Recept: Cinnamon Rolls

Recept: Cinnamon Rolls

Hi lieve allemaal! Allereerst wil ik jullie een hele fijne Kerst wensen. Maak er wat moois van met lieve mensen om je heen. Ik heb vandaag op Eerste Kerstdag een heerlijk recept online staan, wat eigenlijk niet mag ontbreken bij het Kerst ontbijt. Zelfgemaakte Cinnamon Rolls die je heel simpel en vooral snel kunt maken. Erg healthy is het niet, maar zondigen op zijn tijd moet kunnen. En zeker met Kerst! Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke kaneelbroodjes maakt? Lees dan snel verder!


Ingrediënten:
– Bladerdeeg op rol
– 4 el roomboter (ongezouten)
– 2 el bruine suiker
– 2 el gewone suiker/kaneelsuiker
– 3 tl kaneel
– handje rozijnen

Frosting:
– water
– poedersuiker
– vanille poeder


Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is, en doe dit in een kom. Voeg daarbij de suiker en kaneel en mix tot een gladde pasta. Rol het bladerdeeg af, en besmeer het helemaal met de kaneelpasta. Strooi daarna nog wat rozijnen over het deeg heen. Rol daarna het bladerdeeg losjes op en snij in gelijke stukken. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschool en bak de Cinnamon rolls af op 180 graden voor 25/30 minuutjes. Ondertussen kun je alvast de frosting maken die ook supersnel klaar is. Mix een klein beetje water met poedersuiker en vanillepoeder tot een stroperige substantie. Wanneer de broodjes klaar zijn laat je ze een klein beetje afkoelen en giet je de frosting over de kaneelbroodjes heen. Super lekker! Een heerlijke zoete Kerst treat voor iedereen!


Fijne Kerst iedereen! Eet smakelijk!

7 Reacties

  1. 26 december 2016 / 07:59

    Goed idee! Die ga ik vandaag eens maken. Ik heb toevallig genoeg in huis. 🙂

  2. 26 december 2016 / 11:51

    Oei, dat ziet er lekker uit zeg! Wij maakten vandaag makkelijke chocolate rolls, die waren ook érg lekker.

  3. 28 december 2016 / 11:39

    Dit ziet er echt te lekker uit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een cinnamon roll heb gegeten, maar als ik dit zo zie denk ik toch dat ik dat zeer binnenkort eens moet gaan doen.

    • Marloes
      Auteur
      29 december 2016 / 21:39

      Ah ze zijn zo ontzettend lekker! Echt de moeite om eens uit te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: