New In: Softbox


Yeah, I finally did it! Ik heb een softbox gekocht. Ik wilde dit al een langere tijd, omdat ik het erg vervelend vind om continue afhankelijk te zijn van het licht met foto’s maken voor mijn blog. Nu het winter is en ‘s avonds al vroeg donker, ben ik van het weekend afhankelijk om mijn foto’s te maken. Omdat ik door de weeks fulltime aan het werk ben. Als je dan ook nog eens een weekend hebt met veel regen, en donker licht kun je natuurlijk niet veel. Toen ik deze softbox voorbij zag komen op de blog van Danielle wist ik het zeker. I NEED THIS!

Ik moet nog even uitvogelen hoe ik de softbox het beste kan positioneren voor de foto, maar dat gaat vast goedkomen. Ik heb hem nu nog niet overdag kunnen uitproberen, maar daar ga ik van het weekend mee aan de slag. Ik heb een aantal testfoto’s gemaakt, zodat jullie het verschil een beetje kunnen zien. Alledrie de foto’s zijn gemaakt om 22.00 uur ‘s avonds.


Als je de softbox overdag gebruikt heb je geen flits nodig. Voor ‘s avonds is het toch beter om wel een flits te gebruiken, voor een mooiere lichte foto. Bij de eerste foto zie je dat het licht mooi zacht verdeeld is. Je kunt echt door de fles heen kijken, en de foto is mooi helder.

Op de tweede foto heb ik geen flits gebruikt, maar wel de softbox. De softbox staat ingesteld net zoals op de eerste foto, bovenaan het artikel. De foto is te donker. Misschien als ik de softbox een stuk lager instel, en dichter bij het product dat de foto dan wel een stuk lichter is.

Op de laatste foto heb ik alleen de flits van de camera gebruikt. Op deze foto kun je niet helemaal door de fles heen kijken, net zoals op de eerste foto. Ook zie je de flits best ‘hard’ terug in de fles.

Ik ben in ieder geval erg blij met deze aankoop. En ik denk dat het een hele verbetering zal zijn voor mijn foto’s, die ik soms nog wat aan de donkere kant vind. Ook voor mijn filmpjes wil ik de softbox gaan gebruiken. Ik heb hem ook al gebruikt bij mijn make-up tutorial van Selena Gomez. Die kun je hier terugkijken.

De softbox kost โ‚ฌ43,99, en kun je kopen op de website van VidaXL.

liefsmarloes

lank

33 Reacties

 1. 9 januari 2014 / 06:39

  Leuk dat je het verschil laat zien met de foto’s!

 2. 9 januari 2014 / 08:11

  Grappig, mijn oog heb ik precies op deze laten vallen! Staat toevallig ook open hier in mijn tabblad ๐Ÿ™‚ Ik ben al tijden aan het surfen op internet naar een goedkope variant ๐Ÿ™‚ Maar wat ik me afvroeg; heb je wel voldoende aan 1 softbox? Vooral met filmen kan ik me voorstellen dat je er twee nodig hebt om vreemde schaduwvorming te voorkomen. Heb je daar geen last van?

  • Marloes
   Auteur
   9 januari 2014 / 21:53

   Wat toevallig! Ze zijn erg fijn! Voor productfoto’s is 1 softbox genoeg. Maar met filmpjes merk ik wel dat je inderdaad moet uitkijken voor schaduwen. Ik ga er zoiezo nog eentje bij bestellen. Maar ik had er eerst รฉรฉn besteld om uit te proberen.

 3. 9 januari 2014 / 08:24

  Oh wauw, erg goede aankoop! Ik ben het ook wat beu dat het altijd donker is als ik ‘s avonds van het werk thuiskom en nog foto’s moet maken!

 4. 9 januari 2014 / 08:27

  Leuke aankoop! Ik haat het als ik geen foto’s kan nemen, doordat het donker of bewolkt weer is!
  Eefje

 5. 9 januari 2014 / 09:02

  Wat super fijn dat je er een artikel van hebt gemaakt. Ik zat nl ook al een tijdje te twijfelen of ik deze zou kopen. Ik heb nu zo’n ouderwetse paraplu, maar voor filmpjes etc is dat niet voldoende. Thanx Marloes!

 6. 9 januari 2014 / 10:08

  Ik wil ook dolgraag een softbox en een mooie studioset. Dit ga ik pas aanschaffen wanneer ik op mijzelf woon ๐Ÿ™‚

 7. 9 januari 2014 / 10:36

  Wow dit is echt SUPER handig! Ik ben ook nog op zoek naar een softbox voor donkere dagen, echt heel erg bedankt voor deze tip. Ik moet er echt eentje aanschaffen en deze komt zeker in aanmerking:)

 8. 9 januari 2014 / 11:21

  Wat een mooie aankoop, indd erg handig als je overdag geen tijd hebt om foto’s te maken.

 9. 9 januari 2014 / 14:38

  heb er ook een gekocht en oh ik kan er echt niet meer zonder mee helemaal met het belachelijk slechte weer van Nederland haha

 10. 9 januari 2014 / 15:23

  Zelf kan ik echt niet meer zonder mijn lampen!

 11. 9 januari 2014 / 16:52

  Een softbox staat ook nog op mijn lijstje. Ik ga er zeker even naar kijken!

 12. 9 januari 2014 / 17:05

  Wat super handig zeg! Het lijkt me ook echt een uitkomst een softbox. Wie weet koop ik er ooit ook wel een ๐Ÿ˜€ Veel plezier ermee!

 13. 9 januari 2014 / 19:43

  Ooit wil ik ook nog zo’n softbox kopen. Ziet er mooi uit!

 14. 9 januari 2014 / 22:43

  Wow gaaf! niet duur en het verschil is echt aanzienlijk!!

 15. 10 januari 2014 / 11:18

  Ik dacht dat softboxen altijd heel erg prijzig waren, maar dat valt reuze mee. Een goede aanschaf lijkt me ๐Ÿ™‚

 16. 10 januari 2014 / 16:39

  Dit lijkt me super handig! Ik irriteer me de laatste tijd ook erg aan het licht in huis. Of beter gezegd: geen licht ๐Ÿ™‚

 17. 10 januari 2014 / 19:06

  Handig! De foto’s worden er vaak een stuk mooier op!

 18. 10 januari 2014 / 23:34

  goede keus, de fotos zien er veel beter uit zo! ik heb een ringlamp gekocht en ben daar ook heel blij mee met dit weer.

 19. 11 januari 2014 / 03:49

  Goede keus! Ik heb sinds 2 weken ook belichting, en ik zou nu al niet meer zonder kunnen!

 20. 11 januari 2014 / 12:54

  Wat ontzettend handig! Worden mooiere foto’s zo:)

  xx Laura

 21. 13 januari 2014 / 22:39

  Ik ben er ook over aan het denken om dit te kopen, maar ik ga eerst sparen voor een betere camera. Leuk artikel!

 22. 15 januari 2014 / 09:41

  Ah gelukkig maar dat je er blij mee bent! Ik gebruik hem nu echt elke keer. Vooral met filmpjes vind ik hem heel mooi. Ik denk ook dat twee softboxen fijner zijn, maar voor nu doe ik het met 1. Ook prima. Ik merk alleen wel dat het echt een hulpmiddel is. Als het pikdonker is in de kamer, dan krijg je alsnog harde schaduw. Als je nog daglicht erbij hebt dan word de foto echt heel mooi met de softbox erbij! ๐Ÿ™‚

  • Marloes
   Auteur
   15 januari 2014 / 22:55

   Ja daar heb je gelijk in. ‘S avonds blijf je een beetje schaduwen houden. Overdag met de softbox kun je de mooiste foto’s maken! Thanx nog voor jou tips meid! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: