Microneedling behandeling voor huidverjonging

Microneedling behandeling voor huidverjonging

Vorige week had ik een afspraak bij Huidzorg073 voor mijn eerste Microneedling behandeling voor huidverjonging. Thuis gebruik ik weleens een skinroller maar deze behandeling gaat er toch wel even iets anders aan toe. Vandaag vertel ik je meer over de Microneedling behandeling met een Dermica pen.

Wat is een Microneedling behandeling?

Een Microneedling behandeling met de Dermica pen kan worden ingezet als je last hebt van fijne lijntjes, littekens en zonbeschadiging. Je huid word bij deze behandeling eigenlijk verwondt om het herstelproces te activeren. Schrik niet van de foto’s, dit hoort er namelijk allemaal bij. De Dermica pen bevat zo’n 11 vibrerende naaldjes die kleine minuscule kanaaltjes in de huid maken. Deze naaldjes komen veel dieper in mijn huid dan de naaldjes van een skinroller die je thuis kunt gebruiken. Na de behandeling zijn er bloedinkjes zichtbaar op de huid.

Doordat het bindweefsel in de huid wordt geprikkeld tijdens de behandeling, maakt de huid nieuw collageen en elastine aan. Collageen en elastine zorgen voor een strakkere huid. De aanmaak van collageen neemt vanaf je 25e levensjaar af. Het resultaat na de behandeling met de Dermica Pen is een strakkere en stevigere huid.

Over de behandeling

De behandeling kan wel wat gevoelig zijn. Je huid wordt natuurlijk beschadigd, dus dit is ook niet zo gek. Na de behandeling voelt mijn huid strak aan en heb ik het gevoel alsof ik flink verbrand ben.

Bovenstaande foto is gemaakt na de behandeling. Mijn huid was tomatenrood van kleur. Het is belangrijk om zon te vermijden de eerste vier weken voor- en na de behandeling. Insmeren met een SPF30+ is dus een must! Ook heb ik de eerste twee dagen na de behandeling geen make-up gedragen.

Na twee dagen begon mijn huid te vervellen op mijn kin, neus en mijn wangen. Daarna merkte ik echt wel verschil aan mijn huid. Het voelt inderdaad wat strakker aan als voorheen. Ook ziet mijn huid er egaler uit. Na een week is mijn gezicht volledig ‘genezen’.

Heb jij weleens een Microneedling behandeling laten doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: