Recept: Chocolade Cheesecake

Chocolade Cheesecake

Recept: Chocolade Cheesecake

Afgelopen maandag bakte ik een heerlijke chocolade cheesecake met een bodem van crispy rice cereal. Het recept was zo goed gelukt, dat ik het ook graag met jullie wil delen. Speciaal voor alle chocolade liefhebbers onder ons ;-)! Ben je benieuwd naar het recept? Kijk dan snel mee!

Chocolade Cheesecake

Ingrediƫnten

170 gram chocolade rice cereal (bv. bij Aldi)
225 gram pure chocolade (75% puur)
400 gram mascarpone
100 gram suiker
60 gram roomboter (ongezouten)
1 tl vanille aroma
150 gram slagroom
6 medjool dadels (pitloos)
Flinke scheut honing

Chocolade Cheesecake

Laat in een pannetje de boter smelten en snijd ondertussen de dadels in kleine stukjes. Deze doe je ook in het pannetje, samen met een flinke scheut honing. Dit zorgt er straks voor dat de cereals blijven plakken. Mix alles door elkaar en doe daarna de rice cereals erbij. Giet daarna de rice cereals in een ingevette bakvorm. Druk de cereals aan met rond schaaltje of een cup.

Mix ondertussen de mascarpone samen met de vanille aroma en suiker tot een glad beslag. In een andere kom mix je de slagroom stijf. Laat de pure chocolade au bain marie smelten. Daarna giet je de chocolade door het mascarpone mengsel heen. Als laatste schep je de slagroom door het beslag. Schep het cheesecake beslag in de bakvorm en laat de chocolade cheesecake in de koelkast opstijven voor zo’n 3 uur.

Daarna is het tijd om heerlijk te smullen van de chocolade cheesecake. Dankzij de rice cereals krijgt de cheesecake een krokante bite, zo lekker! Ik had de cheesecake meegenomen naar mijn werk en iedereen vond hem heerlijk!

Maken jullie weleens een cheesecake?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: