In 5 stappen naar een warme, trendy woonkamer

In 5 stappen naar een warme, trendy woonkamer

De woonkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. Naast de slaapkamer, breng je hier vaak de meeste tijd door. Reden te meer om van je woonkamer een warme, trendy ruimte te maken. Lees hier hoe je dat in vijf stappen bereikt. 

 Stap 1: Zorg dat de ruimte goed is geïsoleerd 

Isolatie is een belangrijk aspect van een ruimte, nog voor je begint met inrichten. Het is immers de isolatie die ervoor zorgt dat je er het lekker warm zal hebben wanneer je tv kijkt. Het maakt niet uit hoe je isoleert, maar hoeveel. Het glas in raam speelt een belangrijke rol in het isoleren. Veel warmte gaat namelijk verloren via de vensters. Dubbelglas in raam is dus noodzakelijk. Iets wat ook goed helpt om de warmte te bewaren is het neerleggen van een vloerkleed: dit gaat optrekkende kou tegen. Het is ook nog eens de beste manier om de ruimte tot één geheel te maken.

Stap 2: Zorg voor veel natuurlijk licht 

Dat er veel licht moet zijn in de woonkamer is bijna vanzelfsprekend, maar het is ook cruciaal dat er veel natuurlijk licht de ruimte binnen komt. Kaarsen of andere verlichting kunnen gezellig zijn ‘s avonds, maar dat is het niet als je al de hele dag het licht moet aanhouden. Daarnaast zorgt natuurlijk licht ervoor dat je de kosten druk van je energiefactuur en dat de ruimte iets warmer wordt zonder te stoken.

Stap 3: Ga voor neutrale kleuren 

De kleuren van de ruimte bepalen grotendeels de sfeer ervan. Vermijd donkere kleuren in je inrichting, dit kan een kamer snel erg somber laten ogen. Kies daar voor in de plaats lichtere, natuurlijke kleuren en kies daarbij een accent kleur. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor donker groen. Deze kleur staat voor ontspanning en gezondheid. Wil je een iets speelsere uitstraling? Ga dan voor gele of roze accenten. 

Stap 4: Comfortabele bank 

Of je nu naar de televisie kijkt of je leest een goed boek, de tijd die je doorbrengt in de woonkamer, breng je het vaakst door op de bank. Het belangrijkste in een woonkamer is dan ook dat je er een comfortabele bank hebt waarin je heerlijk kan ontspannen na een zware werkdag. Ga je voor een tweezitter of driezitter, of kies je toch voor een L-vormige sofa? Een belangrijke keuze, want een bank is meteen ook het uitnodigende aspect van je hele woonkamer.

Ga na hoeveel ruimte je nodig hebt en baseer daar je keuze op. Om het geheel af te maken is het leuk om te decoreren met textiel. Kies gezellige kussens en een leuk kleed. Aangezien de bank meestal een van de grootste objecten in de kamer is is het belangrijk dat deze er trendy uitziet.

Stap 5: Persoonlijke touch 

De sfeer van een woonkamer hangt grotendeels ook af van wat er aan de muur hangt. Decoratiestukken, canvassen of kunstwerken geven een persoonlijke touch aan je woonkamer en woning. 


Wat doen jullie om een fijne en warme sfeer te krijgen in je woonkamer? 

4 Reacties

 1. 16 oktober 2018 / 10:15

  Leuk artikel! Ik woon nog thuis, dus in de woonkamer doe ik niet zo heel veel, maar op mijn kamer probeer ik het voornamelijk leuk aan te kleden met kaarsjes en knusse kleuren en tinten.

  • Marloes
   Auteur
   16 oktober 2018 / 10:25

   Dankjewel Larissa! Hele goede manier om je kamer gezellig aan te kleden, leuk!

 2. 18 oktober 2018 / 18:46

  Ik maak graag gebruik van accessoires zoals kaarsen, plantjes, vaasjes en andere snuisterijen. Bij Pronto Wonen hebben ze zulke leuke hebbedingetjes. Ik kom daar dan ook heel graag.

  • Marloes
   Auteur
   19 oktober 2018 / 09:26

   Dat is altijd goed inderdaad! Pronto heeft super leuke woonaccessoires ook, klopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: