Haar krullen met de krultang van Ogé Exclusive

haar krullen met de krultang
Haar krullen met de krultang van Ogé Exclusive

Vorige maand is Kirsten bij mij geweest om een aantal mooie kapsels uit te proberen. Zij heeft mijn haar toen gekruld met de Ogé Exclusive krultang 25mm. Sindsdien ben ik echt mega fan van die krultang! Ik kon dan ook niet wachten om hem zelf ook uit te proberen. Deze krultang is heel anders dan mijn andere krultangen. De krul blijft ook echt lang zitten! Ogé Exclusive werkt uitsluitend met toermalijn en onderscheidt zich hiermee op de markt. Deze krultang droogt het haar niet uit en zorgt voor een bos mooie zachte en glanzende krullen.

haar krullen met de krultang
De krultang werkt echt ontzettend fijn. Je zit niet meer een onhandige clip te prullen en wikkelt een pluk van je haar om de tang heen. Het is wel een goed idee om een handschoentje te dragen als je je haar gaat krullen. De tang wordt namelijk goed heet! Hij is na enkele seconden al op temperatuur.

Op Instagram heb ik afgelopen week de tutorial al in mijn stories laten zien. Ik heb stap voor stap foto’s gemaakt, zodat jullie kunnen zien hoe ik mijn haar krul. Hier kreeg ik regelmatig vragen over in een berichtje via Instagram.

haar krullen met de krultang
Ik krul mijn haar dus altijd het liefst een dag na het wassen. De dag zelf is het te glad en kan ik er weinig mee. Je borstelt het haar uit en verdeelt het in twee helften. Zo kun je geen plukken overslaan.


Ik krul mijn haar altijd van mijn gezicht af. Dit geeft het mooiste resultaat. Je doet dit door de pluk over de krultang heen te krullen, zoals je op de foto linksboven kunt zien. Mijn lok krul ik tegenwoordig ook altijd mee.Wanneer ik mijn hele haar gekruld heb (foto rechtsboven) laat ik de krullen minimaal tien minuten afkoelen. Daarna spray ik er nog wat haarlak in. Niet teveel want dit kan het haar verzwaren. Ik pak meestal een haarlak van Toni & Guy. Deze plakt niet en je kunt er gewoon nog met een borstel doorheen. Als laatste stap ga ik er nog losjes met een kam doorheen of met mijn vingers. Jr krijgt dan een lossere krul.

haar krullen met de krultang
Dat is eigenlijk alles! Als je wilt dat de krul beter blijft zitten in het haar kun je het beste geen conditioner gebruiken na het wassen. Dan blijft de krul nog beter zitten. Wel gebruik ik altijd een heat protector. Meestal gebruik ik een olie van Biosilk of Morrocanoil voor in de puntjes van mijn haar.

De Ogé Exclusive 25mm krultang is o.a. verkrijgbaar bij John Beerens en kost €79,99


Krullen jullie je haar weleens met een krultang? En welke tang gebruik jij hiervoor? 

6 Reacties

 1. 28 september 2018 / 08:11

  ik gebruik meestal een miracurler maar deze tang ziet er super uit 🙂

  • Marloes
   Auteur
   29 september 2018 / 00:08

   Dankje Lindsey X

 2. 29 september 2018 / 14:14

  Ik hou van dit merk, ik gebruik al ruim 5 jaar deze krultang (niet de gouden versie) en hij heeft mij altijd geholpen, zelfs met mijn dikke haar blijven de krullen er twee dagen in

  • Marloes
   Auteur
   3 oktober 2018 / 23:32

   Oh echt waar? Ja echt top he! Ik ben er ook helemaal lyrisch over haha! Deze tang kan niet tippen aan mijn CHI!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: