Je keuken pimpen met een klein budget

Je keuken pimpen met een klein budget

Je keuken pimpen met een klein budget

Over smaak valt niet te twisten. Een keuken is net zo persoonlijk als de rest van de inrichting van een woning. Wanneer je op huizenjacht bent, zie je verschillende soorten keukens voorbij komen. De één nog lelijker als de ander. Zelf heb ik al heel wat woningen bezichtigd en ik kan dan ook erg afknappen op een keuken. Je kunt nog zo verliefd zijn op een huis, maar als de keuken je tegenstaat kan dit echt wel een dingetje zijn. Dit betekent gelukkig niet gelijk dat je een heel nieuwe keuken hoeft te kopen. Met deze handige tips kun je een paar duizend euro op een nieuwe keuken besparen! Lees snel verder!

Je keuken pimpen met een klein budget

Tegels

Vind je de tegels in de keuken niet mooi? Vervang dan een deel van de tegeltjes in de keuken of alleen de achterwand die vaak bij het fornuis geplaatst is. Dit kun je tegenwoordig doen met een handige muursticker. Deze stickers hebben ze zelfs in Portugese tegelstijl. Love it! Jullie weten inmiddels wel dat ik gek ben op Portugese tegels. Deze achterwand stickers verkopen ze o.a. bij meubelwinkel Emob.

Accessoires

Kleed je keuken aan met leuke accessoires. Ook zeker heel belangrijk bij het oppimpen van je keuken! Kies voor mooie wandplanken, waarop je leuke spulletjes kan zetten. Ik heb wandplanken gebruikt om potten op te zetten met o.a. havermout, noten, melen en granola. Ideaal! En het ziet er nog eens gezellig uit ook. Ook kun je kiezen voor een hippe lamp, houten snijplanken en een gezellig bloemetje in de keuken doet ook wonderen.

Je keuken pimpen met een klein budget

Keukenkastjes 

Vind je de keukenkastjes lelijk? Geen probleem! Deze kun je namelijk makkelijk zelf vervangen voor andere keukendeurtjes. Hiervoor heb je alleen de juiste maat nodig van de keukenkastjes. Vind je nieuwe keukenkastjes teveel gedoe, dan kun je ook kiezen voor een speciale folie of misschien spuit je de huidige kastjes liever in een andere kleur. Zo kun je die lelijke gele keuken omtoveren in een mooie witte keuken.

Handgrepen keukenkastjes

Wat je ook kunt doen is de handgrepen van de keukenkastjes vervangen. Hier heb je tegenwoordig zoveel leuke mogelijkheden voor. Een van mijn favoriete DIY’s hiervoor zijn de leren handgrepen. Deze kun je zelf maken van een oude leren riem maar ook bij IKEA verkopen ze deze toffe greepjes.


Wanneer je een recht keukenblok hebt en niet genoeg opslagruimte, kun je kiezen voor een losse kast. Handig om servies in te bewaren en het is ook erg praktisch. Zo hoef je niet gelijk te kiezen voor nog een nieuw keukenblok. Een losse kast is natuurlijk een stuk goedkoper! Zo steek je weer een paar honderd euro in je zak.


Heb je een muur in de keuken, waar je niet goed weet wat je ermee aan moet? Kies dan voor krijtbordverf! Hier kun je leuke tekeningen op maken of je lekkerste recepten op kwijt!

Wat zou jij graag aan je keuken willen veranderen? Of heb jij al de ideale droomkeuken?

2 Reacties

 1. 2 mei 2018 / 06:33

  Ik vind jouw keuken zo leuk. Ik zou op dit moment niets willen veranderen aan mijn keuken. Vorig jaar zijn wij verhuisd, hebben we een hoop verbouwd en een nieuwe keuken geplaatst. Tot voor kort hadden wij nog niks op de muren boven het werkblad en het fornuis zitten, simpelweg omdat ik niet wist wat ik wilde en ik wilde geen spijt krijgen van een snelle beslissing. Wij hebben daar nu groene tegels geplaatst en ik vind het echt zo mooi, dat ik nu niets wil veranderen :-).

  • Marloes
   Auteur
   4 mei 2018 / 23:11

   Ah dankjewel Femke! Ik ben er nog steeds ontzettend blij mee. Oh wat leuk zeg! Zal er vast ook erg mooi uit zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: