In the Picture #164 Back from Santorini

In the Picture #164 Back from Santorini

Hi allemaal! Ik ben weer terug van een heerlijke vakantie in Santorini. De batterij is weer opgeladen en ik kan er weer tergenaan. Het was zo fijn! Wie mij op Instagram volgt heeft waarschijnlijk al een hoop vakantie kiekjes voorbij zien komen. Dit was ook de reden waarom ik twee weken afwezig was op mijn blog. De verbouwing van het appartement heeft er echt wel ingehakt en mijn vriend en ik waren beide doodop en hard toe aan een welverdiende vakantie. We hebben dan ook letterlijk niets geks gedaan en echt uitgerust. Heerlijk! Mag ik weer terug?


Maandagavond gingen we met de laatste trein vanuit Breda richting Schiphol. We hadden dinsdag namelijk al heel vroeg een vlucht richting Santorini. Dan maar een nachtje doorhalen op Schiphol ;-).


Ik sliep bijna de hele vlucht en rond half 10 s’ ochtends landden we al. We zaten in een leuk appartementen complex met prima kamertjes. Wij hadden een lekkere ruime kamer die eigenlijk bedoeld was voor 4 personen.


Toen wij aankwamen was het al super warm. Zo rond de 32 graden. Na een lekkere lunch gingen we zonnen aan het zwembad. Mijn witte benen even bijbruinen, haha!


Ons eerste ontbijtje. We hadden ontbijt bij het appartement zitten dus dat was wel handig! Ik pakte eigenlijk iedere dag wel hetzelfde: Griekse yoghurt, een eitje en af en toe een sneetje brood erbij.


De eerste volle dag pakte we ‘s ochtends de bus richting de hoofdstad Fira. Het is hier zo mooi! Tussendoor lunchte we met een heerlijke Griekse salade. Zo lekker <3


Prachtig uitzicht op de Cycladen. Overal is het uitzicht echt schitterend! Je kunt er naar blijven kijken.


<3


De tweede avond kwamen we uit bij een heerlijk restaurantje waar we maar liefst 3x zijn gaan eten. Echt een aanrader! We aten hier Griekse Meze en het was bijzonder lekker. Ik zal binnenkort nog een artikel schrijven met mijn aanraders op Santorini.


Ook huurde we voor een dagje een quad. Zo leuk! Echt een ideale manier om het eiland zo te ontdekken. Je komt dan echt op plaatsjes terecht waar je normaal niet zo snel komt.


Mooi uitzicht vanaf het plaatsje Pyrgos wat hoog gelegen ligt. Wow!


Super schattige straatjes en deurtjes in Pyrgos! Dit vond ik misschien nog wel één van de mooiste dorpjes van Santorini!


Ook bezochten we het mooie Oia een keer in de avond. Dit stadje ken je misschien wel van de welbekende ‘Santorini’ foto’s met de blauwe koepeltjes.


‘s Avonds naar Oia gaan is trouwens geen aanrader. Het is er mega druk en alle straatjes zijn bomvol met mensen. Je kunt er over de koppen lopen. Af en toe vind je een plekje om te fotograferen zonder dat er mensen in de weg staan. Het is er ‘s avonds zo druk omdat er veel mensen naar de zonsondergang in Oia komen kijken.


Wat vinden jullie van mijn nieuwe voordeur?


Wij zaten met ons appartement vlakbij Kamari Beach. Een gezellige boulevard met een leuk strand. Het was er lekker rustig dus dat was ideaal.


Op aanraden van de eigenaars van het appartement waar wij verbleven gingen we eten bij een ‘echt’ Grieks familierestaurant. Hier kon je nog genieten van de authentieke Griekse keuken. Dit was zo ontzettend lekker! Vooral deze gamba’s waren perfect! Ook in dit restaurantje hebben wij vier avonden gegeten.


Zonsopgang in Kamari. Zo mooi <3! Omdat het in Oia altijd super druk is besloten we om een keer vroeg in de ochtend te gaan. En vroeg was het zeker, haha!


Het was ‘s ochtends inderdaad een stukje rustiger dus we konden een aantal mooie plaatjes schieten.


‘s Avonds before dinner. Outfitje met mijn nieuwe blouse van Lofty Manner <3!


Een van onze laatste avonden gingen we weer lekker eten bij To Pinakio. Heerlijke salades en bruschetta. Yum! Ik zou het liefste iedere dag nog Feta kaas willen eten. Dit is zo smaakvol! Vooral gecombineerd met een lekkere frisse salade.


Afgelopen donderdag was ons laatste dagje alweer in Santorini. 11 dagen vliegen voorbij. Zeker als je zo aan genieten bent! We brachten de ochtend door op het strand. Er stond een heerlijk windje dus het was goed uit te houden.


Liefde <3!


Vrijdagochtend vlogen we weer terug naar Nederland. Bye pretty Santorini <3!


Eenmaal thuis stonden er twee van deze stapels met pakketjes op mij te wachten. Haha, ik was alleen al een uurtje bezig om alles uit te pakken.


Daarna was het tijd om de koffers uit te pakken en wasjes te draaien. Wat een bende hé! Ik krijg mijn koffer altijd een stuk minder netjes ingepakt als bij het vertrek. Hebben jullie dit ook?


Zaterdagochtend weer lekker genieten van mijn eigen ontbijtje die ik stiekem toch wel gemist had. Daarna ging ik lekker op mijn gemakje het appartement poetsen en schoonmaken.

Zaterdag kwamen namelijk mijn schoonouders en ouders gezellig op visite. Mijn vriend had een heerlijke Indische rijsttafel klaar gemaakt en het was echt zo lekker! We hebben lopen smullen met zijn allen! Stom dat ik er geen foto meer van had gemaakt. Gisteren hebben wij eigenlijk vrij weinig gedaan.

Hoe was jullie weekend? Fijne maandag iedereen!

12 Reacties

 1. 2 oktober 2017 / 06:40

  Wat ziet Santorini er prachtig uit! Geweldig dat jullie een mooie vakantie hebben gehad!

 2. 2 oktober 2017 / 09:01

  Oh wat een geweldig mooie foto’s! Heerlijk om er even tussenuit te gaan terwijl het hier in Nederland herfstweer is.

 3. 2 oktober 2017 / 09:22

  Aaaah wauw ik heb echt minutenlang zitten staren naar al deze mooie foto’s, Santorini lijkt me echt geweldig mooi!

 4. 2 oktober 2017 / 10:46

  Het ziet er echt heerlijk uit, wil daar zo graag eens naartoe!

 5. 2 oktober 2017 / 12:51

  Wat een prachtige foto’s! Ik wil ook zo graag nog een keer naar Santorini! Ik ben net een week terug van Tenerife en was ook echt heerlijk! X

 6. 2 oktober 2017 / 16:31

  Wat een heeeerlijke zomerse foto’s! (en heerlijke stapel pakketjes bij thuiskomst, haha!). Ik krijg meteen helemaal zin om weer op vakantie te gaan. Super lief ook die foto van jou en je vriend. En al dat eten, mmm!

 7. 2 oktober 2017 / 16:59

  Waaauw, wat een prachtige foto’s. Ik wil ook zó graag een keer naar Santorini!

 8. 2 oktober 2017 / 19:09

  Wat een heerlijke vakantiefoto’s komen er voorbij zeg, heel mooi :-). Toch vind ik het ook altijd heerlijk om weer thuis te komen. Mijn oog viel niet op je ontbijt, maar op je pantoffels (die heb ik ook) haha!

  • Marloes
   Auteur
   4 oktober 2017 / 22:14

   Haha dankjewel! De pantoffels zijn fijn hé? Ze zijn echt heerlijk warm 😉 X

 9. Mimi
  4 oktober 2017 / 17:23

  Grappig te zien want ik spotte je al op het vliegveld op Santorini. Fijn dat je ervan hebt genoten en dat je er ook eerlijk bijschrijft dat Oia ‘s avonds geen aanrader is ipv het ideale plaatje voorschotelen, wat sommigen weleens doen. Oia is prachtig maar zooo druk. Heel jammer dat het ten opzichte van een paar jaar geleden nog drukker is geworden. Pyrgos vonden wij ook leuk en nog twee andere dorpjes richting zuiden want nog lekker rustig. De eilanden Naxos en Paros zijn een aanrader, nog niet zo ontdekt mocht je nog een keer naar de Cycladen willen.

  • Marloes
   Auteur
   4 oktober 2017 / 22:11

   Hi Mimi, haha wat toevallig zeg. Leuk dat jij er ook was. Poeh nee Oia was echt drama ‘s avonds. Zo ontzettend jammer eigenlijk! Dankjewel voor de fijne tips. Karpathos lijkt me ook zo’n mooi eiland!

 10. 5 oktober 2017 / 11:29

  Oh wat ziet Santorini er heerlijk uit! Ik ben heel benieuwd naar je artikel met aanraders. Het liefst ga ik volgend jaar ook naar Santorini voor vakantie dus tips kan ik zeker gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: