Recept: Griekse Quinoa Salade

quinoa1

Recept: Griekse Quinoa Salade

Met het warme zomerweer is mijn eetlust ver te zoeken, en heb ik vaak trek in een lichte maaltijd. Salades zijn dan vaak groot favoriet! Afgelopen zaterdag kwamen mijn ouders spontaan bij ons barbecuen en besloot ik om een lekkere quinoa salade te maken. Het smaakte zo lekker, dat ik het recept graag met jullie wil delen. Deze gezonde salade is ideaal om als lunch of avondmaaltijd te eten of als bijgerecht voor bij een barbecue. Yum! Nog een groot voordeel: het is lekker snel klaar!

quinoa2

Waarom is quinoa zo gezond?

– Rijk aan vitamine B-complex
– Laag vetgehalte
– Geeft snel een verzadigd gevoel
– Boordevol met eiwitten
– Het heeft een lage glycemische index en houdt de bloedsuikerspiegel stabiel

Ingrediënten voor 5-6 personen

– Eikenbladsla of rucola (1 zak)
– Pak Quinoa (500 gram)
– Feta (1 pakje)
– Cherrytomaten (400 gram)
– Verse peterselie
– Pompoenpitten (100 gram)
– Olijven met knoflook (150 gram)
– Olijfolie (4-5 eetlepels)
– 2 rode uien
– Peper en zout

Kook de quinoa in een pan met water. Wanneer het water kookt, kook de quinoa dan nog op een laag pitje door voor ongeveer 15 minuten. Laat de pan daarna goed afkoelen. Ondertussen snijdt je alle ingrediënten voor de salade in kleine stukjes. Wanneer de quinoa is afgekoeld doe je de ingrediënten één voor één door de salade en meng je alles goed door elkaar. Als laatste rooster je de pompoenpitten, en schep je ze door de salade heen. Voeg daarna lekker wat olijfolie toe bij de salade en breng op smaak met wat peper en zout.

quinoa3
Eet smakelijk!


Volg mij via Instagram, Facebook, Bloglovin en Twitter

liefsmarloes

lank

13 Reacties

 1. 6 juli 2015 / 07:28

  Ik ben dol op quinoa! Ik vind het ook heel lekker met rozijnen en kip, jum! Maar met pompoenpitten is het vast ook héél lekker, dat ga ik onthouden!

 2. 6 juli 2015 / 07:44

  Ik moet eerlijk bekennen nog nooit quinoa te hebben gegeten. Lijkt me wel lekker.. Zal het binnenkort eens proberen 😀

 3. 6 juli 2015 / 09:09

  Oh wauw, dit klinkt heerlijk!
  Bedankt voor het delen 🙂
  Liefs Lonneke

 4. 6 juli 2015 / 09:29

  Ik wil Quina heel graag proberen, heb er laatst mee in mijn handen gestaan in de winkel, maar wist echt niet wat ik ermee moest maken. IK ga denk ik jouw salade eens na-apen

 5. 6 juli 2015 / 12:12

  De salade ziet er heerlijk uit! Deze ga ik zeker eens namaken! Een van mijn favoriete salades voor de zomer is watermeloen met radijs, feta en rucola heerlijk tijdens deze warme dagen!

 6. 6 juli 2015 / 16:55

  Ik heb nog nooit quinoa gehad, maar nu ben ik wel erg benieuwd. Bedankt voor het recept! 🙂

 7. 6 juli 2015 / 20:12

  ik heb nog nooit quinoa op.. nu ben ik wel benieuwd.

 8. 6 juli 2015 / 22:38

  Ik list niet echt feta, maar deze salade wil ik wel eens met mozzarella maken 🙂

 9. 8 juli 2015 / 14:38

  Super lekker lijkt dit me, ik hou echt van Quinoa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: