Hoe ik mijn reis naar New York heb voorbereid

hoe ik mijn reis naar New York voorbereid

Hoe ik mijn reis naar New York heb voorbereid

De ultieme stedentrip is voor mij toch wel New York. Vijf jaar geleden bracht ik voor het eerst een week door in deze toffe stad en sindsdien ben ik verliefd! Wat is New York een geweldige stad. Benieuwd hoe ik mijn reis naar New York heb voorbereid? Of ga jij zelf binnenkort naar New York en kun je wel wat tips gebruiken? In dit artikel vertel ik je alles over het aanvragen van een ESTA Amerika, hotels boeken en de vliegtickets!

Esta aanvragen 

Voor een reis naar Amerika heb je een ESTA USA nodig. Sommige landen gebruiken een visum en de VS gebruikt een ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Een ESTA moet je ruim 72 uur voor vertrek hebben aangevraagd. Belangrijk om dit op tijd te regelen want zonder ESTA kom je het land niet binnen. In een ESTA Amerika verklaar je dat je geen bedreiging vormt en het dient als controle op wie het land binnenkomt. Je kunt een ESTA online aanvragen en hier betaal je zo’n €30,- voor. Mocht je hier meer informatie over willen, kun je hier een kijkje nemen. 

Boek je vliegticket op tijd 

Ik kocht onze tickets al begin mei dit jaar. Ruim een half jaar van tevoren dus! Vanaf januari heb ik de ticketprijzen in de gaten gehouden en in mei waren ze het goedkoopst! Voor €285,- p.p. boekte ik een retourticket van Brussel naar New York. Lekker cheap hé? Zeker als je weet dat de ticketprijzen voor deze maand nu rond de €800,- zijn. Speel een beetje met de luchthaven van waar je wilt vertrekken. Brussel kan vaak veel schelen in de portemonnee vergeleken met Amsterdam. 

Boek je hotel 2-3 maanden voor vertrek

Nog een handige tip: boek je hotel 2-3 maanden voor vertrek. Dat is namelijk het moment dat hotels hun kamers afprijzen. Zo heb je ook nog een ruime keuze en kun je veel prijzen van hotels vergelijken. Mocht het hotel je niet zoveel uitmaken en durf je het aan om te wachten? Boek dan pas twee weken voordat je vertrekt. Dan zijn de prijzen op zijn goedkoopst! Zelf heb ik ons hotel begin oktober geboekt. Dit scheelde ruim €600 in prijs vergeleken met een maand eerder. 

Koffer met TSA slot 

Nieuwe koffers zijn vaak in het bezit van een TSA slot. Maar mocht jij nog een oude koffer hebben dan is het belangrijk om een koffer met TSA slot te regelen als je naar New York gaat. Sinds 9/11 zijn de veiligheidseisen aangescherpt. In de VS is een TSA slot op je koffer verplicht! Dit heeft te maken met de controle van je bagage. Door de aanschaf van een koffer met TSA slot verleen je medewerking aan de controles op de luchthaven zodat de douane niet genoodzaakt is om een slot te forceren. 

New York PASS

Nog een hele handige tip die ik zowel nu als 5 jaar geleden ook heb gebruikt: koop van tevoren een NY pass. Deze pas geeft toegang tot bijna alle attracties in New York. Er bestaan ontzettend veel verschillende passen, dus zoek van tevoren uit welke het beste bij jouw past. Je kunt kiezen hoeveel attracties je wilt bezoeken en betaalt hiervoor een vast bedrag. Ook vermijd je hier alle lange rijen mee en kun je vaak sneller doorlopen. Je bespaart er een hoop geld mee!

Schrijf op wat je wilt zien 

Zelf ben ik gewoon dol op het goed voorbereiden van een reis. Dit zorgt voor een stressvrije vakantie. Ik houd zelf een schrift bij waarin ik op schrijf wat we echt willen zien. Wij gaan bijvoorbeeld in een periode dat er veel kerstmarkten zijn. Schrijf op wat je wilt zien en noteer daar eventueel het metrostation bij. Handig want dan hoef je dit niet op het moment zelf uit te zoeken. Scheelt weer een hoop tijd en zo haal je ook het meeste uit je New York reis. 

Dit is hoe ik mijn reis naar New York voorbereid. Als je op tijd begint, heb je ook al een hoop voorpret!

Ben jij al weleens in New York geweest? En hoe bereid jij een reis voor?

Inmiddels staan New York Diary deel 1 en 2 al online! Mocht je benieuwd zijn, neem dan zeker een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: