Mijn ervaring met Floaten bij Floathouse Breda

Hi allemaal! Inmiddels heb ik al heel wat privé berichten ontvangen over mijn ervaring met floaten. Ik had laatst op mijn Instagram stories het één en ander gedeeld toen ik ging floaten, en na twee keer floaten kan ik mijn ervaring dan eindelijk met jullie delen. Wat is floaten, wat doet het met je en waarom is floaten nu zo fijn? Vandaag laat ik het je weten in deze blog. Ben je nieuwsgierig of floaten iets voor jouw is? Lees dan snel verder!

De laatste tijd hoorde ik steeds vaker over floaten. Ook was ik al vaak langs Floathouse in de binnenstad van Breda gelopen, maar nog nooit eerder had ik floaten uitgeprobeerd. Tot nu!

De afgelopen maand ben ik twee keer gaan floaten om het eens uit te proberen. Zelf ben ik een bezig bijtje die altijd druk in de weer is. Tijd voor mijzelf neem ik nauwelijks en echt ‘rust’ nemen vind ik ook een lastig dingetje. Tegenwoordig zijn mensen allemaal erg druk. Hoe vaak hoor je tegenwoordig niet dat mensen een burn out krijgen. Dat is niet zo gek! Wij krijgen ook zoveel prikkels van buitenaf en ‘moeten’ veel van ons zelf! Helemaal met de komst van de smartphones zijn we continue in de weer met onze telefoons. Hierdoor zijn de hersenen eigenlijk continue bezig om al die prikkels te verwerken.

Wat is floaten?
Floaten is gewichtloos drijven op een laag zeer zout water. Het speciale Epsom-zout simuleert het effect van de Dode zee. Het zout is rijk aan magnesium, een mineraal met een zeer geneeskrachtige werking. Door het directe contact met de huid wordt het gemakkelijk opgenomen in het lichaam.Je drijft in een speciaal ontworpen cabine die prikkels van buitenaf volledig uitsluit. Het water wordt verwarmd tot lichaamstemperatuur en je lichaam ervaart totaal geen zwaartekracht. De grenzen tussen lichaam en water vervagen. Je ervaart hierbij één en al rust!

Een float sessie duurt bij Floathouse 60 minuten. Dit lijkt erg lang maar stiekem vliegt de tijd voorbij. Je komt binnen in een fijne, warme ruimte met een douche cabine en de float cabine. Ook ligt er een handdoek klaar en oordopjes. Voordat je begint met floaten spring je eerst onder de douche en daarna kun je heerlijk gaan ontspannen. De float cabine kun je volledig afsluiten. Met de oren lig je onder water en kun je genieten van rustgevende muziek. Deze muziek kun je ook uitzetten, net zoals de cabine verlichting.

Wat zijn de positieve effecten van floaten?
Floaten is enorm goed voor je lichaam en geest. Maar wat zijn de positieve effecten?
– Floaten vermindert stress
– Vermindert symptomen van depressie en angst
– Zorgt voor een zeer diepe ontspanning van lichaam en geest
– Bevordert de afname van pijn (zoals: spierpijn, artritis, migraine, reuma)
– Bevordert de nachtrust
– Versterkt het immuunsysteem
– 
Het concentratievermogen wordt verhoogd

Mijn ervaring met floaten
Mijn eerste float sessie was rond half één, midden op de dag. Ik was de hele dag al druk bezig en stiekem ook erg moe. Hierdoor kwam ik al vrij snel in mijn float. Erg prettig! Ik merkte dat ik super goed kon ontspannen en redelijk snel mijn gedachten los kon laten. Ik had wel verwacht dat ik makkelijk in slaap zou vallen maar dit was niet het geval. De ervaring was heel bijzonder en fijn. Het enige wat ik hoorde was mijn eigen ademhaling. Bizar! Na de float sessie was ik wat licht in mijn hoofd en mijn lichaam voelde zo licht als een veertje. De rug- en nekklachten die ik normaal altijd heb, voelde ik ook even niet. Wat een verademing! Ik dronk nog even een glaasje water en ging daarna richting huis. Ik was vooral moe, dus heb er aan toegegeven en ben een paar uur gaan slapen.

De tweede float sessie plande ik een week later,  ‘s avonds om 8 uur. Dit tijdstip vond ik zelf een stuk prettiger! Ik kwam dit keer ook weer snel in mijn float en viel nu wel in slaap. Ook deed ik het licht van de cabine uit waardoor de ruimte pikkedonker was. De temperatuur van het water is zo fijn! Dit keer ging de tijd helemaal snel voorbij. Thuis kon ik gelijk naar bed om te slapen en had ik veel meer effect van het floaten. Ik sliep die nacht echt onwijs goed! Ook de pijntjes in mijn nek en rug bleven zeker 1,5 week weg. Zelf merk ik dat ik meer ontspannen ben en mijzelf meer rust kan geven.

Floaten is een zeer bijzondere ervaring die eigenlijk iedereen zelf zou moeten ondergaan. Het heeft zoveel positieve effecten en hierdoor word je even helemaal één met jezelf. Zelf wil ik zeker 1x in de 2-3 maanden blijven floaten. Mocht je meer informatie willen over het floaten, dan kun je even een kijkje nemen op de website van Floathouse Breda. 

 

8 Reacties

 1. 17 februari 2018 / 07:59

  Dit klinkt heel erg goed en zou ook echt iets voor mij zijn.

 2. 17 februari 2018 / 18:12

  Leuk om te lezen hoe je het uiteindelijk ervaren hebt! Wat een uitvinding dat Floaten!

 3. 20 februari 2018 / 18:39

  Floaten lijkt me wel fijn, maar in die cabine zou ik denk ik een beetje claustrofobie krijgen.

  • Marloes
   Auteur
   22 februari 2018 / 22:49

   Hi Lieke, dit dacht ik van tevoren ook. Je kunt er ook voor kiezen om de cabine open te laten staan. Uiteindelijk heb ik hem zelf toch gesloten en het viel me 100% mee!

 4. Lia
  9 juli 2018 / 09:18

  Een hele fijne ervaring heb genoten en ga zeker terug

  • Marloes
   Auteur
   9 juli 2018 / 10:37

   Wat goed om te horen! Fijn dat het je zo goed bevallen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: