Je voorbereiden op een avondje stappen


Je voorbereiden op een avondje stappen

Iedereen heeft weleens zin om gezellig een avondje op stap te gaan. Met de juiste voorbereiding kan een avondje uit de perfecte manier zijn om de werkweek af te sluiten, en te ontsnappen aan alle drukte. Maar waar bestaat die voorbereiding uit?


Kleding
Een onmisbaar onderdeel van stappen is de juiste kleding kiezen en dragen. Natuurlijk moet je een comfortabele outfit kiezen, waarin jij je lekker voelt. Stel je voor dat je iets draagt wat niet lekker zit, of hakken aantrekt waar je eigenlijk niet op kunt lopen, en daardoor vroeger naar huis moet. Dat is natuurlijk super zonde! Ook is het belangrijk om een beetje trendy gekleed te zijn. Sommige clubs of discotheken hanteren zelfs een strenge dresscode. En waar anders dan in een club krijg je de kans om je nieuwe, hippe outfit te showen? Zorg dus voor de juiste balans tussen comfortabel en hip. Maar dat kan zeker lastig zijn!


Make-up
Net als mode ondergaat make-up ook constant trends en veranderingen. Check beauty blogs of tijdschriften wat momenteel in de mode is, en wat je beter kan laten. Ben je nog steeds onzeker, nodig dan je vrienden uit voor een pre-party. Tijdens die bijeenkomst helpen jullie elkaar met de finishing touch van je outfit en make-up, en drink je ondertussen alvast lekker een wijntje. Zo ga je zelfverzekerd de deur uit!


Geld
Een ding is zeker bij het uitgaan: je hebt geld nodig. Misschien moet je iets betalen om de club binnen te komen, en de drankjes zullen sowieso niet gratis zijn. Neem dus je pinpas mee, of kies voor cash. Pas bij cash wel op, want biljetten met een hoge waarde worden op veel plekken niet geaccepteerd. Discotheken zijn rumoerige plekken, en daardoor hoor je vaak niet hoeveel een drankje kost. Wat je kunt doen is berekenen wat het eerste rondje kostte. Zo weet je ook gelijk wat je de volgende rondjes kwijt zult zijn.

Ben je niet gewend aan nachtenlang doorhalen? Doe dan vooraf een powernap, zodat je fit genoeg bent om de hele nacht door te kunnen gaan. Als je druk bent met jezelf te preppen om een avondje stappen, en zelfs geen tijd hebt om eten te koken kun je eventueel eten thuis laten bezorgen door een bezorgservice zoals Deliveroo. Dat scheelt je zelf veel tijd en moeite, waardoor je later die avond des te meer kan dansen. En nog een voordeel: je hebt gelijk een goede ondergrond voor alle wijntjes en biertjes.

Gaan jullie nog op stap dit weekend? En hoe bereid jij je voor op een gezellig avondje stappen?

6 Reacties

 1. Marianne
  10 maart 2017 / 08:17

  Leuk artikel!
  Ik ga volgend weekend voor het eerst in en hele lange tijd weer eens stappen en natuurlijk is de voorbereiding erg belangrijk en net zo leuk met een vooruitzicht op een leuke en gezellige avond!

 2. 10 maart 2017 / 16:16

  Ik ga elk weekend op stap haha! Vaak gebeurd het spontaan en als het wel gepland is neem ik rustig 2 uur de tijd om me op mn gemak klaar te maken!

  • Marloes
   Auteur
   12 maart 2017 / 21:08

   Oeh gezellig! Stappen blijft leuk! Ja heerlijk is dat he? Lekker om je gemakje tutten!

 3. 10 maart 2017 / 17:01

  Erg leuk om te lezen! your looking good, fijn weekend ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: