Haal alles uit Pinterest – review e-book

Haal alles uit Pinterest – review e-book

Eerlijk gezegd doe ik zelf helemaal niets met Pinterest. Oké, ik zit soms uren te scrollen voor de leukste interieur inspiratie, kapsels en bepaalde outfit combinaties. Maar daar houd het wel bij op! Toen mede-blogger Dionne Knooren aan mij vroeg of ik interesse had om haar nieuwe e-book: Haal alles uit Pinterest te lezen en reviewen zei ik dan ook zeker geen nee.

Ik was ontzettend benieuwd naar dit e-book. Wist je namelijk dat je met Pinterest honderden euro’s per maand kunt verdienen? Ook kun je heel wat meer bezoekers op je website krijgen via Pinterest. Benieuwd naar mijn review? Lees dan snel verder!

Vormgeving van het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’

Het e-book is ontzettend leuk in elkaar gezet. Er staan hele mooie foto’s in en dat vind ik toch altijd wel belangrijk. Ook is het e-book goed ingedeeld en zijn de teksten duidelijk geschreven. Tijdens het lezen word je vanzelf nieuwsgierig naar hoe het allemaal werkt met Pinterest. Ik wel in ieder geval ;-)!

Aan de slag met Pinterest

Doordat ik mij nooit goed verdiept heb in Pinterest, wist ik ook niet dat je er zoveel uit kunt halen. Tijd om aan de slag te gaan! In het e-book legt Dionne uit hoe je een zakelijk Pinterest account helemaal gratis aanmaakt. Ook is het belangrijk om overzichtelijke bords aan te maken op je Pinterest account. Het is en blijft een visuele zoekmachine, dus overzicht is erg belangrijk!

Honderden bezoekers per dag

Hier was ik misschien wel het meest nieuwsgierig naar. Want hoe krijg je via Pinterest meer bezoekers op je blog? Hier moet je natuurlijk wel wat voor doen. Je kunt verschillende pins aanmaken in een huisstijl die goed bij jouw past. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je interessante pins deelt zodat andere jouw pin ook weer gaan pinnen.

Dionne geeft als tip: voor elke blog die je plaatst maak je een aparte pin. Hierin plaats je minimaal vijf verschillende pins. Mocht een artikel goed in de smaak vallen, kun je eventueel nog meer pins voor het artikel aanmaken.

Regelmatig pinnen

Regelmatig pinnen is een must om meer bezoekers op je blog te krijgen. Dagelijks een aantal keer op verschillende tijdstippen. Ook is het belangrijk om je eigen pins op meerdere borden te delen en eens goed in je statistieken te duiken. Zo kun je precies zien wat goed werkt of juist niet!

Geld verdienen met Pinterest

Dan staat er nog een interessant hoofdstuk in het e-book van Dionne. Dat is hoe je geld kunt verdienen met Pinterest. Dit kun je doen door pins te plaatsen met affiliate links. De hele uitleg hiervan vind je natuurlijk in het e-book. Daar ga ik in deze review niet teveel op in.

Conclusie


Ik kan nog heel wat leren uit het interessante e-book ‘haal meer uit Pinterest’. Voor bedrijven en bloggers is dit e-book echt een handige tool om meer bereik te krijgen. Er staan ontzettend handige tips in en Dionne legt alles goed uit. Ze heeft er veel verstand van en weet waar ze over praat.

Het e-book is verkrijgbaar in haar eigen webshop voor €12,95

2 Reacties

 1. 18 mei 2019 / 17:15

  Hier was ik inderdaad nog heel benieuwd naar! Handige review dus. 🙂

  • Marloes
   Auteur
   20 mei 2019 / 10:12

   Dankjewel José! Echt een aanrader inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: