Paula’s Choice: Body Treatment 2% BHA


Het is belangrijk om dode huidcellen van je lichaam te verwijderen. Dode huidcellen is eigenlijk gewoon een laagje wat op je huid ligt. Dit vormt een soort beschermlaag op je huid. Maar deze beschermlaag kan ook zorgen voor huidproblemen. En die wil je natuurlijk voorkomen!

Aan het begin van iemands leven vernieuwt de huid zich iedere 2 tot 3 weken. Naarmate men ouder wordt, kan het tot wel tot wel 3 maanden duren voordat het lichaam een volledig nieuwe huid heeft aangemaakt! Dode huidcellen kun je verwijderen door je huid te scrubben met een scrubgel, of een exfoliant te gebruiken.

Vandaag laat ik jullie kennis maken met de Paula’s Choice Body Treatment Exfoliant met 2% BHA. Een hele mond vol! Een exfoliant helpt niet alleen om de dode huidcellen te verwijderen. Maar pakt ook andere huidproblemen aan. Ik ga jullie eerst uitleggen waarom ik deze body ‘exfoliant’ heb aangeschaft.

Ik heb zelf al zolang ik me kan herinneren last van Keratosis Pilaris. Dit klinkt misschien erger dan dat het daadwerkelijk is. Keratosis Pilaris zijn kleine rode bultjes die vooral voorkomen op de armen en bovenbenen. Deze bultjes zijn ruw en voelen aan als kippenvel. Ongeveer 40-50% van de bevolking kampt met Keratosis Pilaris. Helemaal te genezen is het helaas niet. Maar je kunt er zelf wel wat aan doen, zodat ze minder zichtbaar zijn en je huid gladder aanvoelt.

Paula’s Choice Body Treatment is een vernieuwende bodylotion die salicylzuur bevat. Dit heeft een exfoliërende werking  dat puistjes aanpakt. Daarnaast bevat de formule krachtige antioxidanten en specifieke ingrediënten die de droge huid hydrateren. Deze combinatie zorgt bij regelmatig gebruik voor zowel een onmiddellijke als voortdurende verbetering qua huidstructuur. Ook rode bultjes en pukkeltjes op armen en bovenbenen ten gevolge van Keratosis Pilaris worden stukken minder!

Wat claimt het product:
Exfolieert de huid met 2% salicylzuur, geformuleerd binnen een effectieve pH-waarde (tussen de 3,2 en 3,6).
– Zijdeachtige structuur die gemakkelijk en snel door de huid wordt opgenomen.
– Gewichtloze finish, ideaal voor de lichaamshuid die neigt naar de vorming van puistjes en andere onzuiverheden.
– Vermindert ontstekingen en kalmeert een rode huid.
– Ideaal voor het behandelen van kleine rode bultjes (keratosis pilaris).
– 100% vrij van parfum en kleurstoffen


Het is de bedoeling dat je een kleine hoeveelheid bodylotion aanbrengt op de huid, of op het plekje dat je wilt behandelen. Er word wel duidelijk gemaakt dat als je de ‘Body Treatment’ gebruikt je een zonnebescherming moet gebruiken. Dit is erg belangrijk, omdat het beschermlaagje van je huid word verwijderd. Dus de kans op het beschadigen van je huid door de zon is hierdoor vele malen groter.

De Ingrediëntenlijst ziet er goed uit. Paula’s Choice staat bekend om hun producten zonder irriterende bestandsdelen zoals alcohols die je huid uitdrogen, en parfum. Verder zitten er in de Body Treatment vooral veel verzorgende en kalmerende bestandsdelen en fruitzuren die zorgen dat het laagje dode huidcellen verwijderd word. Heel Fijn!


De Body Treatment zit verpakt in een grote tube, met een draaidop erop. Door in de tube te knijpen, komt er een kleine hoeveelheid bodylotion uit. Dit kun je op deze manier makkelijk verdelen op de huid. Er zit 210 ml in de tube, waar je lang mee kunt doen. Je hebt namelijk maar een heel klein beetje nodig iedere keer. Als je er je hele lichaam mee insmeert zal het product wel sneller op gaan. Na het aanbrengen van het product kan je, je huid heel lichtjes voelen tintelen. Zo voel je dat het product zijn werk doet. Bij voorkeur kun je dit het beste ‘s avonds aanbrengen voordat je gaat slapen. Zo heeft het de hele nacht de kans om goed zijn werk te doen!


Op mijn bovenarm zie je de klein rode bultjes zitten. Dit is mijn arm voordat ik begon met het gebruiken van de Body Treatment. Ik gebruik het product nu pas een paar weken, dus veel verschil in de hoeveelheid rode bultjes zie je nog niet. Wel merk ik dat mijn huid veel gladder aanvoelt. Het is niet zo bobbelig meer, en minder ruw. Ook lijken de bultjes minder rood te zijn. Ik blijf het product gewoon de komende tijd gebruiken, en ga dan bekijken of de bultjes ook minder worden. Tot nu toe ben ik best tevreden, en benieuwd wat het product nog meer te bieden heeft!

Voorheen scrubde ik mijn bovenarmen altijd. Hierdoor voelde mijn huid wel gladder aan,  maar je merkt dat dit veel te agressief is voor de Keratosis Pilaris. Op deze manier heb je alleen maar kans op onderhuidse ontstekingen, en die wil je juist voorkomen!

Over 1,5-2 maanden plaats ik een update over het gebruik van de Body Treatment, en dan laat ik jullie zien of het daadwerkelijk minder is geworden! Ik ben erg benieuwd!

Hebben jullie zelf last van Keratosis Pilaris? En gebruiken jullie een lichaamsscrub -of exfoliant om je dode huidcellen te verwijderen?

 

liefsmarloes

2 Reacties

  1. 22 juli 2013 / 23:46

    Ik ben ook benieuwd naar je update, ik heb ook last van KP en heb nog niets gevonden dat echt werkt. Paula’s Choice is een mooi merk in ieder geval, ik gebruik twee keer in de week een exfoliating treatment voor mijn gezicht en kan niet zonder! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: