In the Picture #241 Parijs

in the picture

In the Picture #241 Parijs

Goedemorgen! Hoe was jullie weekend? Afgelopen week was alweer de tweede week van onze vakantie. Dinsdag vertrok ik voor drie dagen met mijn moeder naar Parijs. Dit was zo leuk! Parijs blijft gewoon een geweldige stad. Kijken jullie mee naar mijn week in foto’s?

Vorige week maandag ging ik nog even werken in de stad. Ik maakte o.a. een blog planning voor de maand augustus. Die kunnen jullie hier bekijken.

Dinsdagochtend stonden wij al om half 7 op het station in Rotterdam. Om 7 uur hadden we de Thalys naar Parijs. Echt zo fijn om binnen 2,5 uur in Parijs te staan!

Wij verbleven in een super leuk hotel om de hoek bij Arc de Triomf. Wat mij betreft de ideale locatie, we zaten namelijk overal dichtbij. Naast ons hotel zat ook nog een leuke bistro, love it.

Ook niet vervelend: naast ons hotel zat een bakkerij, met heerlijke broodjes!

Wij hadden een hotelkamer met balkon geboekt en dat was echt top. Het uitzicht was erg mooi en we konden Arc de Triomf zien vanaf ons balkon. Helaas hadden we de pech dat er een steiger voor stond, haha!

De eerste avond gingen we ‘s avonds naar Montmartre. Nu kon ik mooi mijn nieuwe camera uitproberen, die ik een dag eerder kocht. Het is de Canon Eos RP en ik ben er ontzettend blij mee!

Wat is dit toch een heerlijke wijk om doorheen te lopen. De steile trappen, mooie gebouwen en natuurlijk de Sacre Coeur.

Mijn moeder was benieuwd naar het roze huisje achter de wijk Montmartre. Uiteraard zijn we daar ook nog naartoe gelopen. Er was bijna niemand!

De tweede dag stonden we vroeg op om naar het Louvre te gaan. Ik wilde graag foto’s maken, zonder al te veel mensen erop. Dat is goed gelukt, want om half 8 waren er welgeteld 10 mensen.

Na de fotoshoot gingen we eerst een hapje eten bij Le Pain Quotidien. Hier kun je zo lekker ontbijten. Ik vertelde jullie er al eerder over in mijn Parijs aanraders.

Na ons ontbijt gingen we nog shoppen op de Champ Elysée. Het was namelijk erg fris en ik had alleen maar jurkjes bij. Bij Zara shopte ik deze leuke en luchtige broek en bij H&M een mooie top om erboven te dragen.

‘s Middags brachten we een bezoekje aan de grote moskee van Parijs. Dit was zo mooi, je waande jezelf even in Marrakech. Hier zal ik binnenkort nog wat meer over vertellen.

Daarna pakte we de metro richting Le Marais om een hapje te eten. Dit smaakte erg goed! Ook bestelde we beide een cocktail.

‘s Avonds gingen we nog richting de Notre Dame en de Eiffeltoren. De avond sloten we af met een lekker ijsje, yum!

De laatste dag deden we het iets rustiger aan. ‘s Ochtends gingen we nog even richting de Eiffeltoren om wat foto’s te maken. Donderdag was trouwens ook de warmste dag in Parijs.

Ik had de hele week al zin in pancakes en zocht een leuke hotspot uit om gezellig te lunchen. Via Tripadvisor kwam ik bij een hele leuke ontbijt/lunch plek in Le Marais uit. De pancakes waren heerlijk en de Norwegian eggs van mijn moeder ook, yum! Binnenkort zal ik alle fijne plekjes nog even delen met jullie.

‘s Avonds was het al weer tijd om naar huis te gaan. Back to kluslife!

Vrijdagochtend ging ik vol goede moed, aan de slag met het schuren van de houten balken, in de slaapkamer. In de balken zitten witte verfresten die er nauwelijks uit te schuren zijn. Hier ben ik maar liefst 7 uur mee bezig geweest, en nog niet alles is eruit. Sommige resten zitten zo diep erin, dat we besloten hebben om het zo te laten. Na het schuren heb ik een laag olie aangebracht om de lichte houten balk te matchen met de bruin/oranje houten balk. Dat is verassend goed gelukt!

Vandaag gaan we verder met verven en dan hopen we eind deze week boven te slapen.

Share:

8 Reacties

 1. 5 augustus 2019 / 07:09

  Wat een heerlijke week. Als ik naar Parijs ga dan weet ik wie ik om tips moet vragen ;-). Jeetje, wat een werk. Ik vind schuren echt een rotklusje, zeker als je er dan zo lang mee bezig bent haha. Succes met klussen!

  • Marloes
   Auteur
   7 augustus 2019 / 14:14

   Hihi, ja hoor! Ik heb er genoeg 🙂

 2. 5 augustus 2019 / 08:19

  Wat een heerlijke dagen heb je in Parijs beleefd. Het blijft ook echt mijn favoriete stad!

  • Marloes
   Auteur
   7 augustus 2019 / 14:14

   Zeker weten 🙂 X

 3. 5 augustus 2019 / 14:23

  Ohh, ik wil ook naar Parijs nu haha! Wat heerlijk dit. Succes weer met het klussen de aankomende tijd. 🙂

  • Marloes
   Auteur
   7 augustus 2019 / 14:12

   Snap ik ;-), dankjewel!

 4. 6 augustus 2019 / 10:33

  liefde voor parijs en je foto’s! en die stoeltjes, daar zijn ze in Frankrijk toch echt goed in

  • Marloes
   Auteur
   7 augustus 2019 / 14:12

   Dankjewel meid! Nou echt he, mogen ze van mij hier ook doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: