Recept: Healthy Kaneelbrood


Vandaag heb ik weer een ‘healthy’ recept voor jullie. Dit keer een kaneelbrood die suikervrij & glutenvrij is. En die ook nog eens ontzettend lekker is. Ik heb het recept vorige week voor het eerst gemaakt en sindsdien al drie keer gebakken. Het is super simpel, en snel klaar.


Ingrediënten voor één kaneelbrood:
– 2 eetlepels amandelmeel
– 1 theelepeltje kaneel
– 1 /2 theelepeltje bakpoeder
– 1 theelepeltje vanille extract
– 1 ei
– 2 eetlepels kokosmelk
– 1 eetlepel honing
– 2-3 eetlepels gedroogd fruit (ik heb gekozen voor dadels,rozijnen en cranberry’s)


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Meng in een kleine kom het amandelmeel met het bakpoeder en de kaneel
3. Voeg de vanille-extract, het ei, de kokosmelk en honing toe en meng alles goed door tot er geen klontjes meer in zitten
4. Laat het deeg 10 minuten staan zodat het meel het vocht op kan nemen
5. Leg een 15cm brede strook bakpapier op een werkblad en schep het deeg erop
6. Vorm met de achterkant van een lepel een rechthoekige lap deeg van circa  7cm breed en 20cm lang
7. Verdeel het gedroogde fruit over het deeg
8. Leg de kaneelbroodjes op het bakpapier op een bakplaat en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin


Na 30 minuutjes in de oven zijn de kaneelbroodjes klaar, en ready to eat!

Mocht je er nog graag een glazuur over heen willen kun je dit op een hele simpele manier klaar maken.
Je hebt dan nodig:
– 1 theelepel kokosvet gesmolten
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 theelepel honing of agavestroop
– 1 theelepel kaneel

Alle ingrediënten even door elkaar mengen in een schaaltje en als het kaneelbrood een beetje is afgekoeld kun je het eroverheen uitsmeren. Yum!

Eet smakelijk!

 

liefsmarloes

16 Reacties

  1. 18 juni 2013 / 12:49

    oh wat lekker! Nu moet ik zeggen dat ik alles in huis heb behalve de honing en het vanille extract. Zou vanille aroma ook kunnen?

  2. Ria Buijks
    18 juni 2013 / 12:57

    Heeeeeerrrrrrrlijk

  3. 18 juni 2013 / 19:32

    Ziet er héérlijk uit en ook niet heel moeilijk!

  4. 18 juni 2013 / 22:50

    Oh my god, dat ziet er echt overheerlijk uit! Zalig die fruittopping eroverheen, nommalicious. 🙂

  5. 19 juni 2013 / 01:15

    Heel erg lekker! Heb je een alternatief voor de amandel? Daar kan ik helaas niet tegen 🙁

    • Marloes
      Auteur
      19 juni 2013 / 15:16

      Je kan ook kokosmeel gebruiken,dit kun je bij ekoplaza kopen!

  6. Nico
    15 oktober 2013 / 21:27

    Jammer alleen, dat in het boek Hallo Paleo van Willeke Linneman het 1/2 theelepeltje bakpoeder niet vermeld staat. Overigens, is bakpoeder wel “paleo”? 😉 Maar ach, ’tis maar een half theelepeltje………..

    • Marloes
      Auteur
      16 oktober 2013 / 07:02

      Je hebt er inderdaad maar een heel klein theelepeltje van nodig. Ik gebruik de wijnsteenbakpoeder variant van Ekoplaza. 100% paleo is het helaas niet!

  7. Chantal
    22 februari 2014 / 00:04

    Hallo marloes.

    Ik heb het hallo paleo boek ook, en de kaneelbroodjes
    Ook geprobeerd. Nu ik dit lees ga ik het weer proberen.
    In het boek stond namelijk dat je het deeg moest oprollen wat met geen mogelijkheid wou. Ook het deeg kregen we eerst niet dik.
    Maar na er wat meer amandelmeel in te doen werd het toch dikker.
    Maar het deeg oprollen wat je volgens het boek moet doen na dat je het gedroogde fruit eroo hebt gedaan is het deeg veel ste dun voor.
    Ook de vanille suiker stond niet in het boek maar dat lijkt me idd erg lekker om erbij toe te voegen.

    Ga het van de week zodra mijn spullentjes binnen zijn weer proberen.

    Groetjes chantal.
    Ps alvast als tip als je de appelchips wil maken.
    Er staat en drukfout in met de graden voor de oven.
    Er staat 200 graden maar na contact gehad te hebben met de schrijfster moet het 100 graden zijn.

    • Marloes
      Auteur
      22 februari 2014 / 09:28

      Dat klopt. Er staan inderdaad wat meer foutjes in het boek. Oprollen was bij mij ook onmogelijk. Vandaar dat ik er een plat brood van heb gemaakt. Lekker is het wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: