Pigmentvlekken laten verwijderen met een laser

Pigmentvlekken laten verwijderen met een laser

Hi allemaal! Een paar weken geleden bracht ik een bezoek aan Huidzorg 073 in Den Bosch. Ik kreeg voor het eerst in mijn leven een uitgebreide skin analyse en daarna heb ik een aantal pigmentvlekken laten verwijderen met een laser. Vandaag ga ik jullie wat meer over de behandeling vertellen. Lees je mee?

Tijdens de skin analyse wordt er een behandelplan en verzorgingsadvies gegeven. Er worden verschillende foto’s gemaakt van je gezicht. Hierbij worden ontzettend veel huidcondities vastgesteld. Je plaatst je gezicht in een donkere box waarbij er foto’s worden geschoten. Dit is echt zo gepiept! Daarna verschijnen de foto’s op het scherm en bekijk je ze samen met de therapeut. 

Op de foto’s kun je veel dingen waarnemen zoals: pigmentatiestoornissen, verdeling van melasmapigmentatie, huidschade door de zon, gehydrateerde huid, overmatige talgproductie, verstopte poriën, verhoornde huid, huidveroudering zoals rimpels, gevoelige huid, couperose en roodheid van de huid, bloedcirculatie en huidirritatie. 

Het zien van deze foto’s was nog best confronterend. Je ziet namelijk precies wat voor schade er in jouw diepere huidlagen is ontstaan door bv. zonschade. Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de jaren zichtbaar. Het wordt op deze manier mogelijk om eventuele problemen voor te zijn. Echt ontzettend fijn dat dit kan!

pigmentvlekken laten verwijderen met een laser

Volgens Pauline viel het gelukkig allemaal wel mee. Wel ben ik vroeger een aantal keer flink verbrand op vakantie en die zonschade zie je ook wel terug op de foto’s. Enkele pigmentvlekjes zijn de afgelopen twee jaar al zichtbaar geworden in mijn gezicht.

Pigment is een lichte of donkere kleurstof dat onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. Naarmate je ouder wordt, zullen de meeste pigmentvlekken ontstaan omdat de huid aan veel zon is blootgesteld of door eerdere zonschade. 

We besloten samen om de pigmentvlekjes in mijn gezicht te laseren. De huidtherapeut behandelt alleen donkere (dus geen witte) goedaardige pigmentvlekken. Niet alle pigmentvlekken kunnen behandeld worden. Dit heeft te maken met hoe diep het pigment in de huid zit. Voor het behandelen van de pigmentvlekken gebruikt de huidtherapeut het Ellipse IPL apparaat.

pigmentvlekken laten verwijderen met een laser

De laser geeft een energiepuls die specifiek door het pigment in de huid wordt opgenomen waarna het pigment vernietigd wordt. De duur van de inwerking van de puls in de huid is zodanig afgesteld dat beschadiging van overige structuren in de huid niet optreedt. De energiepuls voelt alsof iemand met een elastiekje tegen de huid slaat.

De bovenste twee foto’s heb ik twee dagen na de behandeling gemaakt. De behandelde plekjes zijn wat donkerder geworden, wat normaal is na de behandeling. Mijn huid is ook nog wat roder van kleur. De onderste twee foto’s zijn twee weken na de behandeling gemaakt. De plekjes zijn volledig weggetrokken en mijn huid is weer mooi egaal. Top! Ik ben er zo blij mee!


Mijn ervaring
Na de behandeling gloeit de huid wat na maar dit gevoel trekt ook snel weer weg. Ik heb de behandeling niet als heel vervelend ervaren. Je schrikt meer van het gevoel. De pigmentvlekken die behandeld zijn verkleuren iets na de behandeling. De eerste dagen zijn de plekjes donkerder dan voorheen. Dit verdwijnt na een paar dagen en na twee weken waren mijn plekjes al helemaal weg. Zo fijn! Mocht je wat meer informatie willen over pigmentvlekken laseren. Kijk dan even hier

Volgende week heb ik weer een afspraak staan bij Esther en dan gaan we kijken hoe mijn huid eruit ziet en of er nog een laser behandeling nodig is. Mocht je informatie willen over de tarieven van de behandeling, dan kun je die hier terugzien. 

Heb jij last van pigmentvlekken en heb jij weleens een skinanalyse laten doen?


4 Reacties

 1. 21 november 2018 / 13:06

  Oh wat confronterend die foto’s, die blauwe zien er ook best eng uit, haha. Bizar dat je, als je een keertje verbrand bent, dat gelijk terugziet… het effect is echt goed terug te zien. Ik vind het maar knap wat ze tegenwoordig allemaal kunnen!

  • Marloes
   Auteur
   21 november 2018 / 15:06

   Haha ja dat blauwe wat je ziet zijn glitters van mijn oogschaduw die onder mijn ogen terecht zijn gekomen ;-). Ja gek he? Gelukkig kunnen ze tegenwoordig een hoop en ben ik vanaf mijn 22e actief aan het smeren met zonnebrand 😉

 2. 22 november 2018 / 23:04

  Wauw wat een mooi resultaat zeg, looking good!

  • Marloes
   Auteur
   26 november 2018 / 15:29

   Thanks Rachel! Ik ben ook echt super blij met het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: