Recept: Mijn favoriete Bananenbrood!

bananenbrood

Recept: Mijn favoriete bananenbrood

Goeiemorgen! Vandaag laat ik jullie een heerlijk recept zien van mijn favoriete bananenbrood. Ik ben gek op bananenbrood, en je kunt ze in veel verschillende varianten maken. Toen ik mijn blog net was begonnen, plaatste ik ook al eens een recept van bananenbrood. Iedere keer probeer ik weer graag wat nieuws uit, maar dit recept is toch wel mijn grote favoriet. Ik maak hem iedere week wel een keertje klaar, om als lunch mee naar mijn werk te nemen. Dit bananenbrood is vrij van suikers en gluten. Een hele goede en gezonde vervanger van brood, of lekker als tussendoortje of snack!

Ingrediënten
– 100 gram boekweitmeel
– 50 gram havermout
– 3 eieren
– 3 rijpe bananen
– 1 tl vanillepoeder
– 1 tl kaneel
– 1 tl bakpoeder
– handje moerbeien
– 5 dadels
– snufje zout
– plakjes banaan (als topping)
bananenbrood
Prak de rijpe bananen met een vork. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de smaak. Voeg daarna de eieren toe en kluts het geheel even goed door elkaar. Voeg daarna de droge ingrediënten (boekweitmeel, havermout, vanillepoeder, kaneel, bakpoeder, snufje zout) toe aan het natte mengsel. Je kunt het mixen met een keukenmachine, maar ik schep het beslag vaak door elkaar heen met een vork of lepel. Scheelt weer een hoop afwas :-)! Wanneer je een mooi, glad beslag hebt voeg je de moerbeien en dadels toe. Giet daarna het beslag in een bakvorm en bedek de bovenkant van het brood met plakjes banaan. Strooi er eventueel nog lekker wat kaneel overheen. Bak het brood nu nog even 45-50 minuten af in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Extra tip: Besmeer het bananenbrood met zelfgemaakte (of de echte!) Nutella, of pindakaas. Deze combinatie is onwijs lekker!
Eet smakelijk!


Volg mij via Instagram, Facebook, Bloglovin en Twitter

liefsmarloes

lank

Share:

21 Reacties

 1. 6 februari 2015 / 07:30

  Dat ziet er heerlijk uit yummie! Superleuk om te zien en fijne tip <333

 2. 6 februari 2015 / 08:54

  Ah dit ziet er zó lekker uit. Geniet van je dagen in Barcelona! <33

 3. 6 februari 2015 / 08:54

  Die ziet er goed uit zeg! Mooie foto’s.

 4. 6 februari 2015 / 09:01

  Bananenbrood is zo lekker <3 Ik maak het bijna wekelijks, en blijf er van genieten. Die van jou ziet er ook weer prachtig uit, met die plakjes banaan zo aan de bovenkant!

 5. 6 februari 2015 / 09:28

  Deze ziet er lekker uit zeg! Een paar weken terug had je zo’n appel/cranberry recept geplaatst en daar heb ik net de ingrediënten van in huis gehaald om te maken, haha. Die ga ik dus maken dit weekend.

 6. 6 februari 2015 / 10:08

  YUM, ziet er heerlijk uit! Ik heb je andere recept voor bananenbrood een paar keer gebruikt, die was heerlijk. Dit zal dus ook vast mega lekker zijn <3

 7. 6 februari 2015 / 10:26

  Dat ziet er super goed uit! Ik heb nog nooit een bananenbrood gemaakt maar daar heb ik nu wel heel veel zin in. Fijn weekend! <3

 8. 6 februari 2015 / 11:08

  Dit is het eerste bananenbrood dat ik er wel lekker uit vind zien!

 9. 6 februari 2015 / 11:11

  Oh dit ziet er zoooo lekker uit! Echt, ik wil ook een oven 🙁 Heel veel plezier in Barcelona mop! <3

  • Marloes
   Auteur
   6 februari 2015 / 22:10

   De 21e neem ik een stukje voor je mee 🙂 hihi! Thanks babe!

 10. 6 februari 2015 / 21:39

  Mijn broer zei pas dat die graag bananenbrood wil proberen dus deze ga ik zeker aanraden! Ziet er heerlijk uit.

  • Marloes
   Auteur
   6 februari 2015 / 22:10

   Dankjewel, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden meid 🙂 X

 11. 7 februari 2015 / 11:46

  Ik hou van bananenbrood! Ik ga het binnenkort nog eens maken 🙂

  • Marloes
   Auteur
   7 februari 2015 / 19:13

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: