Real Techniques – Miracle Complexion Sponge


Sinds vorig jaar heeft Real Techniques buiten hun kwasten lijn, ook een ‘dupe’ van de bekende beautyblender erbij. Een eivormig fel oranje sponsje waarmee je op een mooie, egale manier je foundation aan kunt brengen. The Miracle Complexion Sponge. Woehoe, dat klinkt goed!


Op de achterkant van de verpakking staan de Pixiwoo sisters afgebeeld. Samantha Chapman (rechts) is namelijk het gezicht achter de kwasten van Real Techniques. Op de achterkant staat ook uitgelegd welke kant van de spons, je waarvoor moet gebruiken. Handy!


Ik heb nog nooit eerder een beautyblender of ‘dupe’ ervan uitgeprobeerd, dus vergelijkingsmateriaal heb ik dan ook niet. De Real Techniques Miracle Complexion Sponge ziet er erg leuk uit, en valt goed op door de fel oranje kleur. Het sponsje heeft aan de onderkant (op de foto) de vorm van een ei. Dit zorgt ervoor dat je goed bij je ooghoeken, en de zijkanten van je neus kunt komen met de foundation. Aan de bovenkant heb je een plat gedeelte. De platte kant is erg makkelijk om onder je ogen te gebruiken.


De miracle sponge is gemaakt van lekker zacht materiaal, en is goed te vervormen. Op deze manier kom je echt goed bij alle moeilijke plekjes. Aangeraden word op de spons droog te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een egaler en dekkender effect. De Miracle Complexion Sponge kun je net als kwasten gewoon wassen met babyshampoo.


Om het verschil goed aan jullie te kunnen laten zien breng ik op de rechterhelft van mijn gezicht mijn foundation aan met de Miracle Complexion Sponge. En op de linkerhelft van mijn gezicht, breng ik de foundation aan met een bufferkwast van Zoeva.


Het eindresultaat. Links heb ik de foundation aangebracht met een bufferkwast en rechts met de Miracle Complexion Sponge.

Conclusie:
Het verschil is haast niet te zien op de foto. Ik zorg dat ik mijn foundation aanbreng door een deppende beweging te maken met het sponsje. Tijdens het gebruik van de spons merkte ik wel dat mijn foundation een klein beetje werd opgezogen door de spons. Dit is jammer, want zo verlies je toch best wat product. Hierdoor heb je de neiging om meer foundation te gaan gebruiken, dan eigenlijk nodig is. Wel merk ik goed dat ik veel beter bij de moeilijke plekjes kom. Vooral onder mijn ogen. Hier heb ik een aantal droogtelijntjes zitten, en dat blijft een crime als je met foundation of concealer aan de slag gaat. Met de bufferkwast werkt het aanbrengen van foundation wel allemaal een stukje sneller. Ook heb ik het idee dat dit wat betreft de dekking, een mooier effect geeft. Ik heb de spons ook nat uitgeprobeerd, maar dit was geen succes. Hierdoor kwam de foundation ook wat nattig over op mijn gezicht. En de dekking was hierdoor een stuk minder. Wel zuigt het sponsje op deze manier minder foundation op. Dus voor de lastig bij te komen plekjes is deze miracle sponge zeker een aanrader, maar voor het snelle en makkelijke pak ik toch liever gewoon de kwast!

De Real Techniques Miracle Complexion Sponge is online verkrijgbaar in de webshop van The Makeup Spot. Voor dit leuke oranje sponsje betaal je €5,95.

Wat vinden jullie van het effect van de Real Techniques Miracle Complexion Sponge? En hebben jullie zelf weleens een beautyblender of ‘dupe’ gebruikt?

liefsmarloes

lank

 

23 Reacties

 1. 14 januari 2014 / 06:50

  Hij is lekker betaalbaar! Zelf heb ik al een beautyblender. Vind ik ook fijn werken maar ik heb kwasten fases en periodes dat ik liever voor mijn blender ga 🙂

 2. 14 januari 2014 / 07:54

  Ik had wel eens een beautyblender dupe, maar gebruik die nooit meer eigenlijk. Hij klinkt leuk, maar ben er niet weg van ofzo. Ik gebruik toch liever mijn kwast.

 3. 14 januari 2014 / 08:28

  Ten eerste, wat zijn je foto’s mooi! Ik gebruik het liefst geen sponsje, ik heb ooit de beautyblender gehad, maar dat was geen succes. Ik kon geen manier vinden om mijn foundation mooi aan te brengen helaas. Ik gebruik een kwast of mijn handen 🙂

 4. 14 januari 2014 / 08:35

  ja je ziet wel echt verschil! Mooi! Toch gebruik ik ook liever mijn vingers

 5. 14 januari 2014 / 09:00

  Hij is niet duur – voor de beautyblender betaal je geloof ik meer. Maar jammer dat hij inderdaad meer gebruikt… Een kwast neemt natuurlijk ook wel wat op, maar dat zal vast minder zijn. ik denk dat ik hier ook niet het geduld voor heb; alles deppend aanbrengen, haha 🙂

 6. 14 januari 2014 / 11:40

  Ziet er goed uit! Wel jammer dat hij meer foundation opneemt.
  x

 7. 14 januari 2014 / 12:57

  Dit is een hele fijne sponge en ook nog eens betaalbaar.
  Aanrader!

 8. 14 januari 2014 / 13:17

  Ben zelf niet zo heel gek op sponsjes vind t met een dikke foundation wel fijn maar met een dunne niet zo 😛 Duidelijke review!

 9. 14 januari 2014 / 16:34

  Ik vind de make-up sponsjes eigenlijk nog steeds niet echt wat. Ik breng foundation stiekem nog altijd met m’n vingers aan – wel eerst handen wassen!

 10. 14 januari 2014 / 17:10

  Het lijkt mij een fijne sponge, maar ik heb inderdaad ook de voorkeur voor een kwast.

 11. 14 januari 2014 / 17:43

  Ik zie wel dat de dekking links wat heftiger is. Ik herken dit wel, want ik gebruik ook een buffer kwast waar je dit effect soms bij krijgt. Mij het werkt wel lekker snel met zo’n kwast. Ik vind een spons toch een beetje zonde van het product wat ie opzuigt denk ik.

 12. 14 januari 2014 / 18:00

  Ik zie het verschil wel en ik vind het persoonlijk met dit sponsje nog natuurlijker staan en dus ook mooier. Ook lekker betaalbaar!

 13. 14 januari 2014 / 19:03

  Ik heb ongeveer dezelfde ervaring als jouw, met de spons is het mooier maar zuigt helaas meer product op + kost veel meer tijd. Dus ik wissel het af 🙂

 14. 14 januari 2014 / 20:36

  Real techniques is zoooo fijn, en idd het sponsje zuigt veel foundation op maar vind m heel fijn in gebruik!

 15. 14 januari 2014 / 20:38

  Ik gebruik gewoon mijn vingers, vind ik toch iets fijner werken!

 16. 14 januari 2014 / 20:58

  Goede review, de beautyblender heb ik maar ik gebruik toch liever mijn kwasten!

 17. 14 januari 2014 / 22:04

  Ik heb deze al eens ergens gezien en ik zou het wel kopen je gezicht lijkt zo egaal 🙂

 18. 15 januari 2014 / 21:17

  Ik ben dit sponsje aan het testen, klinkt best nog goed 🙂 x

  • Marloes
   Auteur
   15 januari 2014 / 22:54

   Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! 🙂

 19. 18 januari 2014 / 11:26

  ah jammer dat die niet zo is! ik was er best benieuwd naar en wilde hem zelf ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: