How to: Pedicure at home

pedicure1

How to: Pedicure at home

De zomer komt eraan (als het goed is), en het is weer tijd om onze voetjes zomer klaar te maken. Je kunt natuurlijke lekker makkelijk naar een beautysalon gaan voor een pedicure. Maar het is ook heel makkelijk om zelf thuis te doen. Zo bespaar je jezelf wat geld, en het is eigenlijk zo gepiept!

Wat heb je nodig?
– eeltrasp
– voetvijl met puimsteen
– nagelknipper
– nagelvijl
– top/base coat
– nagellak in een leuke kleur
– huidolie
– voetenbadje
– handdoekje

pedicure2
De eerste stap is je voeten een minuutje of 10 laten weken in warm water. Ik heb er zelf mineraal zout aan toegevoegd. Dit zout exfolieert de huid en heeft een gunstige invloed op het spier- en zenuwstelsel.

Na een minuutje of tien haal je je voeten uit het voetenbadje, en droog je ze af. Ik haal als eerste de restjes nagellak van mijn nagels af met een wattenschijfje en wat nagellakremover. Daarna knip ik mijn nagels af, en vijl ze mooi glad met de nagelvijl.

pedicure3
pedicure4
Dan is het tijd voor het groffere werk. Eerst pak ik de eeltvijl erbij om het eelt van mijn voetbed te raspen. De plekken waar eelt zit voelt altijd vrij hard aan. Hier voel je verder helemaal niets van. Eelt is gewoon dode huid. Hier gaat ook het meeste tijd in zitten. Hier ben ik met beide voeten ongeveer een kwartiertje mee bezig.

pedicure5
Daarna pak ik de voetvijl met puimsteen erbij. Hiermee haal je de laatste restjes eelt weg, en hiervan gaan je voeten lekker glad aanvoelen.

pedicure7
Dan is het tijd voor een leuk kleurtje op mijn nagels. Tegen het verkleuren van mijn nagels breng ik eerst een basecoat aan. Dit zorgt er ook gelijk voor dat nagellak beter blijft zitten. Wanneer de nagellak helemaal goed droog is, breng je nog een topcoat aan.

pedicure6
Last but not least: een lekker verzorgende huidolie om de huid goed te verzorgen, en hiervan gaan je voeten heerlijk glad en zacht aanvoelen. Olie je nagelriemen ook gelijk goed in!

Na een half uur zijn je voeten helemaal zomer proof! Laat die zomer maar heel snel komen nu!

Doen jullie weleens een pedicure at home?

11 Reacties

 1. 21 juni 2016 / 06:28

  Ik doe dit regelmatig, maar toch gaat er niets boven een pedicure bij de nagelstudio haha!

 2. 21 juni 2016 / 07:55

  Ik ben ook wel regelmatig met mijn voeten bezig. Krijg anders echt last van de eelt. Bij mij helpt zo’n automatisch apparaatje super goed, gewoon van Kruitvat eigen merk. 🙂

 3. 21 juni 2016 / 08:55

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn voeten veel te weinig vertroetel, maar als ik het doe is het altijd zo fijn. Fijne tips geef je ook Marloes. Vooral zo een voetenbadje lijkt mij heerlijk!

 4. 21 juni 2016 / 08:56

  Ik moet dit toch echt eens een keer uitgebreid gaan doen, fijn artikel!!

 5. 21 juni 2016 / 09:04

  altijd lekker om met frisse voetjes de zomer in te gaan 😀

 6. 21 juni 2016 / 09:48

  Ik doe dit inderdaad wel eens, maar meer een beetje tussen de bedrijven door :). Ik neem er niet volledig de tijd voor, maar meer als het nodig is. Af en toe eens vijlen, zo tussendoor insmeren en dan een andere keer weer een lakken. En ja, ik blijf ook wel naar de pedicure gaan voor likdoorns, die kan ik zelf echt niet verwijderen helaas!

 7. 21 juni 2016 / 10:27

  Heerlijk om te doen Eigenlijk moet ik mijn voeten ook weer meer aandacht geven. Ik doe er ook steeds dezelfde kleur nagellak op! En huidolie heb ik ook nog, ik ga eens proberen of ik daar super zachte voeten van krijg 🙂

 8. 21 juni 2016 / 11:59

  Ik vind zo’n eeltrasp een beetje eng en gek klinken 😛 maar het kan vast heel handig zijn. De rest klinkt lekker fijn, de voetjes mogen ook eens verwend worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: