Maak je huis gezelliger met deze tips

huis gezelliger met deze tips

Maak je huis gezelliger met deze tips

Je kunt je huis op veel manieren gezelliger maken. Zo kun je een ruimte leuk inrichten met mooie woonaccessoires, plaids, posters, bloemen, planten en andere tierelantijntjes. Zorg er alleen voor dat je huis niet te ‘vol’ komt te staan en dat je het ruimtelijk houdt. Dit geeft namelijk veel meer rust!

Waar je een huis ook een stuk gezelliger mee maakt is de juiste raamdecoratie. Dit is misschien wel één van de belangrijkste dingen bij het inrichten van een huis. Bij alledrie mijn woningen heb ik hier het langste mee gewacht. Wat komt er voor het raam en welke kleur kies ik? Je wilt dat het past bij je meubels en woonstijl. Een lastige keuze en daarbij komt ook kijken, dat raamdecoratie vaak duur is!

Houten jaloezieën

Zelf ben ik gek op houten jaloezieën. Ik vind het zo ontzettend mooi en sfeervol staan! Wanneer ik aan het wandelen ben vind ik het leuk om te zien wat mensen voor hun raam hebben hangen. Hier let ik dan ook echt ‘altijd’ op, haha! Wat ik zelf belangrijk vind aan raamdecoratie is dat er nog genoeg licht naar binnenkomt.

huis gezelliger met deze tips

Woonkamer inrichten

Je woonkamer is de belangrijkste ruimte in huis. Hier breng je ook het meeste tijd in door. Je gaat eerst kijken welke woonstijl het beste bij jouw past, voordat je begint met de woonkamer inrichten. Dit kan een industriële, landelijke of Scandinavische woonstijl zijn. Zelf vind ik alledrie de woonstijlen mooi en heb ik een mix van Scandinavisch en industrieel in huis.

In mijn vorige huis (bovenste foto) had ik in de woonkamer witte houten jaloezieën voor het raam hangen en aan de achterkant van de woning inbetween gordijnen. Dit vond ik echt heel mooi!

In mijn huidige appartement heb ik gekozen voor goedkope raamdecoratie van Ikea en Jysk. Niet bepaald mijn eerste keuze maar na de verbouwing was mijn budget gewoon op! Hierbij is het nadeel dat je alles zelf op maat moet maken. Niet handig! Jammer genoeg had ik toen Veneta.com nog niet ontdekt. Veneta.com is namelijk een webshop met aantrekkelijke prijzen, die raamdecoratie op maatwerk leveren. Zij houden de prijzen laag omdat ze geen dure winkelpanden hoeven te huren. Ze komen gratis opmeten aan huis, zodat je zeker weet dat het past. Maatwerk is in een huis wel gewenst, de raamdecoratie past namelijk perfect op het raam en je hebt minimaal last van kieren. 

Wij hebben toevallig afgelopen week een bod gedaan op een leuke woning en ik ben zo benieuwd of de verkopers akkoord gaan! Tot nu toe hebben we nog niets gehoord, dus ik wacht in spanning af! Mochten wij het worden, dan ga ik ook zeker mijn raamdecoratie bij Veneta.com bestellen. Ik zou dan ook weer gaan voor houten jaloezieën in de woonkamer en mooie gordijnen in bv. een oudroze kleur als sfeergordijnen.

Zijn jullie al bekend met de webshop van Veneta.com? En hoe maak jij je huis gezellig?

Share:

3 Reacties

 1. 26 januari 2019 / 11:15

  Ah, hopelijk gaan de verkopers akkoord met het bod! Zo leuk om dan je nieuwe huisje helemaal in te gaan richten. Ik heb bij mijn huidige huis ook niet te gek gedaan met de raambekleding. Alleen bij HEMA gordijnen op maat gekocht, maar dit is ook helemaal prima voor nu.

  • Marloes
   Auteur
   27 januari 2019 / 17:32

   Hi Sanne! Ik hoop het ook inderdaad! Ja, daar heb ik nu alweer zin in. Hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: