Keune Silver Reflex Shampoo & Conditioner

keune1

Keune Silver Reflex Shampoo & Conditioner

Om mijn geverfde blonde lokken mooi assig van kleur te houden, gaan er bij mij heel wat flessen zilvershampoo doorheen. Ik was mijn haar altijd twee keer in de week met een zilvershampoo, en aangezien ik een warme ondertoon van mijn eigen heb, vraagt dat aardig wat tijd en geduld. De Keune Design Silver Reflex-lijn biedt alles wat je nodig hebt om die prachtige koele
blondtinten te behouden. Deze lijn is nu uitgebreid met de gloednieuwe Silver Reflex
Conditioner, speciaal ontwikkeld voor platina-, zilver-, wit- en asblonde lokken die wat
extra liefde kunnen gebruiken. Ik heb de shampoo en conditioner uit de Silver Reflex lijn de afgelopen weken getest!

keune2

Keune Design Silver Reflex Shampoo, 250 ml €13,00

De Keune Silver Reflex lijn heeft een strak en sjiek uiterlijk. De flacons hebben een mooi design. De zwarte flacons waren lastig om mooi te fotograferen met daglichtlampen. Maar waarom zou je nu een zilvershampoo gebruiken? De violetpigmenten neutraliseren ongewenste gele tonen in het haar. Ideaal als jij je haar in een blonde tint hebt geverfd, en de gele waas uit het haar wilt hebben. Één wasbeurt met een zilvershampoo en voila: de gele waas is verdwenen!

keune5
De shampoo reinigt het haar grondig en verwijderd de gele tinten. Ik laat zilvershampoo altijd een kwartiertje goed intrekken om het mooi assig van tint te krijgen. De ingrediënten vind je op de achterkant van de fles. Zo bevat de shampoo SLS. Een vrij agressieve reiniger. Dit merk je goed, want de shampoo schuimt volop! Verder zitten er veel proteïnen in om het haar te versterken en verzorgende olien. Ik merk dat mijn haar na het wassen lekker zacht aanvoelt. Bij zilvershampoo’s die ik eerder heb uitgeprobeerd was dit niet het geval, en werd mijn haar juist droog en stug.

keune3

Keune Design Silver Reflex Conditioner, 200 ml €13,65

De nieuwe Silver Reflex conditioner is perfect om het haar extra te voeden. Ook deze bevat violetpigmenten die de blonde tint koel houden en het haar tegelijkertijd intens voeden. Aan de Keune Silver Reflex conditioner is vitamine B toegevoegd die zorgt voor een intensieve hydratatie. De voedende proteïnen versterken, verzachten en hydrateren het haar.

keune6
De ingrediënten van de conditioner zijn wat lastiger te lezen. Er zit o.a. vette alcohol in, proteïnen, Vitamine B en parfum die zorgt voor een heerlijke frisse geur. Alsof je rechtstreeks uit de kapsalon komt!

keune4
Links ze je de shampoo en rechts de conditioner. De shampoo is echt diep donkerpaars van kleur, en de conditioner een stuk lichter. Ook heeft de conditioner een dikkere substantie.

Conclusie
De nieuwe Silver Reflex shampoo en conditioner bevallen me erg goed. De producten laten mijn haar lekker zacht aanvoelen en voeden het haar intensief. Mijn haar is makkelijk doorkambaar, en mooi assig en koel van kleur. Soms is het nodig om zilvershampoo maar een paar minuutjes in te laten trekken, maar ik heb altijd wel een kwartiertje nodig eerdat de warme gele tonen uit mijn haar zijn verdwenen. Mijn favoriet is de zilvershampoo van Schwarzkopf omdat die de helft goedkoper is als deze. Maar de zilvershampoo van Keune geeft mijn haar toch wel wat meer verzorging. Daarbij vind ik de conditioner met violetpigmenten een fijne aanvulling en heerlijk werken voor mijn haar.

De Silver Reflex lijn van Keune is verkrijgbaar bij o.a. Haarshop, waar beide producten nu ook in de aanbieding zijn

Gebruik jij weleens een zilvershampoo?

 

12 Reacties

 1. Laura en Jaimy
  14 juni 2016 / 07:54

  Klinkt goed! Toch blijf ik bij de zilvershampoo van Ivy, zó paars dat je eigenlijk beter handschoenen kunt dragen tijdens het wassen haha.

 2. 14 juni 2016 / 08:29

  Klinkt goed! Het is dat ik nu donkerrood haar heb, anders was dit ideaal geweest voor een ombre kapsel wat ik voorheen had. Ik zit ook altijd met warme, blonde tinten en zou graag eens proberen wat het voor effect bij mij zou hebben.

 3. 14 juni 2016 / 08:56

  Ik heb al een hele tijd geen zilvershampoo meer nodig gehad maar nu kan mijn kleur wel weer een oppepper gebruiken. Mijn favoriet is de zilvershampoo van Guhl maar deze klinkt ook erg goed. Jammer van de SLS dus goed om te lezen dat je haren wel zacht en gevoed aanvoelen.

 4. 14 juni 2016 / 10:07

  Klinkt erg goed, ben benieuwd of dit ook werkt op natuurijk blond haar…

 5. 14 juni 2016 / 10:55

  ze klinken super nice, ik gebruik ook al een tijd een andere zilvershampoo van keune voor mijn silver coated highlights :3 deze lijn lijkt me ook wel wat!

 6. 14 juni 2016 / 21:13

  ik gebruik deze shampoo nu al een tijdje. super fijn product, maar verwacht geen wondermiddel. mijn haar is soms nog best geel en dan laat ik het 8 minuten intrekken.

 7. 22 juni 2016 / 21:02

  Wat een leuke substantie hebben beide producten! Fijn dat ze zo goed bevallen. Ik zoek zelf nog een goede duo voor mijn rode haar.

 8. 2 september 2016 / 21:37

  Hey! Je zei dat je je haar 2x per week wast met deze shampoo, maar gebruik je dan ook n og andere shampoo de rest van de week? Zoja, welke?

  • Marloes
   Auteur
   4 september 2016 / 18:46

   Klopt inderdaad, ik was mijn haar eerst met zilvershampoo, en daarna nog met een gewone shampoo. Eigenlijk dubbelop dus. Maar dit werkt voor mijn haar het fijnste! Ik gebruik dan een shampoo zonder SLS!

 9. Sharon
  13 maart 2017 / 10:28

  Hoi wij hebben de shampoo in onze lijn in de zaak. Wij laten hen vaak een half uur erin. Kan geen kwaad. Wel niet doen als het echt wit gebleekt is zonder toner. Dan kan hij namelijk een violet gloed achter laten. Maar ook dit was je na 2 x eruit.

  • Marloes
   Auteur
   14 maart 2017 / 23:19

   Bedankt voor de tip Sharon! Ik ga hem nog eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: