Ik wil mijn blognaam veranderen

Ik wil mijn blognaam veranderen


Hi allemaal
! Vandaag wil ik even wat hersenspinsels met jullie delen. Inmiddels blog ik alweer zo’n zes jaar op thebeautyassistant.nl. Time flies when you’re having fun! Velen van jullie volgen mij al vanaf het begin af aan. The Beauty Assistant begon in 2013 als een echte ‘beautyblog’. Ik was (en ben) nog steeds dol op beauty en kan heel erg genieten van een fijne créme, gezichtsmasker of een mooie lipstick. 

Toch is er met de jaren wel het één en ander veranderd. Ik ben zes jaar ouder en heb hele andere interesses gekregen dan alleen maar ‘beauty’. Zo ben ik het persoonlijk bloggen veel leuker gaan vinden. Ook ben ik dol op de variatie in verschillende onderwerpen. Ik heb ‘zoveel’ dingen die ik leuk vind, dat ik mijzelf niet echt aan een bepaalde niche kan houden. Dit zien jullie ook vast wel terug op mijn blog. Er komen veel outfit posts, interieur artikelen en persoonlijke artikelen online. Dit wil ik eigenlijk veel meer gaan doen dat dat ik nu doe. Ook reizen vind ik leuk en het delen van verschillende hotspots. Genoeg dingen die ik wil maar op de één of andere manier niet meer vind passen op ‘The Beauty Assistant’. 

Daarom zit ik al een hele poos te denken om mijn blognaam te veranderen. The Beauty Assistant is natuurlijk mijn ‘visitekaartje’ geworden en daarom is het niet niks om ineens je blognaam te veranderen. Dit is ook niet iets wat ik in een dag bedacht heb maar al een tijdje mee rondloop. Ik heb al wel een blognaam in gedachte waar ik eigenlijk alle kanten mee op kan. Mijn eigen naam komt er ook in voor! Ik wil mijn blog dan omtoveren tot een soort van online magazine waar ik dagelijks artikelen op plaats met variërende onderwerpen. Uiteraard kunnen jullie hier ook beauty reviews op verwachten, alleen dan een stuk minder dan dat ik nu doe! 

Nu is mijn vraag: wat vinden jullie hiervan?

9 Reacties

 1. 11 oktober 2018 / 08:35

  Ik zit precies met hetzelfde en ben dan ook achter de schermen al bezig. Vind het zo lastig omdat niet alleen je bezoekers de naam moeten leren kennen. Maar ook voor Google gaat het een grote impact hebben.

 2. 11 oktober 2018 / 09:47

  Persoonlijk vind ik dat, wanneer jij je er goed bij voelt om je blognaam te veranderen, je dat moet doen! 😉 Anders blijft het gevoel knagen, en dat is ook niet fijn. X

 3. 11 oktober 2018 / 11:16

  Er zijn natuurlijk genoeg bloggers geweest die de laatste tijd de blognaam hebben aangepast. Logisch, want soms past een naam gewoon niet meer helemaal bij je. Precies de reden dat ik vanaf het begin gewoon mijn eigen naam heb gepakt omdat ik mezelf dan geen beperking op leg en dus alle kanten op kan. Ik zou de verandering vanuit jou kant goed begrijpen en ben stiekem heel benieuwd!

 4. 11 oktober 2018 / 12:51

  Ik snap heel goed dat je de behoefte hebt je blognaam aan te passen. Niet omdat deze niet leuk is, maar omdat hij inderdaad misschien niet meer helemaal de lading dekt van de onderwerpen van je blog. Het idee van het online magazine lijkt me heel erg tof. Ik vind jouw schrijfstijl en foto’s daar ook wel erg passend voor.

 5. 11 oktober 2018 / 14:26

  Dat begrijp ik heel goed! Ik ben blij dat ik in het begin een vrij algemene naam heb gekozen, ook al ging mijn blog destijds ook veel meer over beauty. Alleen inderdaad voor Google begin je in feite weer op 0, wat het natuurlijk nog een stuk lastiger maakt. Ik vind je naam in ieder geval niet storend en nog steeds net zo leuk, misschien juist omdat ik je blog al zo lang volg. 😉

  • Marloes
   Auteur
   12 oktober 2018 / 17:51

   Ja dat is erg slim inderdaad! Toen wist ik zeker dat ik alleen maar wilde gaan beautybloggen. Haha!

 6. 12 oktober 2018 / 10:56

  Ik zie heel veel blogs die zich nu omtoveren tot een online magazine. Persoonlijk vind ik dat niet fantastisch, ik merk dat ik dat soort websites niet meer volg; je blog is juist zo leuk! Ik snap echter dat je je naam zou willen veranderen, al is het altijd een lastige keuze. Kost heel veel tijd om dan je online imperium weer op te bouwen!

  • Marloes
   Auteur
   12 oktober 2018 / 17:50

   Hi Kelly, bedankt voor je reactie. Klopt inderdaad, er zijn meer blogs die de laatste tijd hun naam veranderd hebben. Nu blijf ik natuurlijk over dezelfde onderwerpen schrijven als dat ik nu doe. Dat veranderd dus niet! Er komen nog steeds veel outfit posts, beauty reviews maar ook andere onderwerpen aan bod. Het is en blijft inderdaad en lastige keuze!

 7. sabrina
  30 oktober 2018 / 19:18

  Lijkt me lastig om daarover na te moeten denken! Ik vind dat jouw naam helemaal bij jou hoort en vindt het totaal niet erg of raar dat je niet alleen over beauty schrijft. maar ik kan me voorstellen dat nieuwe mensen wat minder makkelijk op je site komen als ze niet zo van beauty zijn. Ik heb niets tegen een site met de naam van de blogger, maar op de een of andere manier spreekt me dat niet zo aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: