Quick & Healthy Breakfast Tip – Havermout Bosbessen Smoothie


Vandaag heb ik een snelle, lekkere en gezonde ontbijt tip voor jullie. Soms heb je haast, en geen tijd voor een uitgebreid ontbijt ‘s morgens. Ik ontbijt vaak met overnight oats, maar soms vergeet ik dit de avond van tevoren klaar te maken. En dan is deze smoothie de ideale ‘quick breakfast’!


Wat heb je nodig?

– Half glas water (optioneel)
– Half schaaltje havervlokken
– 1 glas amandelmelk (200 ml)
– Handje bosbessen/frambozen gemixt (bevroren)
– 1 banaan
– 1 eetlepel lijnzaad
– 1 eetlepel chiazaad
– blender


Mix de havervlokken, amandelmelk, banaan, lijnzaad en chiazaad door elkaar in de blender. Voeg als laatste de diepvries bosbessen/frambozen toe. Vind je de smoothie nog te dik? Voeg dan een half glas water aan de smoothie toe. En klaar is je quick & healthy breakfast. En het is nog eens super lekker ook!
Drink Smakelijk 🙂

Ontbijten jullie iedere morgen? En wat ontbijt jij als je haast hebt?


liefsmarloes

 

lank

16 Reacties

 1. 15 januari 2014 / 07:16

  Jij bent ook lekker vroeg vandaag, hihihi. Ik vind heel veel smoothies vies eruit zien bijvoorbeeld net zoals een smoothie van kiwi lijkt echt om te kotsen, maar deze lijkt mij wel super lekker, vooral omdat er bosbessen en frambozen inzitten.

 2. 15 januari 2014 / 07:53

  Heerlijk, wij maken ‘s ochtends ook altijd smoothies en fruitsapjes. 🙂

 3. 15 januari 2014 / 08:50

  Ik ben echt te lui om ‘s ochtends een smoothie te maken, maar ik kreeg de tip van mijn personal trainer om ‘s avonds een groene smoothie te maken met superfoods en die dan in een glas (niet in plastic) in de koelkast te bewaren. Ik ontbijt met Activia yoghurt met gebroken lijnzaad.

 4. 15 januari 2014 / 09:31

  Hmmm, heerlijk! Ik ontijt elke morgen met havermout, sinaasappelsap en bosbessen. Héérlijk!

 5. 15 januari 2014 / 10:43

  Dit klinkt als iets dat ik ook maar eens moet proberen. Ik ben bezig met het zoeken van een gezonde basis en het opnieuw leren eten. Ik heb veel te veel slechte gewoontes en die ga ik vanaf nu vervangen en uitbannen. Hmm, heb echt zin in een smoothie!

 6. 15 januari 2014 / 11:34

  Klinkt lekker, maar dit hebben wij eigenlijk allemaal niet in huis. Ik ben echt een pure hollander die gewoon een bruin broodje met hagelslag eet, haha. Dit wil ik wel eens proberen. Is een keer wat anders.

 7. 15 januari 2014 / 14:00

  Als ik niet veel tijd heb ‘s morgens zorg ik ook voor overnight oats 🙂 zo lekker!
  Deze smoothie lijkt me ook overheerlijk, ga ik zeker eens maken!

 8. 15 januari 2014 / 14:14

  Oeh lekker zeg! Ik drink meestal groene smoothies maar deze lijkt mij ook heerlijk.

 9. 17 januari 2014 / 19:19

  Ohhhh klinkt goed! Ik ben geen fan van havermout maar ga deze smoothie proberen. Ik heb alle ingrediënten toch in huis!

 10. 20 januari 2014 / 14:32

  Lekker! Ik ben dol op smoothies maar maak ze net even anders, als basis gebruik ik altijd twee bananen, wat citroensap en jus d’orange om te verdunnen. Verder doe ik er lijnzaad bij en diepvriesfruit! Maar ik ben erg benieuwd naar een keertje iets anders, dus ga je recept snel uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: