Recept: Kwarkbrood

kwarkbrood
Kwark is één van mijn favoriete ‘foodies’ om te eten. Ik eet het graag als ontbijt, lunch, na het sporten, in mijn smoothie, op pannenkoeken. Het valt zo gek niet te verzinnen, of ik eet er kwark bij. Kwark is erg lekker, en ook nog eens gezond. Maar waarom is kwark nu zo’n goede keuze?

Kwark is
– Goedkope vorm van eiwitten
– Versterking van de botstructuur
– Sneller een vol en verzadigd gevoel
– Voorkomen van afbraak spiervezels
– Veel eiwitten, ten opzichte van koolhydraten

 

Kwark is dus een heel goed alternatief voor mensen die willen afvallen en voor sporters die vet willen omzetten in spieren. Alweer een tijdje geleden kwam ik op Instagram dit heerlijke recept tegen, en sindsdien maak ik het wekelijks. Het is zo ontzettend lekker! En ook erg makkelijk om mee te nemen naar school of je werk als lunch of tussendoortje.

kwarkbrood1

Wat heb je nodig?

– 125 gram boekweitmeel
– 125 gram speltbloem
– 1 ei
– 1 rijpe banaan
– 250 gram magere kwark
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– handje bosbessen (diepvries)
– handje rauwe noten
– 4 ontpitte dadels

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Prak de banaan fijn, en kluts een ei erdoorheen. Meng daarna 250 gram magere kwark door het beslag en mix het goed door elkaar. Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel, tot dat het een mooi beslag is geworden. Let op: het mengsel is een stuk stugger als normaal beslag.

Schep als laatste de bosbessen, dadels (in stukjes gesneden) en noten door het beslag heen en schep het beslag in een cakevorm. Het kwarkbrood gaat nu nog voor 45 minuten de oven.

Eet smakelijk! Zo heb je een heerlijk suikervrij kwarkbrood boordevol eiwitten en gezonde vetten!

 

Tip: Smeer lekker wat biologische pindakaas op het kwarkbrood. Dit maakt het nog eens extra lekker!

liefsmarloes

42 Reacties

  1. 7 oktober 2014 / 06:10

    Wat een leuk recept! Ik ben wel heel benieuwd hoe dit smaakt! 🙂

  2. 7 oktober 2014 / 07:40

    Wat een heerlijk recept! Je foto’s zijn ook iedere keer weer zo belachelijk mooi! <3

  3. 7 oktober 2014 / 07:40

    Kwark is inderdaad erg lekker, ik ontbijt er laatste tijd ook bijna elke dag mee. Deze kwarkbrood ziet er echt heeeerlijk uit. Weer iets voor op mijn lijstje om te maken <3

  4. 7 oktober 2014 / 07:48

    Oelalaa klinkt echt heel erg lekker! Wat een fijn recept <3

  5. 7 oktober 2014 / 08:04

    Ziet er lekker uit! Zeker met die blueberry’s erin! daar hou ik van!

  6. 7 oktober 2014 / 08:10

    Wat een leuk receptje , het ziet er heerlijk uit!

  7. 7 oktober 2014 / 08:19

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb helaas geen oven, maar ik zou dit zeker eens willen proberen 🙂

  8. 7 oktober 2014 / 09:43

    Dat ziet er lekker uit met al die bosbessen en noten!

  9. 7 oktober 2014 / 12:56

    Oh Marloes, het water loopt me in de mond. Dit ziet er erg goed uit! Ik heb ‘m bewaard, ik ga dit kwarkbrood zeker een keer maken!

  10. 7 oktober 2014 / 13:24

    Ik ben net aan het genieten van mijn bananenbrood wat ik een heerlijke ontdekking vind 🙂 Dit wil ik dus zeker ook eens maken! Bedankt voor het recept 🙂

  11. 7 oktober 2014 / 14:54

    Wat lekker Marloes! Ik zag het al eerder bij je voorbij komen (Instagram misschien?) en toen zag het er al verrukkelijk uit. Bedankt voor het recept!

  12. 7 oktober 2014 / 15:47

    Ohhh wat ziet dat er heeerlijk uit! Ga ik ook een keer proberen te maken want ik ben ook gek op kwark haha X

  13. 7 oktober 2014 / 16:32

    Dit komt zeker op het lijstje erbij! Ga het denk ik wel een beetje aanpassen, want dadels en noten zijn niet echt mijn ding. Maar het lijkt me ontzettend lekker (:

  14. Joyce
    7 oktober 2014 / 17:36

    Ziet er lekker uit! Dit recept sla ik zeker op 🙂

  15. 7 oktober 2014 / 18:15

    Ik hou heel erg van kwark en ben hier super benieuwd naar 😀

  16. 7 oktober 2014 / 19:09

    Dit lijkt mij heerlijk en zeker de moeite waard om eens uit te proberen! Sinds kort eet ik ook de blueberry’s in mijn kwark hihi, goede tip!

  17. 7 oktober 2014 / 19:39

    Hmm dit recept wil ik heel graag eens proberen, klinkt erg goed én lekker! Prachtige foto’s ook weer 🙂

    • Marloes
      Auteur
      7 oktober 2014 / 22:34

      Lief van jou 🙂 dankjewel!

  18. 7 oktober 2014 / 19:58

    ik heb dit nog nooit geprobeerd, ben benieuwd hoe het precies smaakt!

  19. 7 oktober 2014 / 21:27

    Oh dit ziet er echt zó lekker uit! Die gaat op m’n to-do lijstje!

  20. 7 oktober 2014 / 23:15

    Ben zo super benieuwd hoe dit smaakt!
    Je hebt altijd geweldige recepten op je blog en instagram staan, super!

  21. 8 oktober 2014 / 16:49

    Wow! Dit lijkt me echt super lekker! Bedankt voor het delen!

  22. 8 oktober 2014 / 17:56

    Mmm!! Dit ziet er echt super lekker uit! Ik ben de laatste tijd druk bezig met bakken en ga deze snel proberen. Liefs!

  23. 10 oktober 2014 / 00:30

    Lijkt me heerlijk! Deze blogpost zet ik morgen in m’n Reads of the Week artikel!

  24. 16 oktober 2014 / 02:15

    oeh dit ziet er damn tasty uit! heb het recept opgeslagen en ga het van het weekend proberen:-)

  25. 11 augustus 2015 / 12:59

    On October 3, thirty high scohol students from Mount Si’s Key Club visited the homes of two elderly folks in North Bend. Armed with gloves, garden tools, and determination ..they set out to offer assistance to these homeowners where the labor had simply become too big an obstacle. The students split and stacked firewood, trimmed overgrown bushes and hedges, brought garden beds back to objects of beauty, raked leaves, and filled an enormous trailer with discarded and rotting lumber that was taken to the dump. The best part of this endeavor was the smiles and hugs given by the homeowners to these high scohol Key Clubbers. That so many showed up at their homes to Pay it Forward was overwhelming and one of the most heart-warming experiences I have seen. Way to go Mount Si Key Club!

  26. 29 april 2016 / 03:04

    Hey, thanks for the review. You also can try one Vietnamese eatery near Albertov tram stop- I'm not sure what's the exact name, but it's easy to spot. I've tried both- and the one in Albertov is way better.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: