Recept: Havermout Chocolade Muffins

havermout chocolade muffins

Recept: Havermout Chocolade Muffins

Als je een echte liefhebber bent van chocolade, dan mag je dit recept zeker niet wegklikken. Ik ben dol op chocolade en probeer ieder dagje een stukje chocolade of een lepeltje hazelnootpasta in te calculeren in mijn voeding. Afgelopen zaterdagochtend heb ik mijzelf opgesloten in de keuken om lekkere (en natuurlijk gezonde) recepten uit te proberen. Ik maakte muffins gemaakt van havermout en aan het beslag heb ik pure chocolade druppels toegevoegd. Wat een feest! Met deze muffins kun je onbezorgd genieten van jou dagelijkse dosis chocolade, zonder schuldgevoel! Benieuwd geworden naar het recept? Lees snel mee!

havermout chocolade muffins
Allereerst de ingrediënten op een rijtje. Veel heb je er in ieder geval niet voor nodig en wellicht heb je de meeste ingrediënten zelfs al in huis liggen, zodat je gelijk aan de slag kunt gaan met het maken van deze muffins!

Ingrediënten
– 150 gram havermout
– 2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter!)
– 2 medium eieren
– 100 gram Griekse Yoghurt
– 2 el biologische honing
– snufje zout
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille extract
– 1 tl wijnsteenbakpoeder
– 80 gram pure chocolade druppels of een reep (Jumbo)

havermout chocolade muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden. Je kunt alles in een blender gooien om het tot een glad beslag te mixen. Heb je die niet? Mix dan eerst alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Prak de bananen fijn en voeg daarna de rest van de natte ingrediënten toe aan het beslag. De chocolade druppels voeg je als laatste toe aan het beslag. Verdeel het beslag over 9 muffin vormpjes en bak de muffins af in een voorverwarmde oven voor 15-20 minuutjes.

Daarna is het tijd om ze te gaan proeven..hmmm! Eet smakelijk!

24 Reacties

 1. 12 januari 2016 / 06:37

  Oké, dit artikel heb ik dus meteen gesaved. Vluchtig doorgelezen. Ik ben aan het detoxen en zit vandaag op dag 2 (van de 9) dus ik moet nog even wachten. Ze zien er heerlijk uit, ik ben benieuwd naar de smaak!

  • Marloes
   Auteur
   12 januari 2016 / 21:16

   Oeh echt waar! Respect hoor! Succes met de detox en hopelijk kun je na de detox lekker van deze muffins genieten!

 2. 12 januari 2016 / 06:52

  Ik ben dol op havermout en chocolade dus dit recept ga ik zeker eens maken!

 3. 12 januari 2016 / 09:03

  Oh my, wat zien deze healthy cupcakes er onwijs lekker uit Marloes! De meeste ingrediënten heb ik in huis, deze deze lekkernijen ga ik snel een keer maken. Bedankt voor het delen van dit fijne receptje <3

  • Marloes
   Auteur
   12 januari 2016 / 21:16

   Leuk! Veel plezier met het maken en hopelijk vind je ze net zo lekker dan ik! 🙂 X

 4. 12 januari 2016 / 09:24

  Wat zien ze er lekker uit! Deze ga ik zeker nog eens proberen! (:

 5. 12 januari 2016 / 09:47

  Oh heerlijk! Ik ben dus zo’n echte chocoladeliefhebber, dus deze ga ik van het weekend lekker maken met Jade. Bedankt voor het recept!

  • Marloes
   Auteur
   12 januari 2016 / 21:15

   Graag gedaan Liset! Ik ben benieuwd wat je ervan vind!

 6. 12 januari 2016 / 10:02

  Oh wauw, dit ziet er goddelijk uit zeg! Ik ga dit gelijk even uitprinten en vandaag of morgen proberen!

 7. 12 januari 2016 / 10:16

  Oh dat ziet er goed uit zeg! Die ga ik zeker onthouden! Note to self: om heel veel redenen weer eens bananen aanschaffen!

 8. 12 januari 2016 / 10:44

  Hmmmm zelfs als een niet diehard chocolade verslaafde kan ik deze maar moeilijk weerstaan. Wat zien ze er heerlijk uit! <3

  • Marloes
   Auteur
   12 januari 2016 / 21:15

   Haha erg he! Dat heb ik dus ook! 😉

 9. 12 januari 2016 / 11:43

  Ohh dit ziet er zo goed uit! Ik krijg er gewoon honger van <3

 10. 12 januari 2016 / 12:39

  ziet er echt onwijs smakelijk uit, die chocolade heeerlijk! liefs

 11. 12 januari 2016 / 20:08

  Dat is een makkelijk recept zeg! Ik heb deze dingen altijd wel in huis liggen. Save it is!

 12. 12 januari 2016 / 20:38

  wauuuw wat een geweldige foto’s! ik ga er gewoon van watertanden <3 bedankt voor het delen van dit heerlijke recept ^^

  • Marloes
   Auteur
   12 januari 2016 / 21:15

   Dankjewel Robin! En graag gedaan X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: