REDKEN Curvaceous Shampoo & Conditioner

redken1

REDKEN Curvaceous Shampoo & Conditioner

Redken komt met een nieuwe lijn speciaal voor de krullenbollen onder ons. Curvaceous is een professionele lijn die alle soorten krullen, waves en spirals transformeert. Het biedt de oplossing tegen pluis, droogheid en frizz. Jou bos met krullen krijgen weer mooie glans en veerkrachtigheid. Ik heb de shampoo en conditioner de afgelopen weken uitgebreid getest. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel mee naar mijn review.

redken2
De verpakkingen van de nieuwe lijn zijn leuk, fris en opvallend. Redken is een kappersmerk en daardoor liggen de prijzen ook wat hoger dan een drogisterij merk. Voor de shampoo betaal je maar liefst €23,40 en voor de conditioner €24,75. Dat is een flinke duit met geld! De Redken High Foam Lightweight Cleanser is een fijne shampoo die je haar sterk reinigt en lichte hydratatie geeft aan het haar. Het verwijdert onzuiverheden in het haar zonder vocht te verwijderen. Je hebt maar een klein beetje shampoo nodig, want het schuimt enorm. Daardoor is de shampoo lekker zuinig in gebruik. Verder bevat de shampoo geen parabenen en sulfaten. De geur is erg lekker en fris. Ik ruik er een beetje kokos in terug, maar ook een vrij luxe geur. Alsof je net de salon komt uitgestapt!

redken5
De ingrediënten staan achter op de fles. Er zitten hele milde reinigers in de shampoo verwerkt. Groot pluspunt! SLS en SLES probeer ik altijd zoveel mogelijk te vermijden. De shampoo reinigt mijn haar op een fijne manier, en vooral het schuimen vind ik zelf prettig. Na gebruik voelt mijn haar helemaal niet stug of droog aan, maar ik gebruik toch altijd een conditioner naderhand.

redken3
De Redken Curvaceous Conditioner is een hele zachte en milde reiniger met een intense verzorging. Deze conditioner hydrateert het haar intensief en laat mijn krullen zacht, glad en glanzend aanvoelen. De conditioner heeft een wat dikkere, en lobbige substantie. Ik doe de conditioner vaak alleen van mijn punten tot halverwege mijn haar. Dan laat ik het vijf minuten intrekken, en spoel ik het uit met lauwwarm water.

redken4
Het lijstje van de conditioner is een stukje korter. Er zit o.a. minerale olie, siliconen en moringa olie in. Hmm, ik had eerlijk verwacht dat er nog veel meer verzorgende olien in de conditioner zouden zitten. Ondanks dat voelt mijn haar na het wassen met de shampoo en conditioner echt super lekker zacht aan glad aan. Ook komt het zelden voor dat mijn haar echt mooi gaat glanzen na gebruik van een shampoo of conditioner, maar dat is met deze wel het geval!

redken6
Verder zit er zowel op de shampoo als conditioner een handige klikdop, met wel een iets te grote ronde opening. Oppassen dus dat er niet teveel in één keer uitkomt. Dat zou zonde zijn, aangezien het geen goedkope producten zijn.

Conclusie
Ondanks de prijs, ben ik wel heel erg tevreden over de shampoo en conditioner. Beide producten laten mijn haar mooi glanzen en zacht aanvoelen. Mijn haar pluist een heel stuk minder, en voelt gehydrateerd en niet droog aan. Daarbij is de geur ook ontzettend lekker fris en luxe. Helemaal niet zoet, zoals je weleens bij goedkopere shampoo’s kunt hebben. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is de prijs. Ik denk dat je ongeveer zo’n 25 wasbeurten kunt doen met de shampoo en conditoner, aangezien je maar weinig nodig hebt.

De REDKEN Curvaceous lijn is verkrijgbaar bij diverse kapsalons en in online webshops. De shampoo kost €23,40 en de conditioner €24,75.

9 Reacties

 1. 2 mei 2016 / 06:57

  De prjis ligt wat hoger, maar ik vind dit het geld vaak wel waard. Als ik jouw review zo lees, dan zijn deze producten dat ook. Klinkt erg goed :-).

 2. 2 mei 2016 / 09:41

  Ik ben absoluut geen krullebol, maar het lijkt me wel een fijn merk. Ik houd ook niet van SLS enzo!

 3. 2 mei 2016 / 10:57

  Lijkt me een fijn product! Ik heb zelf krullend haar dus ik ben eigenlijk altijd wel opzoek naar een fijne shampoo en conditioner.

 4. 2 mei 2016 / 12:59

  Het is inderdaad net een beetje aan de hogere kant qua prijs, maar ondanks alles klinkt het wel goed hoor!

 5. 2 mei 2016 / 20:16

  Ik ben wel benieuwd naar deze haarproducten, ook al is de prijs wat hoger.

 6. 3 mei 2016 / 07:53

  Klinkt als een fijne lijn! Ik ben zelf ook een aantal producten van Redken aan het testen en ben erg enthousiast over!

 7. 3 mei 2016 / 10:08

  Fijn dat je zo te spreken bent over deze producten! Een milde shampoo klinkt erg goed, en minder pluis is wat dat betreft ook altijd wel welkom haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: