Recept: Healthy Paleo Brownies


Je zult vast wel denken Healthy Brownies? Hoe kunnen brownies nu gezond zijn? Ik heb een aantal ingrediënten in de brownies vervangen die de brownies gezonder maken. En waardoor ze toch ‘onwijs’ lekker zijn! Dus dat word voortaan brownies eten zonder schuldgevoel, I like! Ik noem ze ook wel ‘Paleo’ brownies. Over Paleo schrijf ik binnenkort nog een uitgebreid artikel! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eventjes naar dit heerlijke recept!


Ingrediënten:

– 100 gram amandelmeel
– 50 gram cacao poeder
– ¼ theelepel bakzout
– snufje zout
– 3 eieren
– 120 gram gesmolten kokosolie (af laten koelen naar kamertemperatuur)
– 150 gram ahornsiroop (vervanger voor suiker)
– Handje raw cacao nibs
– Brownie bakvorm
– Garde

Al deze ingrediënten kun je halen bij een Ekoplaza/Reformwinkel.

Verwarm de oven ondertussen voor op 170°C.


Zorg dat je de droge ingrediënten (cacaopoeder, amandelmeel, zout en bakpoeder) bij elkaar in een kom doet. Klop vervolgens in een tweede schaal de eieren tot een glad mengsel. Voeg hier de kokosolie en de ahornsiroop aan toe en meng het geheel goed door elkaar totdat het een glad geheel is geworden.


Voeg daarna de droge ingrediënten aan het eimengsel toe


Roer alles met een garde goed door elkaar, totdat je echt een ‘beslag‘ krijgt. Ondertussen kun je ook stiekem al even proeven. De smaak is zo lekker! Ik kan echt nooit van beslag van taarten en cakes afblijven.


Als laatste doe je het beslag in je bakvorm gieten. Zorg dat je wel een bakpapiertje in de vorm gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de brownie er niet aan blijft plakken.

De brownie bak je 30 minuten af in een voorverwarmde oven van 170°C

Elke oven is natuurlijk anders. Dus om te kijken of de brownie goed gaar is kun je in het midden van de brownie een sateprikker steken. Zolang er geen cake meer aan het prikkertje blijft zitten is de brownie gaar.


En zo ziet de brownie eruit als ie klaar is! Omg..het kwijl loopt me letterlijk weer in de mond. Ik heb er als extraatje nog een frosting overheen gemaakt. Dit hoeft natuurlijk niet, maar maakt de brownie wel extra lekker!

Voor de frosting heb ik gebruikt:
– 30 gram pure chocolade (85% cacao)
– 1 eetlepel kokosolie gesmolten
– 1 theelepel vanille extract
– 1 eetlepel agave stroop

Smelt de chocolade ‘au bain marie’ in een kommetje. Als de chocolade gesmolten is voeg je de kokosolie, vanille extract en agave stroop toe. Laat de brownie even een kwartier afkoelen voordat je de frosting eroverheen doet. Als de frosting eroverheen zit, laat het dan ook nog even een kwartiertje afkoelen voordat je hem opeet!

Laat me eventjes weten als jullie dit recept gaan uitproberen, en of jullie hem ook zo lekker vinden als ik!

Eet smakelijk!

liefsmarloes

10 Reacties

  1. 28 mei 2013 / 11:53

    Ik wil dit al heel lang maken, maar ahornsiroop kan ik nergens vinden, waar heb jij het gekocht?

    • Marloes
      Auteur
      28 mei 2013 / 18:17

      Ahornsiroop kun je kopen bij biologsche winkel bv. Ekoplaza/Ekofarm, maar laatst hoorde ik dat de AH XL het ook verkoopt!

  2. 28 mei 2013 / 12:29

    ik dacht ook al; healthy?! wat? maar looks delicious!

  3. 28 mei 2013 / 23:24

    Ohhh dit ziet er echt goed uit! Fijn ook dat ‘ie wat gezonder is dan de normale brownie, heb je achteraf toch wat minder schuldgevoel als je een stukje op heb, haha!

  4. Ewelina
    20 augustus 2013 / 15:31

    ahornsiroop of agavesiroop (op de foto agavesiroop) of kan beide?

  5. 16 september 2013 / 20:06

    “Ze Moesten Lachen Toen Mitchel van Duuren Als Een ‘Oermens’ Ging Eten,
    Nu Doen Ze Het Zelf Ook…”

    – Geef Mitchel 21 dagen en hij geef jou je gezondheid terug.zie: http://bit.ly/164V17u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: