Kruidvat Body Butters

kruidvat body butters

Kruidvat Body Butters

Sinds half augustus liggen de nieuwe body butters van Kruidvat in de winkels. Verras je geurzintuigen door de vier nieuwe geursensaties: honey & cacaobutter, blueberry & lychee, coconut & sheabutter en olive & macademia. Vandaag review ik twee van de vier body butters in de geuren: honey cacaobutter en coconut sheabutter.

kruidvat body butters

Verpakking

De body butters zitten verpakt in een grote ronde pot met draai deksel. Beide hebben een inhoud van 200ml. Wat aardig wat is voor een body butter. Nu de herfst er langzaam weer aankomt is het extra belangrijk dat we onze huid goed blijven verzorgen. De intensieve verzorgende body crèmes van Kruidvat laten je droge of vochtarme huid in no-time weer zacht en soepel aanvoelen. De rijke en romige body butter voelt niet vet aan en wordt makkelijk door de huid opgenomen.

kruidvat body butters

Coconut Sheabutter Body Butter

Coconut sheabutter heeft een sterke, overheersende kokos geur. De geur doet me denken aan het alcoholische drankje ‘Malibu’. Wat betreft geur is dit niet mijn favoriet van de twee. Als de kokos geur wat minder aanwezig was geweest, had ik de geur een stuk prettiger gevonden.

kruidvatbodybutter5
Even een snelle blik werpen op de ingrediëntenlijst. Bovenaan de lijst zie je minerale olie staan. Mocht je dit ingrediënt vermijden dan kun je de body butters skippen. Verder zit er vette alcohol in, siliconen, sheabutter, kokosolie en parfum. Geen ingrediëntenlijst waar mijn beauty hartje sneller van gaat kloppen. Maar hee, dat kun je ook niet echt verwachten voor het budget prijsje van €2,49.

kruidvatbodybutter6

Honey Cacaobutter Body Butter

Dan mijn favoriet van de twee. De honey cacao body butter heeft een heerlijke zoete geur door de honing.  Ik ben dol op zoete geuren bij body butters of lotions. Na het insmeren van je huid blijft er een heerlijke subtiele honing geur achter. De cacao vind ik lastig om te ruiken, en herken ik ook niet echt in de body butter terug.

kruidvatbodybutter7
Bovenaan de ingrediëntenlijst staat ook weer als eerste ingrediënt minerale olie. Verder zitten er ook siliconen, shea boter, cacao boter, honing en parfum in. Ik had liever gezien dat er in de body butters nog iets meer verzorgende oliën zaten. Dat is iets wat mijn huid zeker nodig heeft na het douchen.

kruidvatbodybutter8

kruidvatbodybutter10
De structuur van de body butters zijn lekker vol, rijk en stevig. Dit merk je ook met het uitsmeren op de huid. Je pakt al snel teveel product. De body butters voelen beide fijn aan op de huid, en trekken vrij snel in. Zoals Kruidvat belooft voelen de body butters niet vet aan en daar ben ik het helemaal mee eens!

Conclusie

Ik vind de nieuwe Kruidvat body butters fijn om te gebruiken. Ze zijn lekker vol en rijk van structuur en verzorgen mijn huid goed. Na gebruik van de body butter voelt mijn huid lekker zacht en verzorgend aan. Mijn favoriet is de honey cacaobutter. Deze butter heeft een heerlijke zoete geur. De combinatie coconut sheabutter is niet echt mijn ding, maar dit komt vooral door de kokos. Want sheabutter vind ik heerlijk. Dit is ook één van mijn favorieten geuren van The Body Shop. Voor een prijsje van €2,49 kun je deze body butters niet laten liggen. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar de overige twee geuren. Het enige minpuntje vind ik de ingrediëntenlijst. Ik had liever gezien dat er nog wat meer verzorgende oliën in de butters had gezeten.

De nieuwe Kruidvat Body Butters liggen nu in de winkel en kosten €2,49 per stuk.

Welke geur spreekt jullie het meest aan?

liefsmarloes

lank

45 Reacties

 1. 1 september 2014 / 06:44

  Vooral de coconut lijkt mij erg lekker om te gebruiken x

 2. 1 september 2014 / 07:17

  Ik ben heel benieuwd geworden naar die met honing!

 3. 1 september 2014 / 07:23

  Mhh, vooral de laatste lijkt me heel lekker, ik hou namelijk niet zo van kokosgeur 😉 wel jammer dat ze zoveel minerale olie bevatten, ik had ook liever wat meer sheaboter gezien!

 4. 1 september 2014 / 07:31

  Klinkt niet verkeerd, al hadden de ingrediënten iets beter gekkinnen inderdaad vooral de honey lijkt me lekker!

 5. 1 september 2014 / 07:38

  oooh deze moet ik echt hebben! Ik ben echt verslaafd aan bodybutters, en de geuren klinken zo heerlijk!
  liefs, Tessa

 6. 1 september 2014 / 07:43

  Ik heb ze bij de Kruidvat zien liggen, maar niet meegenomen. Ik vond de ingrediënten erg tegenvallen.

 7. 1 september 2014 / 08:05

  Hmm, beiden zijn het niet echt geuren waar ik van houd!

 8. 1 september 2014 / 08:08

  Wat fijn dat ze zo goed bevallen! Ik heb ze ook en ga ze vandaag voor het eerst gebruiken, dus ik ben ben benieuwd :).

 9. 1 september 2014 / 08:12

  Oelalaaa wat een toppers, sounds good en dat voor een fijne prijs! Te gek 😀

 10. 1 september 2014 / 08:20

  De honey cacoabutter lijkt me erg fijn! Ik gebruik eigenlijk zelden body butters, omdat die niet snel genoeg in m’n huid trekken. Voor dagelijks gebruik neem ik liever een vloeibaardere versie 🙂

  X Sara

 11. 1 september 2014 / 08:54

  Het lijken me fijne bodybutters, zeker nu mijn huid wat droger is als normaal.

 12. 1 september 2014 / 08:55

  Grappig, ik vind die geur van coconut/shea dus absoluut niet kokosachtig. Ik heb een bodybutter van de Tuinen in honing liggen en daar ruikt ‘ie naar. Ik zal wel biased zijn 🙂 Maar ik vind ze heel fijn!

 13. 1 september 2014 / 09:13

  Alhoewel ik de ingrediënten vind tegenvallen, wil ik ze voor die prijs zeer zeker uitproberen.

 14. 1 september 2014 / 09:15

  Klinkt wel goed! Alleen de ingrediëntenlijst is inderdaad wat minder.. Ik koop er dan liever een bij TBS denk ik. 😉

 15. 1 september 2014 / 09:25

  De Olive & Macadamia versie heb ik van deze Body Butters. Die vind ik ook erg fijn en de geur is heerlijk en perfect voor de aankomende herfst en winter

 16. 1 september 2014 / 09:46

  Ik ben gek op bodybutters! Deze van kruidvat eigen merk kende ik nog niet. Die ga ik maar is halen als ze bij mij op zijn. Ik ben zelf erg benieuwd naar de honing variant.

 17. 1 september 2014 / 09:58

  Oeh lekker, deze kende ik nog niet! Ik denk dat ik ook voor de honey veriant ga

 18. 1 september 2014 / 10:17

  Inderdaad jammer van de ingrediënten, verder klinken ze prima!

 19. 1 september 2014 / 10:29

  Beetje jammer wel van de ingrediënten maar ach, inderdaad voor die prijs 🙂 de kokos lijkt me ook wat te overheersend ik hoef niet naar een cocktail te ruiken haha maar die andere lijkt me heerlijk!

 20. 1 september 2014 / 13:05

  Ze klinken echt heel erg lekker en goed, ik wil er sowieso snel eens aan ruiken!

 21. 1 september 2014 / 13:47

  Ze klinken ondanks de ingredienten toch lekker. Ik heb nog zoveel TBS body butters dat ik ze voor nu in de winkel laat liggen.

 22. 1 september 2014 / 15:08

  Klinkt erg goed en ik hou wel van body butters!

 23. 1 september 2014 / 16:44

  De kruidvat heeft nog tot 7 september een 2+2 gratis actie op deze bodybutters!!!! €5,- voor alle vier de bodybutters is nog beter toch? 😉

 24. 1 september 2014 / 17:46

  Ze klinken wel fijn, voor de prijs die je maar betaald!

 25. 1 september 2014 / 18:14

  Super fijne review, ik vind ze er inderdaad goed uitzien!

 26. 1 september 2014 / 18:30

  Ze klinken best goed! De Coconut Sheabutter variant lijkt me erg lekker!

 27. 1 september 2014 / 20:40

  Ik heb nu al meerdere reviews van deze producten gezien en moet zeggen dat ik erg nieuwsgierig ben! Ik ben ook erg fan van sheabutter, ben benieuwd hoe ik de combi met kokos vind. Gelukkig hebben ze fijne prijsjes, ik ga ze zeker proberen.

 28. 2 september 2014 / 00:27

  Fijne review! Ik ben erg benieuwd geworden en denk dat ik me er ook eentje ga aanschaffen 🙂

 29. 2 september 2014 / 01:35

  Ik was al een groot fan van de kruitvat body butters! Coconut Sheabutter laat mijn hartje sneller kloppen, die ga ik binnenkort maar eens even aanschaffen! Fijne review!

 30. 2 september 2014 / 17:32

  Ik ben verrast, wil die met honing wel gaan proberen! Kijken of hij aan Honeymania tips van TBS 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: