Recept: Healthy Appel Donuts

appel donuts

Recept: Healthy Appel Donuts

Afgelopen weekend had ik zin om weer eens een lekker receptje uit te proberen in de keuken. Nu ik tijdelijk bij mijn ouders woon, kook ik een stuk minder en dat mis ik stiekem wel heel erg! Voor mijn blog lekkere en gezonde recepten uitproberen vind ik het allerleukste om te doen, en die natuurlijk met jullie te delen. Ik ging dit keer voor een gezondere en super simpele variant op de calorie- en suikerrijke donuts. Appel donuts met zoete roomkaas. Yum! Ideaal als traktatie voor kinderen, of voor jezelf natuurlijk ;-). Ben je benieuwd hoe je deze healthy appel donuts kunt maken? Kijk dan snel mee naar het recept!

appel donuts
Ingrediënten
– 3 appels (bv. Jonagold)
– appelboor
– 2 bakjes roomkaas (15% vet)
– kleurstoffen vloeistof
– biologische honing
– regenboog sprinkles

Snijd de schil van de appels eraf, en gebruik een appelboor om het klokhuis eruit te halen. Snijd de appels in mooie ronde schijven. Ondertussen is het tijd om de roomkaas te kleuren. Dit hoeft natuurlijk niet, maar dit ziet er wel extra gezellig uit. Zeker bij de kids zal dit goed in de smaak vallen! Ik heb gele, rode en blauwe kleurstof gebruikt om de roomkaas in deze mooie pastel tinten te kleuren. Wil je liever voor natuurlijke kleurstoffen gaan, kan dat natuurlijk ook. Je zou dan bv. rode bietenpoeder en bosbessensap kunnen gebruiken. Mix de roomkaas met de kleurstof en schep er een eetlepel honing bij, om de zoete smaak te krijgen. Besmeer de appel met een laagje roomkaas, en besprenkel met de vrolijke regenboog- en chocolade sprinkles.

appel donuts
Lekker smullen van deze heerlijke appel donuts!

Ga jij deze appel donuts een keer uitproberen?

6 Reacties

 1. 2 mei 2017 / 06:26

  Hmmm deze zien er wel erg lekker uit zeg, dat is het proberen wel een keertje waard!

 2. 2 mei 2017 / 06:41

  Wat zien ze er leuk en heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen!

 3. 2 mei 2017 / 09:41

  Wat zien ze er leuk uit! Lijkt me heerlijk, zo’n gezonde donut 😀

 4. 2 mei 2017 / 09:57

  Ik dacht eerst dat je appels in het deeg had gedaan, maar het is gewoon een echte appel! Wat een superleuk idee van je! Ik vind het ook heel leuk met die kleurstof, het ziet er inderdaad supervrolijk uit en ik denk dat het goed in de smaak zal vallen bij kinderen. Malou x

 5. 5 mei 2017 / 12:33

  Oh my dit ziet er toch zo lekker uit! Dit wil ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: