New York Diary deel 3

New York Diary deel 3

Goedemorgen! Hoe was jullie weekend? Zijn jullie klaar voor het laatste deel van mijn New York Diary? Dit waren onze laatste drie dagen in NYC!

Vrijdag

Op vrijdag regende het de hele dag! We hadden dan ook niet veel op de planning staan. We sliepen uit en gingen daarna op zoek naar een plekje om te ontbijten. We kwamen uit bij Theatre Row: een typische Amerikaanse diner. Ik ging voor French Toast met maple sirop en banaan. Yum!

Vanuit daar liepen we richting Times Square om de metro te pakken. Het regende en waaide hard, echt niet fijn!

We stapte uit bij Flatiron building. Dit blijft een bijzonder gebouw! Het was ook helemaal niet druk nu, ideaal! Ondanks de regen schoot ik toch nog een paar mooie foto’s van Flatiron building.

Naast het gebouw ligt een park waar we eekhoorns hebben gespot. Die zie je genoeg hier, zo leuk!

In dit park zat ook een Shake Shack waar je heerlijke burgers kunt eten! Ook stond in dit park een mooie grote kerstboom. Jammer dat het regende!

We liepen 5th Avenue af en kwamen uit bij Juice Press. Ik ging voor een groen sapje met avocado, banaan, spinazie en lijnzaad. Even iets gezonds, na al dat ongezonde eten hier ;-)!

Daarna besloten we om lekker te gaan relaxen op de hotelkamer. Het was zo’n slecht weer buiten en we waren erg moe! Ik haalde een pizza op de hoek van de straat en die aten we samen op! 

Zaterdag

Zaterdag was het weer stralend weer! We pakte de metro richting 9/11 museum en liepen nog een stukje over Brooklyn Bridge. Dit blijft mooi!

9/11 blijft zo indrukwekkend! Bij de brandweerkazerne stond een kerstboom met foto’s van de omgekomen brandweermannen. Het is een prachtig monument geworden!

We moesten ruim twee uur in de rij staan voor onze tickets (zelfs met de New York pass). Brrr.. het was zoooo koud! Tussendoor haalde ik thee en koffie om op te warmen.

9/11 Museum

Het museum zelf was mooi om te zien. Prachtig wat ze ervan gemaakt hebben. Het indrukwekkendste vond ik de ruimte waar je voicemailberichten af kon luisteren van mensen die in het vliegtuig zaten, zo bizar!

Vanuit het museum aten we een hotdog op straat en pakte we de metro naar Brooklyn. We waren even toe aan een rustiger gedeelte van de stad, na ons bezoekje aan 9/11.

Williamsburg, Brooklyn

Williamsburg in Brooklyn is jong, hip en rustig! Heerlijk om rond te lopen. Er zijn genoeg toffe plekjes om te eten. Ideaal ook om met je hotel te zitten!

We gingen lunchen bij Café Colette. Dit is echt een aanrader! Ik zal binnenkort mijn aanraders nog met jullie delen!

Ik ging voor vis taco’s en Dennis bestelde een salade!

Na het eten pakte we de metro richting ons hotel om te genieten van het laatste rooftop uitzicht!

Onze laatste dag

Zondag was ons laatste dag in de stad en die brachten we heel relaxed door. We sliepen uit en checkte uit in ons hotel. We liepen vanaf ons hotel naar de 72e straat.

Maar natuurlijk niet zonder ontbijt, haha!

Dakota building & Strawberry Fields

We liepen richting Strawberry Fields en het oude huis van John Lennon. Dakota Building is zo mooi!

Strawberry Fields zit gelijk aan de overkant van Dakota building. Hier is het altijd druk en er speelt ook bijna altijd een muzikant die nummers van The Beatles zingt.

We liepen nog het allerlaatste rondje door Central Park. Dit ga ik missen!

New york diary

En vanuit 5th Avenue liepen we weer richting ons hotel. We maakte een kleine tussenstop bij Le Pain Quotidien voor een lunch, yum!

New york diary

Daarna was het helaas alweer tijd om naar het vliegveld te gaan. Een week New York vliegt zo voorbij maar we hebben alles kunnen zien, zo fijn!

 

Hopelijk vonden jullie mijn New York Diary’s leuk om te zien. Mocht je ze gemist hebben dan kun je hier deel 1 en deel 2 terugzien. 

Bye New York, see you soon!

5 Reacties

 1. 21 januari 2019 / 07:00

  Mooie foto’s, jammer dat het regende. Williamsburg lijkt mij ook een hele leuke wijk.

  • Marloes
   Auteur
   21 januari 2019 / 12:01

   Ja Williamsburg is echt heel leuk Darina! Hier zou ik de volgende keer ook mijn verblijf boeken.

 2. 21 januari 2019 / 10:11

  Ondanks de regen toch een heerlijke diary! Genieten zeg 🙂

  • Marloes
   Auteur
   21 januari 2019 / 12:00

   Dankjewel Kelly!

 3. 23 januari 2019 / 20:11

  Wat heb je weer veel mooie en toffe dingen gezien zeg (en heerlijk gegeten haha). In de toekomst ga ik hier ook voor sparen of rondtrekken langs de kust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: