen! Ik merk wel dat mijn haar er veel minder droog uit ziet dan voorheen, en dat mijn blonde punten meer glanzen. Ook heb ik het idee dat mijn punten minder snel splijten. Misschien moet ik het gewoon nog een tijdje aankijken. Maar tot nu toe vind ik de €20,- die je er per fles voor betaald niet waard.

De Redken extreme shampoo en conditioner is verkrijgbaar bij Haarshop.nl en kost €20,- per fles.

Zijn jullie al bekend met producten van Redken? En wat zijn jullie ervaringen?

liefsmarloes

lank

14 Reacties

 1. 25 november 2013 / 07:22

  Dat ziet er heerlijk uit! Ben erg benieuwd, mooie foto’s en fijne review!

 2. 25 november 2013 / 08:13

  Ik heb zelf nog nooit producten van Redken gebruikt, wel fijn om er eens een goede review over te lezen. Ik denk niet dat ik nu de hoge prijs hiervoor ga betalen, ik blijf wel bij mn budget shampoo’s 😉
  X

 3. 25 november 2013 / 08:21

  Ik heb hier zelf nog geen ervaring mee, maar je maakt me wel nieuwsgierig!

 4. 25 november 2013 / 09:16

  Jammer dat je niet zo positief bent! Mij leek het voordat ik deze review had gezien wel een goede shampoo.

 5. 25 november 2013 / 11:53

  Fijne review, als ik het zo lees zou ik het zelf niet aanschaffen. Voor die prijs verwacht je toch wel meer!

 6. 25 november 2013 / 12:58

  Wel heel erg jammer dat hij dan toch niet helemaal naar tevredenheid is! Dat zou je wel willen (en verwachten) voor zo’n prijs.

 7. 25 november 2013 / 14:43

  Ik ben dol op de producten van Redken. Ik gebruik de Color Extend lijn altijd heel graag en het doet echt wonderen voor mijn haar. 😀

 8. 25 november 2013 / 15:07

  Ik ben blij dat je hier eerlijk over schrijft. Want ik skip deze shampoo nu na jouw omschrijving van de ‘kauwgomballengeur’… En ik ben ook blij dat je eerlijk zegt dat je er meer van verwacht had. Thanks!

 9. 25 november 2013 / 17:14

  Jammer dat het je verwachtingen niet helemaal waar maakt!

 10. 25 november 2013 / 19:14

  Ik heb zelf nog geen Redken producten getest, maar ze lijken me in ieder geval wel erg fijn 🙂
  x

 11. 25 november 2013 / 19:46

  Fijne review! Wel jammer dat het je verwachtingen niet waarmaakt, dat had wel gemogen voor die prijs.

 12. laura
  7 oktober 2016 / 12:08

  Ik ben dol op de producten van redken ik gebruik de shampoo &Conditioner van Beach envy Volume echt superfijne producten voor mijn fijne maar vele haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: