NEW YORK DIARY DEEL 2

NEW YORK DIARY DEEL 2

Afgelopen maandag deelde ik mijn eerste deel van de New York Diary met jullie en vandaag is het tijd voor deel 2. Ik laat jullie zien wat we op tweede kerstdag gingen doen en de dag erna. Kijk je mee?

New York

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag wordt niet gevierd in New York, dus dat betekende dat alles weer open was. Fijn! Dennis en ik waren weer vroeg wakker (5.30 uur) en liepen om 6 uur ons hotel uit. Klaar voor een nieuwe dag!

New York

We liepen naar een gezellig tentje om wat te ontbijten en vanuit daar liepen we door naar Central Park. Het was zo lekker rustig nog overal!

New York
New York

Om half 8 kwamen we aan in Central Park. Het was nog lekker rustig in het park. We liepen een flinke ronde en maakte wat mooie foto’s. Rond half 10 liepen we richting Wollman Rink om te gaan schaatsen. Hier hadden we in NL al tickets voor gekocht. Om 10 uur ging de ijsbaan open en was het al vrij druk.

Schaatsen in Central Park

Ik vond het echt ontzettend leuk om hier te schaatsen met het mooie Plaza hotel op de achtergrond. Het was een superkoude dag, dus het ultieme wintergevoel had ik helemaal. Ik miste alleen de sneeuw nog, haha ;-)! Na een 1/2 uur geschaatst te hebben zijn we weer weggegaan omdat het te druk werd.

Vanuit Central Park liepen we nog een stukje door om wat foto’s te schieten en op te warmen met een warme chocolademelk. Yum! Daarna gingen we even naar de hotelkamer om uit te rusten en een planning te maken voor het einde van de middag.

Rond half vier pakte we de metro richting Dumbo. We stapte uit bij metrostation High Street en liepen vanaf daar naar Brooklyn Bridge Park, om van het uitzicht te genieten.

Brooklyn Bridge Park

Gek genoeg was het helemaal niet zo druk aan deze kant van het water. Ook waren we ruim op tijd om de zonsondergang te zien. Love it! Dit was echt te mooi. Aanrader dus!

Nadat ik een aantal hele mooie foto’s had gemaakt van de Manhattan skyline en de ondergaande zon, was het tijd voor een drankje.

We stapte binnen bij een ontzettend gezellig café, wat helemaal in kerstsfeer was. We dronken allebei een wijntje en hebben hier wel een uur gezeten.

Toen we weer richting de metro wilde lopen, was het inmiddels donker buiten. Dit uitzicht was nog mooier met alle lichtjes aan! We waren beide zo moe, dat we nog een pizza hebben gehaald en die op onze hotelkamer hebben opgegeten!

Brooklyn Bridge

Donderdag was alweer onze vijfde dag in New York. Het was wederom prachtig weer. Blauwe lucht, zonnetje en rond de 2-3 graden. Lekker koud dus! We pakte de metro richting Brooklyn en liepen de Brooklyn Bridge over richting Manhattan.

Het grote voordeel van vroeg op pad gaan: weinig mensen, dus de perfecte tijd om foto’s te schieten.

Dennis houd helemaal niet van foto’s maar soms lukt het me dan toch om hem op de foto te krijgen, zoals hier ;-)! Ahhhh <3.

Vanuit Brooklyn Bridge liepen we richting Financial District. Ik had onze New York Pass bij en we waren ontzettend benieuwd naar de 9/11 Memorial tour. Die tour begon pas om 11 uur dus we hadden nog even tijd om wat te drinken en eten.

Tegenover het museum zat een heel gezellig koffietentje met de allerlekkerste taarten, OMG! Ik ging voor een stuk chocoladetaart met een Chai Latte.

new york

9/11 Memorial

Daarna was het tijd voor onze tour. De 9/11 tour werd gehouden door een vrijwilliger die tegenover de Twin Towers woonde, op het moment van de aanslag in 2001. Hij vertelde heel het verhaal over de Twin Towers en de dag van de aanslag. Dit was zo indrukwekkend en heftig! De beste man was inmiddels 72 jaar en woonde nog steeds in hetzelfde appartement.

Bijzonder dat bij bovenstaand monument iedere straal die uit de waterval komt, gelijk is aan een slachtoffer van 9/11. De gemeente houdt ook de verjaardagen van de slachtoffers bij en wanneer er iemand jarig zou zijn wordt er een witte roos bij de naam gelegd. Zo’n mooi gebaar!

new york

De rest van de middag deden we rustig aan en liepen we door de straten van de stad. Dat is misschien nog wel het allerleukste aan New York! In iedere straat valt wel ‘iets’ te zien. ‘s Avonds gingen we een hapje eten in Chinatown. We kregen zo veel eten, dat we propvol zaten. Je kunt in Chinatown echt supergoed eten, voor weinig geld. Aanrader dus!

Zondag komt de laatste diary van New York op mijn blog. Ook kreeg ik de vraag of ik nog een artikel wil maken met mijn aanraders ‘waar je lekker kunt eten in New York’. Daar ga ik ook nog zeker een artikel over schrijven.6 Reacties

 1. 10 januari 2019 / 07:05

  Wat een fijne dag. Jullie hebben echt veel gezien en gedaan. New York staat ook op mijn lijstje van nog te bezoeken steden 🙂

  • Marloes
   Auteur
   12 januari 2019 / 17:06

   Dat was het zeker! We hebben inderdaad veel gezien. Absoluut de moeite waard om te bezoeken!

 2. 10 januari 2019 / 22:21

  haha heel herkenbaar, mijn vriend wil namelijk ook 0,0 te maken hebben met social media! Maar soms kan en mag ik wel een foto plaatsen haha, wat tof zeg en je outfits zien er ook heel leuk uit!

  • Marloes
   Auteur
   12 januari 2019 / 17:06

   Haha ik denk dat het bij veel stellen zo is! Ik vind het op zich ook geen probleem hoor. Is natuurlijk ieder zijn eigen keuze. Super lief, dankjewel!

 3. 11 januari 2019 / 10:19

  Oh wat genieten zeg! Prachtige foto’s, jullie hebben zo te zien echt genoten!

  • Marloes
   Auteur
   11 januari 2019 / 10:40

   Dankjewel Kelly <3! Ja het was echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: