Recept: Kaneel Overnight Oats

overnightoats1
Recept: Kaneel Overnight Oats

Een paar jaar terug toen ik met mijn ‘gezondere’ leefstijl begon, at ik dagelijks als ontbijt overnight oats. Totdat het een klein beetje eentonig begon te worden, en ik het een hele tijd niet meer had gegeten. Laatst besloot ik het weer eens te maken, en ja hoor! Ik ben weer helemaal verslaafd aan de overnight oats. Het is super makkelijk om te maken, en de volgende ochtend pak je je ontbijt zo uit de koelkast. Havermout geeft je een verzadigd gevoel en zit vol met vezels, waardoor je de eerste paar uur helemaal geen honger meer hebt. Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke kaneel overnight oats maakt? Kijk dan snel mee naar het recept.

overnightoats2
Ingrediënten
– 40 gram havermout
– 250ml amandelmelk (totdat alle havermout bedekt is)
– 1 tl kaneel
– 1 handje ongezouten noten
– 1 handje moerbeien
– 1 handje rood fruit
– 1 tl agave siroop

Maak de overnight oats de avond voordat je het wilt gaan eten klaar. Pak een maison jar of kommetje waar je de havermout in kunt doen. Giet de amandelmelk bij de havermout, en zorg ervoor dat de havermout helemaal onder de melk staat. Strooi de kaneel erbij en mix goed door elkaar. Zet het in de koelkast voor een nachtje. 

overnightoats3
De volgende ochtend pak je de overnight oats uit de koelkast en kun je er nog wat agave siroop, moerbeien, noten en fruit bij doen. Heerlijk! Je gezonde ontbijtje is ready to eat!

Eet smakelijk!

Eten jullie weleens overnight oats?

9 Reacties

 1. 18 oktober 2016 / 06:05

  Ik heb een tijdje terug voor het eerst overnight oats gegeten en vond er niet veel aan… Ik moet misschien nog wat meer uitproberen qua smaak.

 2. 18 oktober 2016 / 08:13

  T ziet er altijd zo leuk uit hé, toch ben ik met dit koude weer meer van de warme ‘oats’..

  • Marloes
   Auteur
   18 oktober 2016 / 22:18

   Nu het warmer word zijn warme oats id ook echt heerlijk. Helaas heb ik daar ‘s ochtends niet altijd tijd voor, en dan pakt dit toch wel heel makkelijk en snel uit de koelkast 😉

 3. 18 oktober 2016 / 09:27

  Ja ik ben echt dol op overnight oats!
  Makkelijk en super lekker 🙂
  Liefs Lonneke

 4. 18 oktober 2016 / 18:08

  Ik vind havermout lekker maar ik gebruik dan liever gewone melk; mager of halfvol. Of kokosmelk. Ik heb amandelmelk ook geprobeerd maar dan vind ik het te waterig met weinig smaak. De ouderwetse warme havermoutpap aangemaakt met melk, bestrooid met kaneel en plakjes banaan vind ik nog steeds het allerlekkerste! Kan ik de hele ochtend op teren. 🙂

  • Marloes
   Auteur
   18 oktober 2016 / 22:18

   Daarmee is het id ook erg lekker. Zelf voeg ik er daarom juist kaneel aan toe en wat agave siroop voor de smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: