Philosophy – The Microdelivery Exfoliating Facial Wash

the microdelivery exfoliating facial wash

Philosophy – The Microdelivery Exfoliating Facial Wash

Philosophy is een huidverzorgingsmerk waar ik al ontzettend veel goeds over gehoord had. Nu mocht ik zelf ook eens kennis maken met dit leuke merk. Mijn all time favourite BHA gel van Paula’s Choice heb ik eventjes opzij geschoven om de Philosophy – The Microdelivery Exfoliating Facial Wash uit te proberen. Benieuwd wat ik ervan vind? Kijk dan snel mee!

philosophy the microdelivery exfoliating facial wash
philosophy4
The Microdelivery Exfoliating Facial Wash zit verpakt in een plastic fles met handige klikdop. De fles heeft een inhoud van 240 ml, waar je aardig lang mee kunt doen. De cleanser heeft een exfolierende werking, en bevat hele kleine micro scrub deeltjes. De exfoliating wash is vrij van sulfaten en is geschikt om de huid dagelijks te reinigen. Ook geschikt voor de gevoelige huidjes onder ons.

De exfoliating wash verwijderd vuil en olie van het gezicht. De luchtige structuur van de gezichtsreiniger van Philosophy bevat geen middelen die huidirritatie kunnen veroorzaken. Ik gebruik een klein beetje van het product op een vochtige huid en masseer het lichtjes in, om mijn gezicht te reinigen en exfolieren. Ik heb al snel de neiging om flink te gaan scrubben maar dat is natuurlijk niet nodig. De micro scrub deeltjes zie je niet zitten, maar voel je wel op de huid. Het voelt een beetje aan als kleine zandkorreltjes. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht en glad aan, maar toch ook een beetje trekkerig. Een verzorgende crème heeft mijn huid wel echt nodig!

philosophy3
De ingrediënten staan op de achterkant van de fles. Je ziet ze hier niet heel duidelijk op staan dus hieronder staan ze ook nog even:

Water, Decyl Glucoside, Sodium Cocoyl Apple Amino Acids, Diatomaceous Earth, Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Crosspolymer, Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Borago Officinalis Seed Oil, Phytosterols, Tocopherol, Tocotrienols, Panthenol, Sodium Magnesium Silicate, Tetrasodium EDTA, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone

The Microdelivery Exfoliating Wash bevat o.a. fruitzuren die een exfolierende werking hebben op de huid, antioxidanten, komkommerkruid en milde reinigers. Verder zit er geen SLS/SLES, parfum of alcohol in. Top!

philosophy8
Je hebt maar een kleine hoeveelheid per keer nodig om het gezicht te reinigen. Ik gebruik de facial wash het liefst onder de douche, omdat mijn gezicht dan goed vochtig is. Maar voor iedere dag vind ik hem toch iets te heftig. Mede te danken door het droge, trekkerige gevoel na gebruik.

Conclusie
Ik heb een beetje mixed feelings over de Microdelivery Facial Wash van Philosophy. Het is oprecht een fijn product die de huid goed reinigt, en lekker zacht en squeeky clean achterlaat. Alleen toch jammer dat mijn huid na gebruik wat droog aanvoelt. Wel krijg ik er een stralende teint van. Top! Toch blijft de BHA gel van Paula’s Choice mijn favoriet omdat deze manier van exfolieren nog een tikkeltje milder is voor mijn gevoelige huid.

De Philosophy Microdelivery Exfoliating Wash is verkrijgbaar bij o.a. Ici Paris en kost €24,85.


Deze review bevat producten die ik van een bedrijf of merk heb ontvangen


Volg mij via Instagram, Facebook, Bloglovin en Twitter

liefsmarloes

lank

18 Reacties

 1. 28 mei 2015 / 06:55

  Jammer dat je huid wat droog aanvoelt na gebruik. Fijne review, want nu weet ik dat ik ook liever die van Paula’s Choice zou kiezen.

  • 19 april 2017 / 04:33

   ImaahSegck offers image hosting, free photo sharing and video sharing. Upload your photos, host your videos, and share them with friends and family.

 2. 28 mei 2015 / 07:50

  Ik ben pas begonnen met Paula’s Choice producten en het bevalt me tot nu toe erg goed! Deze klinkt ook fijn, maar inderdaad niet voor elke dag.
  Liefs, Iris

 3. 28 mei 2015 / 08:06

  Klinkt in principe als een erg goed en fijne product. Sowieso vind ik Philosophy meestal een heerlijk merk. Jammer dat het je oude vertrouwde BHA gel van Paula’s Choice niet kan overtreffen, maar er kan maar een product de beste zijn!

 4. 28 mei 2015 / 08:11

  Wat balen dat je er een droge huid van krijgt. Is helaas voor mij al een reden om dit product niet aan te schaffen 🙁

 5. 28 mei 2015 / 09:15

  Fijne en eerlijke review!! Ik ben zo onwijs benieuwd naar dit merk!

 6. 28 mei 2015 / 09:39

  Wel jammer dat hij uitdrogend is. Ik heb nu de Purity Made Simple in gebruik en die bevalt tot nu toe wel. Goede review!

 7. 28 mei 2015 / 09:52

  Mm ik krijg er een beetje een dubbel gevoel van, ik hou namelijk niet van een droge huid gevoel. Ik ben nu wel extra nieuwsgierig geworden naar Paula’s Choice.

 8. 28 mei 2015 / 10:55

  Als jij er een droge huid van krijgt dan denk ik dat die ook niet zo goed is voor mij.

 9. 28 mei 2015 / 13:38

  Toch ben ik hier heel nieuwsgierig naar geworden. Ik ga hem denk toch kopen. liefs

 10. 28 mei 2015 / 14:05

  Wat is dit een fijne review zeg! Hier was ik naar op zoek, een vs. Paula’s Choice 2% BHA gel aangezien deze van Philosophy ook op mijn lijstje staat! Maar het blijft lastig omdat iedere huid er weer anders op reageert, maar als je dit zo benoemd lijkt mij die van Paula’s Choice ook wel wat milder!

 11. 28 mei 2015 / 15:32

  Lijkt me fijn die producten van philosophy sowieso! Goeie review!

 12. 28 mei 2015 / 20:40

  Heb deze facial wash zelf ook, vind hem inderdaad ook droog aanvoelen maar na het aanbrengen van een voedende crème straat mijn huid wel. Ik gebruik hem dan ook maar 2 keer in de week.

 13. 28 mei 2015 / 21:29

  Ik ben dol op Philosophy. Ik en erg benieuwd wat ik hier van zou vinden!

 14. 28 mei 2015 / 22:39

  Hij klinkt op zich wel fijn, maar mag je zo’n exfoliant niet maar twee keer per week ongeveer gebruiken? Of is dat bij deze niet het geval? Ik ben ook wel erg benieuwd naar producten van Paula’s Choice, want ik heb er echt veel goeds over gehoord. Misschien die maar eens proberen!

 15. 28 mei 2015 / 22:42

  Nu ben ik eigenlijk benieuwd naar die van Paula’s. Deze wil ik ook nog steeds graag uitproberen omdat ik er veel goeds over heb gehoord.

 16. 28 mei 2015 / 23:22

  ik heb deze ook nog gehad, en vond hem fijn 🙂
  Mooie foto’s!
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: