Mijn favoriete planten in huis

Mijn favoriete planten in huis

Mijn favoriete planten in huis

Kamerplanten zijn een ideale aanvulling op je interieur. Planten worden al ontzettend lang gebruikt om meer sfeer te creëren in een bepaalde ruimte. Door gebruik te maken van kamerplanten in het interieur zorg je ervoor dat er een huiselijke en gezonde omgeving ontstaat. Zelf ben ik dol op planten en heb ik er drie in huis staan. Een mooie Musa (ook wel bekend als bananenplant) in de woonkamer en een Monstera in de slaapkamer en hal.

Mijn favoriete planten in huis Een kamer zonder planten is eigenlijk een kamer zonder sfeer! Een mooie groene plant fleurt een kamer binnen no-time op. Zelf ben ik altijd al groot liefhebber geweest van de bananenplant. Daarom heb ik gekozen voor een mooie plant, die niet al te groot is en die in deze mooie rieten mand past. Ik vind de bananenplant zo mooi staan in dit hoekje in de woonkamer.

Mijn favoriete planten in huis
Als er in dit hoekje van de woonkamer geen plant had gestaan, was het naar mij idee een beetje te kaal geweest. Ik heb een hele rustige, witte basis. Sfeer moet ik dus zelf creëren d.m.v. accessoires en kamerplanten. Met de bananenplant haal je echt de tropen in huis. Zo leuk! De Bananenplant moet op een lekker warm plekje in huis staan. Het liefst niet kouder dan 12 graden en de aarde moet ook altijd vochtig blijven. Ik geef deze plant meestal zo’n 1-2x in de week water.

Mijn favoriete planten in huis
De hal van het appartement is vrij groot en licht. De muren zijn wit en daarom heb ik gekozen om een bakkerskast tegen de muur aan te zetten. Om deze ruimte om te fleuren heb ik ook gekozen om hier een mooie plant te zetten. De Monstera plant is ook zo leuk! De bladeren van deze plant hebben gaten. De leuke zak waar de plant in staat komt ook van Ikea. De Monstera past hier precies in, echt perfect! Monstera bladeren kun je trouwens ook gewoon los kopen. Leuk om één groot blad in een vaas te zetten. Ook in de slaapkamer staat deze mooie Monstera plant. Nog een groot voordeel van planten, is dat ze een luchtzuiverende werking hebben. Dit vind ik zelf wel erg prettig! Zeker op de slaapkamer is dit een must.

De bananenplant is o.a. verkrijgbaar bij ‘het beste van de kweker‘. De plant wordt binnen 2-4 dagen helemaal netjes verpakt thuisbezorgd.

Heb jij kamerplanten in huis? En wat is jouw favoriete plant? 

4 Reacties

  1. 25 april 2018 / 06:29

    Ik hou ook zo van de Monstera plant! Ik moet nog wat nieuwe planten kopen voor in huis. De manden waarin jouw planten staan vind ik erg leuk!

  2. 25 april 2018 / 10:31

    Oh wat een leukerd zeg! Ik heb wel een pannekoekenplant maar een bananenplant nog niet, zou bij mij ook super leuk staan in huis!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: