Recept: Overnight Oats


Als er iets is waar je me ‘s nachts voor wakker kunt maken, dan is het ‘Oatmeal’ oftewel havermoutpap. Aan dit ontbijtje ben ik toch wel aardig verslaafd geraakt. Gelukkig helemaal niet zo erg, want havermout is supergezond! I Love this!

Benieuwd waarom Havermout zo gezond is?
– Havermout bevat veel eiwitten, weinig suiker en weinig vet.
– Het geeft je voor een lange tijd energie, want het verlaagt je bloedsuikerspiegel waardoor je minder pieken krijgt.
– Het bouwt spiermassa op, en helpt bij vetverbranding

Vandaag laat ik jullie het recept zien hoe ik mijn Oatmeal het liefste eet. Ik kies daarbij voor ‘overnight oats‘. De naam zegt het al een beetje. Hierbij maak je, je havermout ontbijtje de avond van tevoren al klaar. Je laat het dan de hele nacht in de koelkast staan. Hierdoor word het vocht van de melk opgenomen door de havermout, en dan ontstaat er een papje.

Kijken jullie mee naar dit heerlijke recept?


De ingrediënten die je nodig hebt. Ik zet ze hieronder nog even op een rijtje:

– Amandelmelk
– Havermoutvlokken
– Agave syrup of honing
– Eetlepel gebroken lijnzaad
– Cacoa Nibs
– Handje cranberry’s en rozijntjes
– Handje bosbessen
– Halve banaan
– Eetlepel kokosrasp
– Eetlepel chiazaad
– Eetlepel goji bessen
– Kaneel (naar eigen smaak)


1)  Eerst begin je met het prakken van een halve banaan
2) Dan strooi je er havermout bij. Ik pak hier ongeveer 40 gram voor
3) Dan voeg ik amandelmelk toe. Ik gebruik de ongezoete amandelmelk. Hier heb je ongeveer 200-250ml van nodig
4) Voor de smaak strooi ik er kaneel doorheen, deze kan dan goed intrekken de hele nacht


Strooi door de havermout alvast de gebroken lijnzaad en de chiazaad


Meng alles goed door elkaar, en dan ziet je papje er zo uit. Dek het af met aluminiumfolie, en zet het in de koelkast voor een nachtje


Als je het de volgende ochtend uit de koelkast haalt, ziet je papje er zo uit. De amandelmelk is helemaal opgenomen door de havermout. De kaneel is er ook goed ingetrokken, dus de smaak is nu al erg lekker.


De laatste ingrediënten doe je er nu ook nog bij. Maak het af met wat lekkere bosbessen, en een beetje agave syrup of honing en klaar is je ‘healthy oatmeal‘!

Eet Smakelijk!

 

Eten jullie weleens havermout?

 

liefsmarloes

11 Reacties

  1. 25 september 2013 / 07:43

    Oeh jammie, dat ziet er nog eens lekker uit! Ik eet zo nu en dan wel eens havermout.

  2. 26 september 2013 / 11:15

    Ohh wat ziet het er heerlijk uit zeg! Ik eet ook bijna iedere ochtend havermout, vind het echt zó lekker (+ gezond inderdaad!) ^^
    Liefs

  3. 26 september 2013 / 14:32

    Goh wat lekker wat je er allemaal doorheen gooit! Moet toch eens langs de tuinen voor al die ‘extra’s’ :).

  4. 26 september 2013 / 20:47

    Leuk om te lezen! Ik ben ook gek op havermout, heb ook altijd die van de halm 🙂

  5. Tauna
    12 april 2014 / 02:00

    I can see the pictures and pick out some of the ingredients. Help! This looks too wonderful to not be in English. Dankje meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: